Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta

Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta
Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate, începând cu luna iunie 2011, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective. Şi asta deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. În acest fel, se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă. În urma acestei analize s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe şi în funcţie de numărul de locuitori.

Astfel, în anul 2009, diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei şi 74,81 lei. De exemplu, în 2009, unui judeţ cu aproximativ 240 000 de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanţă, un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un judeţ cu peste 800 000 de locuitori a primit 19 milioane de lei. Începand cu anul 2011, vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 lei si 23,5 lei per cap de locuitor, în functie de numărul de locuitori din fiecare judeţ.

În aceste condiţii, un număr de 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti vor avea bugetul suplimentat cu un procent de 5 % – 39 %. Corecţiile se vor realiza, eşalonat, pe o durată de trei ani. Pentru 2011, serviciile de ambulanţă au alocat un buget de 633.835,3 mii lei, similar cu cel din 2010.


"Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca -(...)

Cluj-Napoca, 11 mai 2018. Facultatea de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” a fost recent acceptată ca membru în organizația europeană ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea generală care a(...) citeste mai departeIntalnire a conducerii Ministerului Sanatatii cu reprezentantii sindicatelor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Iulian Chiriac s-au întâlnit ieri, 14 octombrie 2013, cu reprezentanţi ai Federaţiei Sindicale Hipocrat. citeste mai departeCentrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati a fost premiat in cadrul Galei(...)

Marţi, 15 ianuarie 2013, cu prilejul Galei Premiilor VIP, ediţia a XII a, Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi i-a fost decernat premiul Galei “Oamenii Schimbării” –(...) citeste mai departeNoul centru stomatologic Swiss Ecodent Clinic va ofera o modalitate unica de abordare a fiecarui(...)

Centrul Stomatologic Swiss Ecodent Clinic din strada Rahmaninov nr. 2 A a fost inaugurat pe data de 1 septembrie 2011, in cadrul unei receptii de gala, onorata de reprezentanti ai media si ai inaltei(...) citeste mai departeDiscursul ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu la videoconferinta din data de 6 februarie 2014

Obiectul videoconferinței de astăzi îl reprezintă pachetul de bază, partea de asistență medicală spitalicească. Înainte de toate, de prezentarea tehnică, sunt câteva aspecte pe care vreau să le(...) citeste mai departe