Roche Romania participa, in premiera, la Roche Children’s Walk

Roche Romania participa, in premiera, la Roche Children’s Walk
Angajatii Roche din 109 tari iau parte la a opta editie a marsului

Roche Romania se alatura astazi colegilor din 109 filiale ale companiei din intreaga lume, pentru cea de-a opta editie a Roche Children’s Walk, o initiativa globala ce isi propune sa stranga fonduri destinate asistentei pe termen lung a copiilor din Malawi si din alte zone ale lumii.

Donatiile angajatilor Roche Romania vor fi destinate, in proportie de 50% proiectelor pe care Roche, in colaborare cu UNICEF si European Coalition of Positive People le desfasoara in Malawi. Cealalta jumatate a sumelor stranse in Romania cu ocazia acestui eveniment va fi directionata catre o fundatie din tara noastra.

Initiat in anul 2003, Roche Children’s Walk este un proiect la care au participat de-a lungul timpului peste 79.000 de angajati Roche din intreaga lume. Pana in prezent, prin intermediul Roche Children’s Walk s-au strans aproximativ 7 milioane de franci cu ajutorul carora au fost asistati peste 13.000 de copii din Malawi, prin intermediul a 5 centre pentru orfani. De asemenea, au fost oferite peste 4.000.000 de mese calde, 30.000 de uniforme scolare si au fost achizitionate 6.000 de carţi si peste 2.200 de piese de mobilier scolar.

«Prin participarea la Roche Children’s Walk, angajatii Roche Romania isi exprima solidaritatea fata de copiii care au nevoie de ajutorul nostru. 50% dintre donatiile voluntare ale colegilor mei vor fi directionate catre o fundatie din Romania. Ma bucur ca angajatii Roche Romania au raspuns acestui apel umanitar si doresc sa le multumesc ca s-au alaturat colegilor lor din intreaga lume, in acest proiect global », a declarat Dan Zamonea, Director General al Roche Romania.

Sustinere si responsabilitate sociala – o traditie la Roche
De peste un secol, Grupul Roche a fost activ implicat in efortul de a imbunatati accesul la ingrijirile de sanatate, pretutindeni in lume, iar proiectele sale au fost indreptate cu prioritate catre cei mai saraci oameni din lume.

Roche colaboreaza cu European Coalition of Positive People (ECPP) pentru a sprijini centrele de ingrijire de zi din Malawi, unde primesc asistenta peste 3.000 de copii ramasi orfani in urma decesului ambilor parinti din cauza HIV/ SIDA. O parte din fondurile stranse cu ocazia Roche Children’s Walk sunt directionate catre initiative educationale derulate de UNICEF Elvetia si UNICEF Malawi pentru a imbunatati scolile si educatia din aceast tara, in care orfanii sunt adesea impiedicati de saracie sa mearga la scoala sau sa invete o meserie.

Dupa o prima faza care a inclus construirea a 18 sali de clasa, plus facilitaţile aferente, precum si camere pentru profesorii de la scolile locale, accentul se indreapta acum catre lipsa de cadre didactice instruite pentru scolile din intreaga tara. O parte din fondurile obtinute in urma Roche Children’s Walk vor ajuta la evaluarea, planificarea si crearea acestei noi resurse pentru comunitate. Un colegiu pedagogic pentru aproape 400 de studenti va solutiona atat nevoia critica de profesori pentru scolile primare, dar va oferi si posibilitatea construirii unei cariere de viitor pentru tinerii din Malawi care termina ciclul de invatamant secundar.


"Roche Romania participa, in premiera, la Roche Children’s Walk" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Denisa Dobrota
Email:denisa.dobrota@roche.com
Telefon:021 206 47 01
Sursă:www.roche.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Sărăcia omoară anual peste 5 milioane de copii în lume şi este un pericol pentru sănătatea a(...)

În România, rata sărăciei este de aproximativ 23%, potrivit datelor pentru Dezvoltarea Societăţii Civile , iar rata mortalităţii infantile este dublă faţă de media Uniunii Europene. De asemenea, ţara(...) citeste mai departeForumul Naţional pentru Turismul de Sănătate

Fundaţia Amfiteatru şi Colegiul Medicilor din România organizează în perioada 26 – 28 octombrie 2012, la Iaşi, cea de-a doua ediţie a Forumului Naţional pentru Turismul de Sănătate, eveniment(...) citeste mai departeCNAS a aprobat toate dosarele eligibile depuse de pacientii cu afectiuni oncologice care necesita(...)

Comisiile de specialitate întrunite în luna septembrie la CNAS au analizat cele 2.556 de dosare depuse de bolnavii cu afecţiuni oncologice pentru continuarea şi iniţierea tratamentului cu molecule(...) citeste mai departeBolile rare - o prioritate pentru cercetatorii in medicina. 450 de noi terapii se afla in cercetare(...)

450 de medicamente destinate bolilor rare se aflau în proces de cercetare şi dezvoltare în SUA în cursul anului 2013, conform celui mai recent raport al PhRMA* (Pharmaceutical Researchers and(...) citeste mai departeCardul national de sanatate – obligatoriu de la data de 1 septembrie

Începând cu data de 1 septembrie 2015, serviciile medicale în sistemul public de sănătate vor fi acordate asiguraţilor cu vârsta de peste 18 ani în baza cardului naţional de sănătate. Excepţie vor(...) citeste mai departe