Aproximativ 1000 de persoane au fost testate pentru determinarea glicemiei în cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul, ediţia Constanţa!

Aproximativ 1000 de persoane au fost testate pentru determinarea glicemiei în cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul, ediţia Constanţa!
Cea de a doua ediţie a Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul s-a desfăşurat în perioada 7-8 iulie 2012 şi a cuprins mai multe activităţi dedicate publicului larg, iar cu acest prilej toţi constănţenii au fost invitaţi să participe la evenimentele desfăşurate în cadrul campaniei.

Aproximativ 1000 de persoane şi-au testat glicemia, într-un cort amenajat special în zona Casino Mamaia, acţiune desfăşurată cu ajutorul companiei MSD, ca parte din proiectul Împreună pentru viaţă. Sute de oameni au fost dornici să afle valoarea glicemiei şi să primească sfaturi de la personalul medical prezent în cort. Persoanele care au avut o valoare ridicată a glicemiei au fost direcţionate către medici de specialitate, pentru mai multe investigaţii.
Constănţenii au beneficiat şi de o acţiune de educaţie în diabet, desfăşurată cu sprijinul companiei Lilly Diabetes, care a avut loc la City Park Mall, locul unde oamenii s-au putut întâlni cu asistenţi educatori. Cu această ocazie au aflat cum pot preveni diabetul, care sunt paşii spre o viaţă sănătoasă şi au primit sfaturi despre educaţia în diabet atât persoanele care aveau diabet , cât şi cei interesaţi de o viaţă echilibrată.

„Ne bucură numărul mare de persoane care au venit pentru a-îşi efectua testul de glicemie şi hemoglobină glicată, cât şi cele care au venit la acţiunea de educaţie în diabet, deoarece acest lucru a demonstrat că publicul larg conştientizează faptul că diabetul este o problemă de sănătate publică. Precum o spun şi statisticile, la nivel mondial există 366 de milioane de pacienţi cu diabet zaharat şi se preconizează că în 2030 acest număr va creşte la 552 de milioane. Pentru că aceste cifre sunt de-a dreptul îngrijorătoare, am realizat aceste acţiuni pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanţa educaţiei, prevenţiei şi controlului diabetului în rândul populaţiei. Ne dorim ca mesajul nostru să fie auzit şi înţeles, pentru ca împreună să luptăm împotriva diabetului”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Acţiunile dedicate publicului larg au cuprins și organizarea de activităţi sportive, care au avut ca scop principal motivarea oamenilor să facă mişcare pentru sănătatea lor şi, de asemenea, să prevină diverse afecţiuni prin intermediul sportului.
În cursul zilei de 08 iulie 2012 s-a desfăşurat la Arena Beach Sports acţiunea „Volei pentru Sănătate”, unde iubitorii sportului au jucat volei pentru sănătatea lor, demonstrând că le pasă şi că luptă pentru ca să prevină diabetul.

Tot duminică, cei prezenţi pe plaja din faţa Arena Beach Sports, au avut ocazia să danseze alături de ansamblul Elpis, melodii ritmate greceşti. Oamenii aflaţi pe plajă au spus DA invitaţiei lor şi s-au alăturat acestora, realizând împreună un cerc al speranţei.
Atât copiii care suferă de diabet, cât şi persoanele sănătoase au înălţat zeci de zmee, ca simbol de solidaritate pentru copiii bolnavi de diabet, la nivel mondial. În câteva minute cerul a fost invadat de zmeele care au prins viaţă şi care au transmis mesajul lor şi celor care se aflau la distanţă.

„Ne dorim ca mesajul nostru să fie auzit și de către tineri, astfel încercăm să determinăm schimbarea modului de viață și adoptarea unui stil de viață sănătos. De asemenea, am punctat importanța sportului în viața noastră, ca şi necesitate pentru a preveni diabetul și am fost surprinsă plăcut de răspunsul pozitiv din partea celor care au fost prezenți la evenimente . Mulțumim tuturor celor au fost alături de noi și care au tras un semnal de alarmă asupra incidenței acestei boli”, a declarat prof.univ.dr. Doina Catrinoiu, Șef Centrul de Diabet, Boli de Nutriție și Metabolism - Constanța

Toate aceste evenimente au avut ca principal scop informarea şi educarea privind importanţa prevenţiei diabetului zaharat şi, de asemenea, sprijinirea celor care se luptă cu această boală.
„Este foarte important să prevenim o afecţiune cronică, aşa cum este diabetul zaharat. Prevenire înseamnă să fim atenţi şi la un simplu test, care ne poate salva viaţa. Mesajul nostru pentru copii şi tineri este că diabetul nu poate să distrugă visurile noastre, din contră, împreună putem să învingem diabetul” a declarat Liliana Moldoveanu, Preşedinte Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet „Sweetland”, Constanţa.

Campania Naţională „Controlează-ţi diabetul”, ediţia Constanţa a fost iniţiată de: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Constanţa. Partenerii științifici ai evenimentului au fost: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Asociaţia Română de Educaţie în Diabet. Pe plan local, manifestarea a fost susținută de către Primăria Municipiului Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, CMV Tomis Constanţa, Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet „Sweetland”, Cumpăna şi City Park Mall.

Parteneri Principali: Novo Nordisk, Berlin-Chemie
Partener pentru Educaţie: Lilly Diabetes
Partener Testări: MSD
Parteneri Gold: Sanofi, Abbott
Partener Silver: Worwag
Parteneri Bronze: Roche, Servier
Partener: Zepter

Management Campanie: Sănătatea Press Group


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Aproximativ 1000 de persoane au fost testate pentru determinarea glicemiei în cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul, ediţia Constanţa!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Studiu: Neuropatia diabetica este cea mai frecventa complicatie invalidanta a diabetului zaharat

Diabetul zaharat se află printre cele mai răspândite boli cronice în România, iar controlul deficitar al acestei afecțiuni duce de multe ori la apariția de complicații cu urmări grave asupra(...) citeste mai departePodiatria in Romania – de la o specialitate inexistenta, la o posibila noua disciplina de studiu

De la o specialitate medicală inexistentă în sistemul de sănătate din România, podiatria este tot mai aproape de concretizare, iar premisele de dezvoltare sunt promițătoare. citeste mai departeAsociatia de Podiatrie ofera 50 de inscrieri gratuite pentru noi membri - Nu ratati primul curs de(...)

Sunteți asistent medical și doriți să vă dezvoltați cele mai importante abilități în îngrijirea podiatrică specifică piciorului diabetic? Vă invităm să deveniți parte din(...) citeste mai departeS-a dat startul inscrierilor la a IV-a editie a Scolii de Vara Neurodiab

A început perioada de înscrieri pentru a 4-a ediție a Școlii de Vară NeuroDiab 2015! Anul acesta, tematica generală a cursurilor organizate de către Societatea de Neuropatie Diabetică va fi(...) citeste mai departeBucurestenii isi pot testa gratuit glicemia in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei Nationale(...)

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice continuă seria acţiunilor de testare gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicate, precum şi de informare şi educare a publicului(...) citeste mai departe