Inovatie in prezentarea lucrarilor ştiintifice din cadrul Congresului National de Neonatologie

Inovatie in prezentarea lucrarilor ştiintifice din cadrul  Congresului National de Neonatologie
Invitaţii care au participat la cea de-a doua ediţie a Congresului Naţional de Neonatologie, specialişti neonatologi din Statele Unite ale Americii, Elveţia, Franţa, Ucraina, Republica Moldova şi personal medical din ţară, medici primari, rezidenţi, asistenţi, au avut parte de o expunere a unei lucrări ştiinţifice bazată pe o idee inovatoare de prezentare: un documentar video de înaltă calitate cu ajutorul căruia este explicată o procedura de realizare a unei tehnici medicale.

Lucrarea doamnei Prof. Univ. Dr. Silvia Stoicescu - Preşedinte al Asociaţiei de Neonatologie din România - a vizat tehnica gavajului în alimentaţia enterală a prematurului cu greutate foarte mică la naştere.

Alimentarea enterală a prematurului reprezintă introducerea în intestin a alimentelor, şuntând cavitatea bucală. Gavajul orogastric este soluţia practică de realizare a acestui procedeu. Alimentarea enterală, prin gavaj, se recomandă la nou-născuţii cu vârsta gestaţională mai mică de 34 săptămâni, deoarece sub această perioadă nu este încă instalat reflexul de supt nutritiv şi nici coordonarea supt-înghiţit-respirat.

Prezentarea a avut ca element principal un film video, realizat în Spitalul de Obstetrică Ginecologie Polizu, Bucureşti, în Secţia de Terapie Intensivă-Neonatologie. Filmul branduit de Nestle Nutrition a fost realizat de către Sănătatea Media Group, companie care a creat și implementat acest concept prezentat deja la diverse congrese internaţionale.

„Este o nouă modalitate de instruire la nivel universitar pentru medici, studenți, asistenți medicali. Cu ajutorul filmului, prezentăm exact procedurile folosite, oferind și scurte comentarii și explicații pe parcursul derulării materialului video. Tinerii sunt mai atrași de comunicarea online, iar această metodă, diferită de cursurile și cărțile clasice, vine în sprijinul acestora pentru a înțelege și pentru a acumula mai ușor noile cunoștințe”, a declarat Prof. Univ. Dr. Silvia Stoicescu.

Documentarul video de prezentare a tehnicii gavajului a captivat atenţia participanţilor, aceştia având posibilitatea să urmărească și să înţeleagă mai bine fiecare etapă a procedurii medicale. Pentru cadrele de specialitate care nu au putut să urmărească această prezentare în cadrul Congresului de Neonatologie, documentarul va fi disponibil pe platforma online a Sănătatea Media Group – www.exploremedicinetv.com, începând cu 3 octombrie 2011.


„Ne bucurăm de succesul pe care l-a înregistrat prezentarea doamnei profesor Dr. Silvia Stoicescu la Congresul de Neonatologie de la Iași. Alături de Nestle Nutrition, doamna profesor a avut curajul să susțină un concept inovator pe care compania noastra l-a lansat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, încă de anul trecut. Este vorba de educația medicală realizată prin mijloace moderne de învățare, mai exact uzând de materiale didactice video. Toate acestea sunt realizate de echipa noastră și difuzate fie pe platforma online www.exploremedicinetv.com, fie în cadrul congreselor de specialitate. Invităm și celelalte specialități medicale să se alăture demersului nostru de modernizare a procesului instructiv-educativ”, a declarat lector univ.drd. Simona Maria Vlădica, Director General al Sănătatea Media Group.


La sfârşitul congresului, invitaţii au primit un chestionar referitor la beneficiile aduse de noua tehnică de prezentare a lucrărilor. Rezultatele chestionarului au fost pe măsura așteptărilor, participanții au fost încântaţi de iniţiativă şi au vorbit despre interacţiunea din momentul prezentării care s-a format cu ajutorul acestui documentar video. De asemenea, aceștia au solicitat ca la întâlnirile viitoare ale specialității, mai multe teme din domeniul neonatologiei să fie prezentate prin intermediul documentarelor video, lansate de Sănătatea Media Group.

Congresul Naţional de Neonatologie, care a avut loc în perioada 15-17 septembrie, a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, Asociaţia Naţională de Neonatologie şi Colegiul Medicilor din România.

Preşedinţii evenimentului au fost: Preşedinte de onoare - Prof. Dr. Vasile Astărăstoae; Preşedinte de congres - Prof. Dr. Maria Stamatin; Co-preşedinte - Prof. Dr. Silvia Stoicescu - Preşedinte ANR.
În cadrul manifestării s-au dezbătut probleme axate pe „Aspectele etice în neonatologie”, „Durerea la nou-născuţi”, „Varia”.


Sănătatea Media Group este o companie media specializată pe comunicarea în domeniul sănătăţii. Sănătatea Media Group furnizează servicii complexe de comunicare şi soluţii eficiente care acoperă toate sferele comunicaţionale din sectorul medical. Grupul cuprinde trei divizii distincte – platforma de educație video online www.exploremedicinetv.com – concept inovator de educație medicală video, unic în cadrul învățământului universitar, Divizia de PR & COMUNICARE şi Divizia de Evenimente.

De la analiză, concept, viziune strategică, planificare şi până la implementare şi evaluarea rezultatelor, de la campanii de branding, programe integrate de relaţii publice şi până la managementul relaţiei cu presa şi web management, Divizia de PR şi Comunicare are toate funcţiile şi capacităţile necesare pentru a oferi soluţii complete clienţilor săi.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Inovatie in prezentarea lucrarilor ştiintifice din cadrul Congresului National de Neonatologie" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Milescu
Email:planificare@sanatateamediagroup.ro
Telefon:0730600094

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Primul „Studiu privind impactul economic al consumului daunator de alcool asupra sistemului de(...)

Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii lansează proiectul „Studiu privind impactul economic al consumului dăunător de alcool asupra sistemului de sănătate din România”, susţinut de compania(...) citeste mai departeProiect Comitet de tineret in Romania pentru pacientii cu scleroza multipla, aprilie 2013 –(...)

Asociația SM SPEROMAX Alba va derula în perioada aprilie 2013 – septembrie 2014 proiectul “Comitet de tineret în România pentru pacienții cu scleroză multiplă”. Proiectul este finanțat în cadrul(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a solicitat astazi directiilor de sanatate publica sa ia toate masurile care(...)

În urma avertizării meteorologice emise de INMH pentru perioada următoare, Ministerul Sănătății a solicitat astăzi direcțiilor de sănătate publică să ia toate măsurile care se impun pentru rezolvarea(...) citeste mai departe9.700 euro stransi pentru proiectul “Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi”

Asociaţia M.A.M.E. vă informează că, până la data de 4 aprilie 2012, s-au strâns pentru proiectul “Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi”, aproximativ 9.700 euro (8.500 euro si 60 mp pavele(...) citeste mai departeInaugurarea primului tronson al noii UPU a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore(...)

Ministrul Sănătății, Dr. Nicolae Bănicioiu și Acad. Dan Mircea Enescu , manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” anunță evenimentul de inaugurare a(...) citeste mai departe