Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a ajuns la cea de-a 39-a editie!

Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a ajuns la cea de-a 39-a editie!
Organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, congresul din acest an se desfăşoară sub auspiciile Academiei Române şi ale “European Association for the Study of Diabetes”, prin prezenţa preşedintelui EASD – Prof. Andrew Boulton.

Ţinând pasul cu preocupările şi tendinţele globale în diabetologie, cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice se va desfăşura în perioada 22-25 mai 2013, la Sibiu (Hotel Ramada). Evenimentul îşi propune să ofere participanţilor cele mai noi informaţii cu privire la depistarea şi monitorizarea diabetului, dar şi date importante cu privire la metodele de terapie pentru persoanele care suferă de această boală.

De asemenea, ediţia din acest an va reuni nume mari ale diabetologiei internaţionale împreună cu reputaţi medici diabetologi din România, care vor susţine timp de patru zile sesiuni şi workshop-uri de dezbatere a principalelor teme legate de diabet şi complicaţiile sale. Scopul manifestării ştiinţifice este de a face cunoscute şi de a identifica, printr-un efort comun, cele mai bune metode de prevenţie, educaţie şi control în diabet.

„Ne dorim ca şi la cel de-al 39-lea Congres al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice să vă întâmpinăm cu un program ştiinţific interesant, informativ şi educativ, care să se ridice la nivelul exigenţelor dumneavoastră profesionale. Importanţa şi nivelul ştiinţific al manifestării vor fi date şi de notorietatea speakerilor prezenţi la eveniment. De aceea, am făcut eforturi să asigurăm invitaţi recunoscuţi pentru profesionalismul lor. Vă aşteptăm pe toţi, cu alese sentimente, la un congres captivant, informativ şi educaţional, în Sibiu - un oraş cu o puternică tradiţie culturală şi nu numai”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedinte Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Printre temele ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului, amintim:

„Tratamentul pacienţilor cu diabet în secolul 21”; „Noi tehnologii pentru îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1”; „Prevenţia bolilor metabolico-nutriţionale şi a sindromului cardio-metabolic”; „Diabet, Dislipidemii, Obezitate, Sindrom cardio-metabolic”.
Totodată, congresul din acest an inovează prin introducerea a trei sesiuni comune cu alte societăţi medicale din sfere conexe diabetului: Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Nefrologie.

Înregistrarea pentru participare în cadrul evenimentului se face online, completând formularul publicat pe site-ul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (www.societate-diabet.ro).

Validarea înscrierii va fi efectuată după confirmarea achitării taxei de participare. Evenimentul va fi creditat cu puncte (EMC).

Mai multe informaţii pe: www.societate-diabet.ro/Congres2013


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a ajuns la cea de-a 39-a editie!" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prof.dr. Andrew Boulton, presedintele EASD: Unde vezi diabet, vezi neuropatie diabetica

Neuropatia diabetică este cea mai comună și frecventă complicație a diabetului zaharat, afectând peste jumătate dintre persoanele care suferă de această boală cronică. Oriunde vezi diabet,(...) citeste mai departeDislipidemiile si obezitatea in centrul dezbaterilor stiintifice la a III-a Conferinta Managementul(...)

În perioada 26 – 27 octombrie, la Crowne Plaza din Bucureşti se va desfăşura a III-a Conferinţă Managementul Dislipidemiilor şi al Obezităţii, un eveniment organizat sub egida(...) citeste mai departePremiul de Cercetare Fritz-Worwag, pentru prima data acordat unui roman – Dr. Alin Stirban

Dr. Alin Ştirban, membru fondator al Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a devenit primul român căruia i-a fost acordat premiul de cercetare Fritz-Wörwag. Distincţia, oferită(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie, sprijinita de OAMGMAMR in dezvoltarea podiatriei in Romania

Asociația de Podiatrie s-a întâlnit cu asistenții medicali, viitori specialiști în podiatrie în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Conferinței Naționale a Ordinului Asistenților Medicali(...) citeste mai departeCongresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a fost deschis de diabetologi(...)

Porţile celei de-a 9 a ediţii a Congresului Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice au fost deschise oficial la Teatrul Naţional Oradea de către conf.univ.dr. I.A. Vereşiu,(...) citeste mai departe