Ministerul Sanatatii va coordona Casa Nationala de Sanatate

Ministerul Sanatatii va coordona Casa Nationala de Sanatate
La propunerea Ministerului Sănătăţii, Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Noul act normativ prevede ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în vederea eficientizării sistemului de asigurări de sănătate.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii, ca autoritate naţională în domeniul sănătăţii, va exercita controlul asupra sistemului de asigurări sociale de sănătate, din punct de vedere al aplicării politicilor în domeniul sanitar aprobate de Guvernul României.

Conform ordonanţei guvernamentale, proiectele de acte normative elaborate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru asigurarea funcţionării sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum şi cele cu incidenţă asupra Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate vor purta avizul conform al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, CNAS va funcţiona pe baza statutului propriu, avizat de consiliul de administraţie şi cu avizul conform al Ministerului Sănătății şi aprobat prin hotărâre a Guvernului.

CNAS va solicita avizul Ministerului Sănătăţii înaintea depunerii bugetului de venituri şi cheltuieli precum şi a proiectului de rectificare bugetară la Ministerul Finanţelor Publice.

De asemenea, CNAS va prezenta Ministerului Sănătăţii trimestrial şi anual, precum şi în cadrul unor analize funcționale, activităţile realizate cu privire la serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale furnizate asiguraților, inclusiv cele din cadrul programelor naţionale de sănătate, contractarea, decontarea şi finanţarea acestora în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi execuţia bugetului.


"Ministerul Sanatatii va coordona Casa Nationala de Sanatate" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.ms.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

146 ani de Excelenţă Academia Română între tradiţie şi inovaţie

Academia Română, templul culturii româneşti, şi-a pavat timp de 146 de ani un singur drum: cel al Excelenţei. Sute de personalităţi din ţară şi din străinătate i-au trecut şi îi trec(...) citeste mai departeRaspunderea civila si penala pentru malpraxisul medical – noi tendinte legislative

In data de 23 iunie 2015, la Hotel RAMADA Plaza a avut loc conferinta “Răspunderea civilă și penală pentru malpraxisul medical – noi tendințe legislative”, un eveniment plin de provocări(...) citeste mai departeNoutati in derularea Programelor Nationale Curative in anul 2017

Hotărârea de Guvern privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018 (nr. 155/2017), precum şi Normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii face precizari cu privire la informatiile aparute la o televiziune de stiri

Ministerul Sănătății precizează că informația apărută în data de 15 ianuarie 2013 pe postul de televiziune România TV, dar și pe pagina de web a acestuia, www.rtv.net, conform căreia,(...) citeste mai departeEugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii va participa la reuniunea Consiliului Ocuparea Fortei de(...)

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii va participa la reuniunea Consiliului Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Protecţia Consumatorilor-secţiunea Sănătate(...) citeste mai departe