Peste 350 de personalităţi ale lumii medicale din România au fost prezente la Gala Sănătăţii

Peste 350 de personalităţi ale lumii medicale din România au fost prezente la Gala Sănătăţii
Peste 350 de personalităţi ale lumii medicale din România au fost prezente la Gala Sănătăţii, locul de întâlnire al valorilor din sănătate, eveniment ce s-a desfăşurat pe 14 decembrie 2011, la Palatul Parlamentului, în Salonul de Recepţii. Cu acest prilej au fost premiate cele mai deosebite realizări din domeniul medical din 2011. Această tradiţie a promovării şi recompensării valorilor medicinei româneşti a fost recunoscută şi de reputaţii medici specialişti prezenţi la eveniment.

“Gala Sănătăţii este o idee extraordinară, prilej cu care valorile medicinei româneşti sunt încă o dată recunoscute. Este un imbold pentru fiecare dintre specialişti şi chiar se poate vorbi şi de competiţie, pentru că valori fără competiţie nu există cum nici competiţie fără valori nu poate exista”, a declarat prof. univ. dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti.

Prof. univ. dr. Vlad Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, consideră Gala Sănătăţii drept o dăruire a normalităţii valorii. “În ceaţa în care mergem ne oferim unul altuia normalitatea valorii. Vă mulţumesc pentru valoarea şi normalitatea pe care mi-o oferiţi”, a declarat în cadrul Galei Sănătăţii, prof. univ. dr. Vlad Tica.

Gala Sănătăţii a adus într-un singur loc unele dintre cele mai mari nume ale medicinei actuale, juriu format din personalităţi marcante din domeniu, precum şi alţi invitaţi din domeniile conexe sănătăţii.

“Gala Sănătății a devenit deja un eveniment așteptat de întreaga lume medicală din țara noastră. Şi prin această ediţie am reuşit să ne respectăm promisiunea de a premia pe cei care timp de un an de zile, dar nu numai, au depus eforturi semnificative, pentru ca starea sănătăţii din România să se îmbunătăţească. Pot spune că ediţia a treia a Galei Sănătăţii a fost cu adevărat un succes. Şi cum orice valoare are nevoie de recunoaştere, atunci, cu siguranţă, ne gândim şi la ediţia a patra, ce va avea loc pe 12 decembrie 2012”, a declarat lector univ. drd. Simona Maria Vlădica, directorul general al Sănătatea Media Group, organizatorul Galei Sănătăţii.

Gala Sănătăţii a apreciat şi încurajat şi în 2011 valorile care au contribuit şi vor contribui în continuare la dezvoltarea sistemului medical românesc şi la ridicarea standardelor de performanţă în sănătate, prin mai multe categorii de premii.

Astfel, la Categoria “Cel mai performant management medical din sectorul public/ privat” locul întâi a revenit prof. univ. dr. Petru Armean, managerul Spitalului “Prof. Dr. Th. Burghele” şi dr. Cătălin Copăescu, managerul Centrului de Diagnostic şi Tratament Delta Hospital.

La categoria “Excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovaţie în medicină” primul loc a revenit prof. univ. dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan” Bucureşti, pentru invenţia care ar putea reduce de aproximativ zece ori costurile dializei, invenţie ce a primit medalia de aur la Salonul de la Geneva.

Premiul la categoria “Cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii” a fost acordat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, care a dedicat recunoaşterea primită celor 800 de pneumologi români. Premiul a fost primit pentru campanile “Tu poţi avea astm, astmul nu te are pe tine!” şi “Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?” – ediţia a III-a.

În acelaşi timp, prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a primit premiul de excelenţă la categoria “Cea mai dinamică societate medicală”. “Cred că Societatea de Neurologie din România merită acest premiu. De altfel, Societatea de Neurologie este una dintre cele mai vechi societăţi ştiinţifice din Europa şi nu trebuie să uităm că bolile neurologice sunt cele mai invalidante şi sunt o problemă pentru România”, a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru, în cadrul Galei Sănătăţii.

Premiul la categoria “Cea mai implicată asociaţie de pacienţi” a fost acordat Fundaţiei “Salvaţi-vă Îngerii”. Cea mai activă societate studenţească, Societatea Studenţească de Chirurgie din România, a fost premiată la categoria “Cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină”.

