Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta

Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta
Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate, începând cu luna iunie 2011, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective. Şi asta deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. În acest fel, se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă. În urma acestei analize s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe şi în funcţie de numărul de locuitori.

Astfel, în anul 2009, diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei şi 74,81 lei. De exemplu, în 2009, unui judeţ cu aproximativ 240 000 de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanţă, un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un judeţ cu peste 800 000 de locuitori a primit 19 milioane de lei. Începand cu anul 2011, vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 lei si 23,5 lei per cap de locuitor, în functie de numărul de locuitori din fiecare judeţ.

În aceste condiţii, un număr de 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti vor avea bugetul suplimentat cu un procent de 5 % – 39 %. Corecţiile se vor realiza, eşalonat, pe o durată de trei ani. Pentru 2011, serviciile de ambulanţă au alocat un buget de 633.835,3 mii lei, similar cu cel din 2010.


"Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cea de-a treia Conferinta nationala dedicata problematicii cancerului la copii si tineri, 28(...)

Asociația “Primind Ajutor Viața Este Luminoasă” (Asociaţia P.A.V.E.L.) – asociația părinților cu copii bolnavi de cancer - organizează în luna noiembrie 2014 cea de-a treia Conferință națională(...) citeste mai departeARPIM solicita autoritatilor intrarea imediata in vigoare a listei actualizate de medicamente(...)

Bucuresti, 01 aprilie 2014. ARPIM solicita publicarea imediata a listei actualizate de medicamente compensate si gratuite, in contextul in care in data de 27 martie procesul de transparenta(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii: Masuri de debirocratizare a sistemului de sanatate pentru un acces mai facil(...)

Florian BODOG, ministrul Sănătății, s-a întâlnit în această dimineață cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Laurențiu MIHAI și reprezentanții acestei instituții pentru a discuta(...) citeste mai departeGala Crucea Roşie, Ediția a V-a

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România va organiza, în 23 septembrie 2012, Gala Crucea Roşie, Ediția a V-a. Obiectivul acestui eveniment este strângerea de fonduri pentru implementarea(...) citeste mai departeComunicat de presa UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca își exprimă surprinderea privind faptul că, în reportajul realizat de o echipă de jurnaliști ai televiziunii France 2 și difuzat în(...) citeste mai departe