Stem SURE va fi prima companie din Romania care va oferi multiplicarea celulelor stem recoltate la nastere

Stem SURE va fi prima companie din Romania care va oferi multiplicarea celulelor stem recoltate la nastere
Stem SURE va fi prima companie din Romania care va oferi multiplicarea celulelor stem recoltate la nastere.

Agentia Daneza pentru Stiinta, Tehnologie si Inovatie din Danemarca a acordat bancii daneze de celule stem, StemCare Ltd, o bursa in valoare de 500.000DKR (Coroane Daneze) - si respectiv 100.000 DKR, - pentru un proiect de multiplicare celulara a celulelor stem de origine ombilicala. Proiectul va fi desfasurat de catre StemCare in colaborare cu compania Bioneer Ltd, companie de servicii in domeniul cercetarii, subsidiara a Universitatii Tehnice din Danemarca (DTU).
Colaborarea, initiata in ianuarie 2011, va dovedi ca celulele stem ombilicale pot fi multiplicate printr-o procedura standard, de rutina, si este prima de acest tip in Danemarca. Rezultatele proiectului sunt asteptate in august 2012. Astfel se va deschide o foarte mare oportunitate privind tratarea a mai multor pacienti cu celule stem multiplicate dintr o singura proba de sange placentar sau repetarea terapiei la acelasi pacient cu respectivele celule multiplicate.
Bogdan Ivanescu: “ Stem SURE este o companie dedicata misiunii sale si are toate premizele de a fi prima companie din Romania care sa ofere replicarea celulara exclusiv pentru pacientii proprii. Mai exact, daca nu doresti sa iti epuizezi proba de celule stem, inainte de transplant le multiplici, folosesti celulule stem originale si le criogenezi pentru o viitoare intrebuintare cu celule stem mutiplicate. In plus, toti membrii familiei, care sunt compatibili cu proba copilului, au sansa de a putea utiliza in cantitate suficienta celulele stem stocate, respectiv multiplicate.”
Multiplicarea in scopuri regenerative
Tehnici validate de multiplicare a celulelor stem exista deja, iar scopul proiectului desfasurat de StemCare in colaborare cu Bioneer este stabilirea unui protocol pentru multiplicarea ex vivo a celulelor stem obtinute din probe de sange ombilical criogenate, avand scopul de a imbunatatii rezultatele si de a extinde aplicabilitatea transplantului folosind sange din cordonul ombilical. Celulele stem ce vor fi folosite in proiect au fost donate catre StemCare pentru a fi folosite in cercetare.
Daca rezultatele proiectului de multiplicare a celulelor stem se vor dovedi atat de pozitive cum se asteapta StemCare, este realistic de asteptat ca parintii care vor stoca celule stem ombilicale ale copiilor lor in viitor sa aiba oportunitatea de a alege optiunea de multiplicare a celulelor stem inainte de criogenare, asigurandu-se astfel ca copilul lor va avea un numar adecvat de celule gata de a fi folosite intr-un potential tratament ulterior.

Astfel portofoliul de servicii pe care Stem SURE il pune la dispozitia viitorilor parinti se completeaza cu inca un produs inovator si anume replicarea celulelor stem recoltate la nastere alaturi de alte servicii inovatoare pe care Stem SURE le a adus in Romania precum stocarea standardizata in recipient bicompartimentat asimetric, existenta unui dispozitiv de recoltare in regim de urgenta in kit ul de recoltare sau crearea primei asigurari din Romania pentru terapii medicale cu celule stem.
Stem SURE este compania de recoltare a celulelor stem care detine caracteristici unice, pe care majoritatea companiilor de profil din Sud-Estul Europei le pot oferi doar separat. Stem SURE este singura companie din Romania si din Sud-Estul Europei care ofera clientilor sai rezultatul procesarii probei de sange placentar in termen mediu de 36 de ore.

www.stemsure.ro


"Stem SURE va fi prima companie din Romania care va oferi multiplicarea celulelor stem recoltate la nastere" adaugat de

Persoana de contact
Nume:Dr. Bogdan Ivanescu
Email:office@stemsure.ro
Telefon:0722 504 540

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile: Preventie - Tratament - Monitorizare

În perioada 24 – 25 februarie 2012, se va desfăşura la Bucureşti primul Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, Prevenţie – Tratament – Monitorizare, eveniment ce reprezintă(...) citeste mai departePeste 400 de participanti la cea de-a IV-a Conferinta Managementul Dislipidemiilor, al Obezitatii(...)

Două zile de manifestare, peste 400 de participanți, 23 de lectori: așa arată în cifre cea de-a IV-a Conferință Managementul Dislipidemiilor, al Obezității și al Sindromului Metabolic,(...) citeste mai departeCampania “Nu am facut destul” – la final

Campania “Nu am facut destul”, campanie dedicata preventiei cancerului la san, se va incheia la sfarsitul lunii octombrie. citeste mai departeMedicii de familie sustin Alianta Medicilor

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) susțin protestul medicilor români reuniți începând de săptămâna(...) citeste mai departePrincipala activitate a farmaciei este si ramane aprovizionarea pacientilor romani cu medicamente

București, 21 aprilie 2017. Colegiul Farmaciștilor din România dorește să facă câteva precizări ca urmare a informațiilor apărute în mass-media conform cărora farmaciile au primit undă(...) citeste mai departe