Prima policlinica sociala gratuita a fost deschisa la Bucuresti

Prima policlinica sociala gratuita a fost deschisa la Bucuresti
În Bucureşti există peste 2400 de persoane fără adăpost, declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale. Cu toate acestea, nu a existat până acum o policlinică socială care să acopere această nevoie reală.

Bucureşti, 28 iunie 2011 - Fundaţia REGINA MARIA, înfiinţată de Dr. Wargha Enayati şi de soţia sa, Mitra Enayati, anunţă deschiderea primei policlinici sociale gratuite adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti. Policlinica socială REGINA MARIA va deservi cazurile sociale, inclusiv persoanele fără adăpost din toate zonele Bucureştiului şi persoanele neasigurate. Activitatea sa va fi susţinută de Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA şi de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

“O policlinică creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu şi al soţiei mele de foarte multă vreme. Credinţa Bahá’í şi, în mod special, modelul M.S. Regina Maria a României, reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat mulţi parteneri cărora le datorez enorm. Este vorba de: Primăria Generală a Municipiului Bucureşti dar şi voluntari persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca lucrul cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească”, a declarat Dr. Wargha Enayati, cofondator al Fundaţiei REGINA MARIA.

„Primaria va susţine întotdeauna astfel de proiecte în care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. Este o iniţiativă care merită tot respectul meu şi, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale” a declarat Dr. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

Policlinica socială REGINA MARIA va funcţiona de luni până vineri între orele 9.00 şi 17.00 şi va oferi cele mai accesate servicii medicale precum: laborator, medicină internă, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie şi mică chirurgie. Policlinica, localizată în Str. Dristor, nr. 81 – 88, Sector 3 (Rondul Baba Novac), va funcţiona cu o echipă de medici permanenţi dar şi cu ajutorul multor voluntari - medici, cadre medicale şi personal auxiliar. Desigur, ajutorul fiecărei persoane care doreşte să se dedice acestei cauze este binevenit.

Fundaţia REGINA MARIA a fost înfiinţată de dr. Wargha Enayati şi soţia sa, Mitra Enayati în luna august 2010. Pe lângă Policlinica socială REGINA MARIA, fundaţia oferă suport pentru un program de after-school din comuna Clinceni care include peste 50 de copii şi sprijin financiar pentru asistentele maternale din aceeaşi comună.

DESPRE REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA
Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA este cea mai mare reţea de servicii medicale private din ţara noastră, cu peste 1000 de medici permanenţi şi colaboratori în cele șase spitale şi 18 policlinici prezente în Bucureşti şi în ţară. În mai 2011, Majestatea Sa Regele Mihai I al României a acordat Reţelei private de Sănătate REGINA MARIA recunoaşterea oficială de furnizor al Casei Regale a României. Este una dintre cele mai prestigioase recunoașteri a calității serviciilor de pe piaţa românească.

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA oferă servicii de: laborator, prin Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria, imagistică, spital, maternitate, celule stem şi Policlinica pentru copii. REGINA MARIA Spital de obstetrică şi ginecologie este prima maternitate privată din România şi singura maternitate privată care oferă servicii de naştere în apă. Totodată, REGINA MARIA Euroclinic este primul spital privat din România. De asemenea, un serviciu unic este oferit şi la Banca Centrală de Celule Stem Regina Maria, bancă cu depozitare în România de celule stem şi nu de sânge integral.
Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA beneficiază de profesionalismul şi implicarea celor mai reputaţi medici, astfel că Parteneriatul Academic, cu aproximativ 70 de medici profesori şi conferenţiari, aduce pacienţilor expertiza celor mai renumite personalităţi medicale din ţară şi străinătate, dar şi o relaţie apropiată între personalul medical şi pacienţi.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Prima policlinica sociala gratuita a fost deschisa la Bucuresti" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina MELESCANU
Email:alina.melescanu@r-g.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Asiguratii care nu pot prezenta sau utiliza cardul national de sanatate vor beneficia de servicii(...)

Principala preocupare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este de a garanta accesul la servicii medicale pentru toate persoanele asigurate. În acest sens, au fost semnate două(...) citeste mai departeUn an fara fumat in spatiile publice inchise din Romania

Intrarea în vigoare, în luna martie 2016, a legii care interzice fumatul în spațiile publice închise a reprezentat, pentru România, un pas esențial pentru protejarea sănătății populației,(...) citeste mai departeCongresul Mondial IASGO a inceput astazi, 18 septembrie 2013

Congresul Mondial al Asociației Internaționale a Chirurgilor, Gastroenterologilor și Oncologilor, IASGO, a început astăzi 18 septembrie 2013. Manifestare de înaltă ținută științifică,(...) citeste mai departeFederatia Solidaritatea Sanitara din Romania: Criza fara precedent de asistenti medicali in(...)

Conform datelor Institutului Național de Statistică în ultimii 5 ani sectorul sanitar public din România a pierdut 23.000 de asistenți medicali, adică cca. 20% din asistenții medicali raportat(...) citeste mai departeAteliere de cariera medicala sustinute pentru doctori, asistente si studenti la medicina

Toate cadrele medicale din București, interesate de dezvoltarea lor profesională, sunt așteptate weekendul acesta, la UMF „Carol Davila” din București, la o serie de ateliere de dezvoltare(...) citeste mai departe