COPAC solicita dezbatere publica pe noua lege a reformei în sănătate

COPAC solicita dezbatere publica pe noua lege a reformei în sănătate
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a luat act cu îngrijorare de intenţia autorităţilor de adoptare rapidă a legii reformei sănătate şi fără o consultare prealabilă cu reprezentanţii pacienţilor.

Legea este extrem de importantă pentru pacienţii din România, de aceea este necesar ca proiectul de lege să fie făcut public cât mai repede şi să fie supus unui proces larg de dezbatere publică. Societatea civilă trebuie să aibă un cuvânt de spus în cazul noului proiect, iar organizaţiile de pacienţi trebuie să fie prezente în procesul de scriere a legii reformei în sănătate, putând avea un aport important în găsirea celor mai bune soluţii de acces la tratament.
“Cu toţii suntem conştienţi că este haos în sistemul sanitar. Vedem problemele majore pe care le au spitalele, vedem cum pacienţii sunt trimişi să-şi cumpere singuri medicamentele şi consumabilele necesare, vedem cum medicii pleacă din ţară. Reforma este necesară, dar trebuie să ne asigurăm că se va merge într-o direcţie bună. Este necesar ca prin aceasta reformă, pacientul sa fie in centrul sistemului, să fie implicat în luarea deciziilor care îl privesc în mod direct.”, a declarat Tache Gheorghe, preşedintele COPAC.

COPAC solicită dezbatere publică pe marginea proiectului de lege privind reforma în sănătate. De asemenea, COPAC cere ca prin acest proiect de lege să se respecte Carta Europeană privind Drepturile Pacienţilor, fiind un document internţional la care România a aderat şi care trebuie cuprins şi în legea naţională.


Download comunicat COMUNICATE OFICIALE - S-a lansat mf - ziarul medicului de familie Download fisier atasat comunicatului

"COPAC solicita dezbatere publica pe noua lege a reformei în sănătate" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

CNAS si Casele judetene de asigurari se afla astazi in teren pentru a monitoriza modul de(...)

Furnizorii de servicii medicale și farmaceutice aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor primi astăzi suportul echipelor de monitorizare și control ale CNAS și ale(...) citeste mai departeMinisterul Sanatatii este pregatit pentru inceperea campaniei de vaccinare antigripala

Ministerul Sănătăţii este pregatit pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală la recomandarea specialiştilor Institutului Naționanal de Sănătate Publică, potrivit unui comunicat de presă. citeste mai departeSala de operatie noua, la spitalul Cantacuzino

Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino, una dintre cele 19 instituții medicale aflate în administrarea ASSMB, are începând de astăzi, o sală de operație complet nouă, în cadrul secției de Chirurgie(...) citeste mai departeInstitutul Clinic Fundeni: De la inceputul anului 2013 au fost realizate 100 de proceduri de(...)

Institutul Clinic Fundeni anunta efectuarea a 100 de proceduri de transplant hepatic in aceasta unitate de la inceputul anului, ceea ce reprezinta un record pentru aceasta activitate. citeste mai departeZiua Internationala a Bolilor Rare!

Anul 2015 marchează opt ani consecutivi, de succes de Ziua Bolilor Rare. Continuând impulsul, Ziua Bolilor Rare 2015 pune accentul asupra vieții de zi cu zi a pacienților, familiilor și(...) citeste mai departe