Ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea

Ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea
CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a cerut demararea unei anchete în cazul pacientei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

Astfel, o Comisie a Ministerului Sănătăţii formată din 2 medici de urgenţă, un reprezentant al corpului de control şi unul al direcţiei de asistenţă medicală va verifica modul de organizare al procedurilor de lucru în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, colaborarea cu celelalte secţii ale spitalului, precum şi respectarea legislaţiei în vigoare privind medicina de urgenţă.

În cazul suspiciunilor de culpă medicală, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, iar dacă vor fi sesizate deficienţe organizatorice se vor dispune măsurile necesare.

Ministerul Sănătăţii a cerut demararea unei anchete după ce o femeie din Râmnicu Vâlcea a născut un copil, în toaleta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Femeia ajunsese la urgenţe plângându-se de dureri de spate şi a fost diagnosticată cu tumoare abdominală în prima fază, apoi cu pietre la rinichi. Cadrele medicale au trimis-o la baie să elimine pietrele, loc în care femeia a şi născut.


"Ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea " adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In sistemul sanitar romanesc functioneaza 108 unitati sanitare publice si 34 private fara unitati(...)

Ministerul Sănătății a realizat o centralizare a situației autorizării unităților de transfuzii din spitalele românești publice și private. Pe de-o parte, Ministerul a cerut situațiile de(...) citeste mai departeNumarul serviciilor medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate este in crestere

Numarul cardurilor activate in sistem s-a dublat de la o zi la alta. Daca luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, in data de 5 mai 2015 au fost activate 248.777 de carduri. citeste mai departeInformare a Ministerului Sanatatii cu privire la controalele efectuate de catre inspectorii(...)

În primele 4 luni ale acestui an, Ministerul Sănătății (MS) a dublat numărul de controale efectuate de către inspectorii sanitari în spitale față de aceeași perioadă a anilor 2014 și(...) citeste mai departePrima manifestare stiintifica nationala interdisciplinara din Romania dedicata tulburarilor de(...)

Compania de comunicare medicală Houston NPA organizează prima manifestare științifică națională interdisciplinară din România dedicată tulburărilor de mișcare “Noutăți în(...) citeste mai departeBani europeni pentru salvarea medicinei romanesti

Aproape 750 de elevi și studenți mediciniști au învățat de la cei mai buni specialiști din domeniu de ce mai merită să fii medic chirurg sau de terapie intensivă în România. Timp de 18(...) citeste mai departe