Din noiembrie, oradenii circula cu liniile de transport dedicate preventiei si controlului diabetului

Din noiembrie, oradenii circula cu liniile de transport dedicate preventiei si controlului diabetului
Diabetul zaharat poate apărea la orice vârstă, indiferent de sex, profesie sau stare materială, iar odată instalat, nu se poate vindeca. În acest context, prevenția, diagnosticarea precoce și controlul eficient al acestei boli sunt esențiale, iar informarea publicului larg devine vitală.

Pentru ca mesajele educative să ajungă în rândul publicului larg, în cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, Societatea Româna de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Oradea și Regia Autonomă de Transport Local Oradea, dedică două mijloace de transport în comun prevenției și controlului în diabetul zaharat, care vor circula până în anul 2013. Astfel, un tramvai și un autobuz poartă mesajul campaniei: ”Controlează-ți diabetul - În cazul diabetului educaţia înseamnă prevenţie şi control!”.

În acest fel, populaţia va fi expusă în mod direct mesajului campaniei, în încercarea de a conştientiza importanţa prevenţiei şi controlului diabetului. Vizibilitatea mesajelor şi implicarea autorităţilor locale reprezintă un pas important către atingerea obiectivelor propuse, de informare și educare a publicului.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, își propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum și asupra controlul eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală. De asemenea, campania vizează implicarea specialiștilor, autorităţilor și mass-media în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa și prevalența crescută a cazurilor de diabet în România.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este organizată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea. Partenerii ştiinţifici ai evenimentului sunt Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susţinută de către Primăria Municipiului Oradea şi Regia Autonomă de Transport Local Oradea.

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Din noiembrie, oradenii circula cu liniile de transport dedicate preventiei si controlului diabetului" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Congresul National Bolile Cronice Netransmisible 2017 -(...)

Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile ajunge, anul acesta, la cea de-a VI-a ediție și va pune accentul pe câteva concepte esențiale, în vederea stabilirii premiselor medicinei(...) citeste mai departeConferinţa de lansare a proiectului: “Formarea profesională în domeniul diabetului, al(...)

Asociaţia Medicală Română vă invită vineri, 15 aprilie, de la 13.30, la Academia Română, sala de expoziţie „Theodor Pallady”, Calea Victoriei nr.125 – intrarea prin bulevardul Dacia,(...) citeste mai departeDe la neuropatie diabetica la... AMPUTATIE Drumul pe care persoana cu diabet NU trebuie sa il(...)

Afectarea sistemului nervos periferic, în cazul persoanelor cu diabet zaharat, adică neuropatia diabetică periferică, este cea mai frecventă complicație la persoanele cu diabet, cu implicații(...) citeste mai departeStudiu: Romania se ingrasa de la an la an. Totusi, romanii spun ca mananca sanatos si fac sport.

Un studiu de tip Omnibus, efectuat în luna iulie 2017de un centru de chirurgie bariatrică şi metabolică din România, care a evaluat percepţiile şi atitudinile românilor cu privire la(...) citeste mai departe14 noiembrie 2012 - Ziua Mondiala a Diabetului

În fiecare an, pe data de 14 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Rolul acestei zile este de a atrage atenția asupra importanței prevenției și controlului(...) citeste mai departe