Cseke Attila: Zona de vest este o prioritate din punct de vedere al investitiilor

Cseke Attila: Zona de vest este o prioritate din punct de vedere al investitiilor
Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila a efectuat o vizită în judeţul Timiş, unde a inspectat mai multe unitati sanitare şi a participat la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale.

La întâlnire au participat primarul Municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandru, Prefectul Judeţului Timiş, Mircea Băcală, Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiu, respectiv Subprefectul Judeţului Timiş, Zoltan Marossy.

Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii autorităţilor locale au discutat despre situaţia spitalelor din judeţul Timiş şi au căutat soluţii pentru susţinerea şi funcţionarea cât mai optimă a sistemului sanitar.
După întâlnire ministrul Cseke a inaugurat clădirea recent renovată a Clinicii de Recuperare Cardiovasculară. Lucrarea a fost realizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii. Nu mai putin de 2.711 mii lei au fost alocaţi anul trecut de către Ministerul Sănătăţii in acest scop.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a vizitat şi Institutul de Boli Cardiovasculare din localitate, unde Ministerul Sănătăţii a investit în 2010, suma de 3.956 mii lei în scopul construirii unui corp nou care se află în stadiu de finalizare.

„Sper ca cel târziu în septembrie vom putea inaugura această construcţie, dat fiind faptul că există şi anul acesta finanţare de la Ministerul Sănătăţii în valoare de 6.210 mii lei” – a explicat Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a vizitat şi clădirea pe jumătate finalizată a Spitalului Municipal Timişoara, construcţie care a fost începută în 1994, dar care nu a mai fost finalizată din cauza opririi finanţării în anul 2000. La ora actuală, clădirea se află în proprietatea Consiliului Local Timişoara urmând ca aceasta să fie trecută în administrarea Ministerului Sănătăţii cu scopul construirii Institutului Oncologic Timişoara.

„Ştiu că mulţi miniştri au vizitat această locaţie şi din păcate nu s-a reuşit finalizarea proiectului. Nici eu nu vreau să promit nimic, însă vă spun ceea ce cred: este posibilă construirea Institutului Oncologic în această locaţie, o investiţie care este necesară pentru Timişoara, dat fiind faptul că vorbim despre un important centru universitar cu tradiţie în medicină şi este necesar ca după Bucureşti, Cluj şi Iaşi şi locuitorii Banatului să beneficieze de un institut oncologic” – a spus ministrul Sănătăţii.

Cseke Attila a explicat că, în momentul acesta, Ministerul Sănătăţii a alocat deja 1.111 mii lei în scopul realizării unui studiu de fezabilitate în vederea stabilirii modalităţilor de continuare a lucrărilor la clădirea pe jumătete terminată.

“Dacă din acest studiu reiese că proiectul este unul realizabil, Ministerul Sănătăţii va sprijini în continuare construirea Institutului Oncologic Timişoara în această locaţie” – a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

După vizitarea clădirii neterminate, ministrul Sănătăţii a făcut o scurtă oprire la terenul unde, conform unui proiect recent adoptat de Guvernul României la iniţiativa Ministerului Sănătăţii, se va construi Spitalului Regional de Urgenţă, construcţie ce va fi realizată în cadrul unui parteneriat public privat (PPP). Noua unitate medicală de elită va fi construită pe aproximativ 100.000 mp şi va avea aproximativ 800 de paturi şi cea mai modernă dotare.


"Cseke Attila: Zona de vest este o prioritate din punct de vedere al investitiilor" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Medicii rezidenti isi vor primi bursele fara intreruperi sau intarzieri

Ministrul Sănătății Florian Bodog a dat asigurări, astăzi, că bursele medicilor rezidenți vor fi plătite în continuare fără niciun fel de problemă. citeste mai departeCongresul Internațional pentru Studenți și Tineri Medici, CONGRESSIS 2011

Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) are deosebita plăcere de a vă anunța că s-au deschis înscrierile pentru cea de-a VIII ediție a „Congresului Internațional pentru Studenți(...) citeste mai departeCampanie de prevenire a consumului de alcool in sarcina

Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în parteneriat cu EUFASD Alliance, NOFAS și EUROCARE, a lansat în data de 9 septembrie(...) citeste mai departeIubeste viata! - Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013

Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013 se vor desfăşura în perioada 29-31 octombrie şi reprezintă și anul acesta o sărbătoare a vieții și a sănătății, ducând mai departe mesajul(...) citeste mai departeAlianta Medicilor coalizati pe internet pregateste lista de solutii pentru modernizarea sistemului(...)

Reprezentantii “Aliantei Medicilor pentru modernizarea in sanatate” confirma ca s-au primit telefoane din partea unor reprezentanti guvernamentali pentru a participa la Guvern, in seara zilei de(...) citeste mai departe