Lupta impotriva diabetului continua! A III-a editie a Campaniei Controleaza-ti Diabetul are loc la Oradea!

Lupta impotriva diabetului continua! A III-a editie a Campaniei Controleaza-ti Diabetul are loc la Oradea!
Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” continuă în această toamnă la Oradea şi se va desfăşura în perioada 10-14 noiembrie, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România. Evenimentul va fi organizat ştiinţific de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea.

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” continuă în această toamnă la Oradea şi se va desfăşura în perioada 10-14 noiembrie, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România. Evenimentul va fi organizat ştiinţific de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea.

Evenimentul coincide cu Săptămâna de Luptă Împotriva Diabetului și cu Ziua Mondială a Diabetului, şi se va derula pe parcursul a 4 zile. Manifestarea va include o serie de activităţi dedicate atât publicului profesionist, cât și publicului larg. Obiectivul tuturor acţiunilor din această perioadă este acela de a conştientiza importanţa prevenţiei si controlului diabetului zaharat.

În data de 10 noiembrie, mari nume din diabetologia românească se vor reuni în cadrul unui simpozion ştiinţific pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, precum şi a dezbate cele mai noi soluţii terapeutice, pentru a oferi persoanelor cu diabet speranţă şi o calitate mai bună a vieţii. Manifestarea va fi coordonată de preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Maria Moţa, şi de asemenea, de prof. univ. dr. Amorin Popa, preşedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sănătăţii.

„Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul a ajuns la cea de-a treia ediţie, şi ca de fiecare dată ne propunem să responsabilizăm publicul larg în privinţa prevenţiei diabetului zaharat. Ne dorim să-i facem să conştientizeze incidenţa diabetului zaharat, să prevină şi să controleze această afecţiune ale cărei statistici sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. La nivel mondial sunt 366 de milioane de persoane cu diabet zaharat şi se preconizează că până în 2030 acest număr va creşte la 552 de milioane”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

„Mă bucur că anul acesta Oradea devine simbolul luptei împotriva diabetului, prin marcarea la nivel naţional a Zilei Mondiale a Diabetului. Doar împreună: medici, autorităţi, persoane cu diabet şi prin intermediul presei, putem trage un puternic semnal de alarmă, în privinţa importanţei prevenţiei diabetului zaharat, precum şi a controlului eficient al acestei afecţiuni. Prevenţia şi controlul sunt mesajele cheie ale Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul. Veniţi alături de noi să facem mişcare, adoptaţi o alimentaţie sănătoasă şi astfel putem contribui la lupta împotriva diabetului.”, a declarat prof.univ.dr. Amorin Popa, preşedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sănătăţii.

În cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul vor avea loc şi activități dedicate publicului larg, precum acţiunea de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate, care se va desfășura timp de 2 zile, într-un cort special amenajat în centrul orașului Oradea. În cadrul campaniei va fi amenajată şi o zonă dedicată educaţiei în diabet, unde persoanele care suferă de această afecţiune pot afla informaţii utile de la specialişti în domeniu, despre cum să îşi ţină boala sub control.
Având în vedere că unul dintre sfaturile specialiştilor legat de prevenţia diabetului se referă la practicarea regulată a sportului, activităţile fizice vor avea un rol deosebit de important în cadrul campaniei: marşul bicicliştilor „Sănătate pe două roți. Împreună împotriva diabetului”, „Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta”.

Înscrierile pentru participarea la simpozionul ştiinţific se fac pe site-ul campaniei: www.controleaza-diabetul.ro. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Evenimentul este creditat cu puncte EMC.


Organizator științific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Partener local: Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociaţia Română de Educaţie în Diabet

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Lupta impotriva diabetului continua! A III-a editie a Campaniei Controleaza-ti Diabetul are loc la Oradea!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

1 din 2 adulti cu diabet raman NEDIAGNOSTICATI si sunt expusi unor complicatii grave ce pot(...)

Diabetul zaharat este una dintre amenințările majore, pe plan global, la adresa sănătății populaționale, prevalența în creștere și complicațiile asociate generând provocări importante, atât din punct(...) citeste mai departeBucurestenii isi pot testa gratuit glicemia in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei Nationale(...)

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice continuă seria acţiunilor de testare gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicate, precum şi de informare şi educare a publicului larg cu(...) citeste mai departePeste 200 de participanti la Cursul Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli legate de nutritie,(...)

Peste 200 de medici diabetologi, medici de familie, medici internişti, cardiologi, endocrinologi, nefrologi și medici chirurgi au luat parte la prima ediţie din acest an a Cursului Diabet, Sindrom(...) citeste mai departeAl X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de când injecția cu insulină a fost folosită pentru prima dată pe un pacient pentru tratarea diabetului. Acest moment important din istoria medicinei se întâmpla(...) citeste mai departeConferinţa Naţională Managementul Dislipidemiilor - Noi perspective despre managementul și(...)

Speakeri de înalt prestigiu și peste 350 de medici cardiologi, diabetologi, interniști și rezidenți au participat la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale Managementul Dislipidemiilor, un(...) citeste mai departe