Consiliile judetene sau locale vor putea infiinta centre de sanatate multifunctionale

Consiliile judetene sau locale vor putea infiinta centre de sanatate multifunctionale
Ministerul Sănătăţii a publicat în dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeaţean şi local.

Conform proiectului de act normativ, consiliile judeţene sau locale vor putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi.

Centrele de sănătate multifuncţionale pot avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică.

Centrele de sănătate multifuncţionale nu se vor putea organiza în localităţi care au şi unităţi sanitare cu paturi.

“Ideea centrelor multifuncţionale nu este nouă, ea datează din 2002, numai că, până în prezent, nu s-a pus în aplicare acest concept.

În strategia de reorganizare a sistemului spitalicesc avem în vedere realizarea unor structuri flexibile care să răspundă nevoilor populaţiei, în care pacienţii să primească asistenţă medicală la nivel bazal. După consult, dacă bolnavii necesită internare vor fi preluaţi în structurile de spitalizare continuă”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii.

Ministrul CSEKE a mai adăugat că, după finalizarea procesului de clasificare vor exista unităţi care nu îndeplinesc criteriile de clasificare şi vor rămâne neclasificate.

“În aceste unităţi, de exemplu, se vor putea crea astfel de structuri fără paturi de internare continuă, dar cu posibilitatea de asigurare a asistenţei medicale”, a spus CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii

Centrele de sănătate multifuncţionale vor fi finanţate în cadrul contractelor pe care spitalele de care aparţin le încheie cu casele de asigurări de sănătate.

În termen de 7 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătăţii va emite normele metodologice privind organizarea şi funcţionarea centrelor de sănătate multifuncţionale.


"Consiliile judetene sau locale vor putea infiinta centre de sanatate multifunctionale " adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Inspectia Sanitara a sesizat Colegiul Medicilor şi Agentia Medicamentului pentru controale la(...)

Inspecția Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la nouă operații efectuate cu sprijinul unor medici străini la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova fără aprobare temporară sau(...) citeste mai departeVineri, 16 martie 2018, are loc cea de-a 11-a editie a Zilei Mondiale a Somnului, gazduita de(...)

Ziua Mondială a Somnului este un eveniment anual de conștientizare, recunoscut la nivel internațional, care aduce împreună cercetători, profesioniști din domeniul sănătății și pacienți, pentru a(...) citeste mai departeNoi reglementari prin care se asigura cresterea accesului la medicamente inovative prin contracte(...)

Mecanismele de încheiere şi de derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat reglementate prin OUG nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli(...) citeste mai departeSute de medici inscrisi la cel de-al doilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile

Al doilea Congres Național Bolile Cronice Netransmisibile, organizat în perioada 8 – 9 februarie 2013, la Ramada Parc, Bucureşti, reunește mari nume din cardiologie, diabetologie, oncologie și(...) citeste mai departePunct de vedere privind necesitatea elaborarii unui nou cadru legal in materie de dizabilitate

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) și Coaliția O Singură Voce Pentru Dizabilitate militează pentru promovarea unei noi legi privind drepturile copiilor și adulților(...) citeste mai departe