Premiile de excelenţă la categoria “Implicare deosebită în activitatea didactică” le-au revenit prof. univ. dr. Ştefan Iosif Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" Timişoara şi prof. univ. dr. Mihai Jianu,Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, pentru publicarea lucrării “Diagnostic precoce şi tratament în scolioza idiopatică”.

Gala Sănătăţii a avut şi două categorii noi. Astfel, premiile de Excelenţă Ecosănătate şi Noutatea Anului au fost acordate conf. univ. dr. Victor Purcărea, directorul Editurii Universitare “Carol Davila” pentru organizarea Congresului Internațional SANABUNAINT – Sănătate, Bunăstare, Alimentație, 15-17 octombrie 2011, Brașov, şi dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, pentru Portalul de Educație Medicală Continuă, www.formaremedicală.ro.

La categoria “Pasiune şi implicare în medicină”, premiul de excelenţă a fost acordat prof. univ. dr. Vlad Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România. De asemenea, premiile de excelenţă pentru întreaga carieră medicală au fost primite de prof. univ. dr. Crina Sinescu, şeful Secţiei Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” Bucureşti şi de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.

Premiul “Management în medicina de urgenţă” a fost acordat conf. univ. dr. Ioana Marina Grinţescu. Pe lista personalităţilor premiate la Gala Sănătăţii s-a numărat şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Nicolae Lucian Duţă. Premiul de excelenţă a fost primit pentru informatizarea sistemului de asigurări de sănătate.

Premii de excelenţă au primit şi prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” Bucureşti pentru tot efortul pe care îl depune pentru a salva vieţile copiilor, dar şi dr. Florin Adrian Secureanu, pentru promovarea tehnologiilor moderne de investigaţie medicală.

Un alt premiu de excelenţă ales de juriu a fost acordat celui mai longeviv director de spital, respectiv prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, pentru dezvoltare managerială a unui spital public de urgenţă.

În cadrul Galei Sănătăţii au fost acordate şi premii pentru cei mai buni jurnalişti pe sănătate, dar şi o serie de premii unice pentru ediţia a treia pentru reputaţii specialişti care au implementat materialele didactice video în medicină. Un susţinător al acestui tip modern de învăţare este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, prof. univ. dr. Florian Popa, de altfel şisingurul rector al unei Universităţi de Medicină care a avut viziunea de a se implica într-un astfel de proiect innovator şi de mare interes şi actualitate pentru rezidenţi şi studenţi. Alături de prof. univ. dr. Florian Popa în acest proiect sunt şi conf. univ. dr. Laurenţiu Beluşică, prof. univ. dr. Bogdan Marinescu, prof. univ. dr. Eugen Brătucu, prof. univ. dr. Mircea Beuran, prof. univ. dr. Vlad Ciurea, prof. univ. dr. Ioan Lascăr, prof. univ. dr. Dragoş Stanciu, prof. univ. dr. Ioan Cordoş.

Gala Sănătăţii, ediţia a treia, a fost organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.


"Peste 350 de personalităţi ale lumii medicale din România au fost prezente la Gala Sănătăţii" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Cardul national de sanatate – obligatoriu de la data de 1 septembrie

Începând cu data de 1 septembrie 2015, serviciile medicale în sistemul public de sănătate vor fi acordate asiguraţilor cu vârsta de peste 18 ani în baza cardului naţional de sănătate. Excepţie vor(...) citeste mai departeConcursul pentru managerii de spitale devine public si se bazeaza pe sustinerea unui proiect de(...)

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică noul ordin al ministrului sănătăţii privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager(...) citeste mai departeGuvernul a adoptat noua metodologie de calcul a preturilor medicamentelor

Guvernul a adoptat în ședința de guvern de astăzi, 26 octombrie 2016, Hotararea de Guvern privind aprobarea Metodologiei privind modul de calcul și procedura de avizare și aprobare a prețurilor(...) citeste mai departeMinisterul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, în(...)

“Începând din 1 iunie 2011, două reguli foarte importante au fost introduse în sistemul de organizare spitalicesc. Este vorba despre clasificarea unităţilor sanitare cu paturi în funcţie de(...) citeste mai departePremiera in medicina privata romaneasca. O noua procedura in lupta împotriva cancerului(...)

O premieră pentru sistemul medical privat a avut loc în cadrul Clinicii de Angiografie și Terapie Endovasculară Hemodinamic. Mai exact, un pacient, depistat cu o tumoră hepatică, a fost supus unei(...) citeste mai departe