Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta

Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta
Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate, începând cu luna iunie 2011, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective. Şi asta deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. În acest fel, se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă. În urma acestei analize s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe şi în funcţie de numărul de locuitori.

Astfel, în anul 2009, diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei şi 74,81 lei. De exemplu, în 2009, unui judeţ cu aproximativ 240 000 de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanţă, un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un judeţ cu peste 800 000 de locuitori a primit 19 milioane de lei. Începand cu anul 2011, vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 lei si 23,5 lei per cap de locuitor, în functie de numărul de locuitori din fiecare judeţ.

În aceste condiţii, un număr de 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti vor avea bugetul suplimentat cu un procent de 5 % – 39 %. Corecţiile se vor realiza, eşalonat, pe o durată de trei ani. Pentru 2011, serviciile de ambulanţă au alocat un buget de 633.835,3 mii lei, similar cu cel din 2010.


"Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asociatia React lanseaza o noua etapa a programului O sansa pentru viata

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange, Asociatia React si Vodafone Romania anunta lansarea unei noi etape a programului “O sansa apentru viata”. Aceasta etapa presupune renovarea(...) citeste mai departeDezbatere publică pe tema cardului naţional de asigurări sociale de sănătate

Biroul de presă al Ministerului Sănătăţii anunţă că luni, 31 ianuarie 2011, orele 11.00, la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str.dr. Leonte, nr.1-3, sector 5,(...) citeste mai departeColegiul Pacientilor a depus ieri la Ministerul Sanatatii, Comisia de Sanatate de la Camera(...)

București, 14 Februarie 2018. Colegiul Pacienților din România trage un semnal de alarma: Romania pune in pericol sanatatea intregii Europe! citeste mai departeProducatorii de medicamente cer masuri imediate pentru salvarea medicamentelor ieftine, cat si a(...)

BUCUREŞTI, 16 mai 2018 - Asociația Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) și Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) cer Ministerului Sănătăţii și(...) citeste mai departeConsumul de antibiotice a crescut in 2015 in Romania! Rezistenta la antibiotice, o amenintare(...)

Consumul de antibiotice a crescut anul trecut în țara noastră, comparativ cu 2014, iar România continuă să fie în topul țărilor din regiunea Uniunii Europene, raportat la consumul de antibiotice(...) citeste mai departe