Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta

Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta
Fondurile alocate serviciilor de ambulanţă vor fi calculate, începând cu luna iunie 2011, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare judeţ şi nu în baza bugetului istoric sau a unor criterii subiective. Şi asta deoarece acestea nu reflectă necesitatea reală de fonduri. În acest fel, se va asigura distribuirea corectă şi echilibrată a fondurilor bugetare la nivelul întregii ţări, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgenţă şi Dezastre din Ministerul Sănătăţii a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanţă. În urma acestei analize s-au constatat diferenţe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe judeţe şi în funcţie de numărul de locuitori.

Astfel, în anul 2009, diferenţa între nivelul minim şi maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 lei şi 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei şi 74,81 lei. De exemplu, în 2009, unui judeţ cu aproximativ 240 000 de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanţă, un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un judeţ cu peste 800 000 de locuitori a primit 19 milioane de lei. Începand cu anul 2011, vor fi stabilite plafoane maxime şi minime de 37 lei si 23,5 lei per cap de locuitor, în functie de numărul de locuitori din fiecare judeţ.

În aceste condiţii, un număr de 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti vor avea bugetul suplimentat cu un procent de 5 % – 39 %. Corecţiile se vor realiza, eşalonat, pe o durată de trei ani. Pentru 2011, serviciile de ambulanţă au alocat un buget de 633.835,3 mii lei, similar cu cel din 2010.


"Ministerul Sanatatii a stabilit un nou mod de finantare a serviciilor de ambulanta" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Dezbatere publica: Medicamentele incluse in programele nationale de sanatate

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Sănătăţii organizează, vineri, 05.08.2011, ora 10.00, la sala de consiliu, o(...) citeste mai departeCurs medical "Protectia Radiologica in Radiologia de Diagnostic si Radiologia Interventionala"

Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar organizeaza in perioada 4-6 februarie 2011, la Bucuresti, cursul "Protectia Radiologica in Radiologia de(...) citeste mai departePetru Luhan: Medicina Personalizata, cea mai moderna metoda de tratament

Săptămâna trecută, a avut loc la Dublin, sub egida Președinției Irlandeze, conferința pe tema \"Inovării şi Accesului Pacienţilor la Medicina Personalizată\", încheiată cu un consens(...) citeste mai departeConferinta Dezbatere Drepturile Pacientilor – intre teorie si practica, 21 aprilie 2015, Sala(...)

Comisia pentru Drepturile omului, culte și minorități și Comisia pentru Sănătate Publică ale Senatul României, au onoarea să vă invite la Conferinţa Dezbatere Drepturile Pacienţilor –(...) citeste mai departeSpitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Maria Sklodowska Curie” si Institutul de Urgenta(...)

Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, propunerea Ministerului Sănătății de inițiere a unui Program de Modernizare a Infrastructurii Spitalicești (PMIS) și demarării, împreună cu(...) citeste mai departe