Medicii au nevoie de protecție

Medicii au nevoie de protecție
Colegiul Medicilor din România salută inițiativa Ministerului Sănătății de înăsprire a pedepselor pentru actele de amenințare sau violență la adresa personalului medical în timp ce aceștia își desfășoară profesia. CMR consideră însă că acest lucru nu este suficient, dacă nu sunt luate și măsuri reale de protecție a personalului medical.

Colegiul Medicilor din România le propune autorităților centrale și locale să adopte măsuri suplimentare, vitale, de protecție a personalului medical și anume paza eficientă a unităților medicale și să asigure intervenția eficientă și rapidă atunci când este nevoie.

“Este important să protejăm în mod real siguranţa medicilor în exercitarea profesiei. Faptul ca o persoană va fi sancționată după ce a exercitat un act de violență asupra unui medic nu va fi de real folos pentru că acel medic va suferi deja o violență. Nu minimalizăm inițiativa autorităților ci încercăm să aplicăm acele măsuri care să protejeze viața și sănătatea personalului medical. Într-o societate care nu își respectă medicii, cazurile de agresiuni verbale sau fizice la adresa personalului medical cresc de o manieră îngrijorătoare și de aceea este necesar ca și măsurile luate să împiedice și să reducă această tendință”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"Medicii au nevoie de protecție" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Sanatatea romanilor depinde de votul tuturor. Campania „Votez pentru Sanatate” isi propune sa(...)

București, 4 octombrie – Campania „Votez pentru Sănătate”, lansată oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Parlamentului, își propune să aducă sistemul de sănătate(...) citeste mai departeInaugurarea Muzeului „Profesor Ion Cantacuzino”

În data de 20 noiembrie 2013 a avut loc inaugurarea Muzeului „Profesor Ion Cantacuzino” care va funcţiona la sediul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii a creat cadrul pentru asigurarea dreptului pacientilor romani privind(...)

România va transpune Directiva Europeană 24 din 2011 privind aplicarea drepturilor pacienţilor astfel încât pacienţii români asiguraţi se vor putea trata în alte state membre ale Uniunii Europene. citeste mai departeMinisterul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii marcheaza Ziua Mondiala a Sanatatii (7(...)

Sub sloganul Sănătate pentru Toți, Ziua Mondială a Sănătății din acest an evidențiază importanța accesului tuturor la servicii esențiale de sanătate. Indiferent de statutul economic sau social, de(...) citeste mai departePrimul Dictionar de Limfom destinat pacientilor - lansat cu ocazia Lunii Internationale de Lupta(...)

Pacienții cu limfom - o formă de cancer care afectează sistemul limfatic - pot afla mai multe informații despre această afecțiune din primul dicționar destinat lor. Asociația Bolnavilor cu Limfoame(...) citeste mai departe