Trecut, Prezent si Viitor in Cercetarile despre Complicatiile Diabetului

Trecut, Prezent si Viitor in Cercetarile despre Complicatiile Diabetului
Prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul uneia dintre cele mai frecvente şi severe complicaţii a diabetului zaharat - neuropatia diabetică - reprezintă o provocare pentru profesioniștii implicați în managementul acestei afecțiuni, întrucât consecinţele acestei boli sunt ireversibile și de multe ori chiar invalidante. În cadrul simpozionului Past, Present and Future in Diabetes Complications Research, care a avut loc la București, în luna mai 2013, au fost prezentate în premieră rezultatele unor studii care au ca punct central neuropatia diabetică.

Informațiile aferente unor cercetări care se fac în domeniul complicațiilor diabetului zaharat la nivel mondial au fost aduse în atenția specialiștilor români în cadrul evenimentului ”Past, Present and Future in Diabetes Complication Research” de doi importanți profesioniști internaționali, de la Universitatea din Michigan, SUA: prof.dr. Eva Feldman și prof.dr. Rodica Pop-Busui.

“Suntem încrezători că noile descoperiri în domeniul neuropatiei diabetice vor aduce beneficii pe termen lung persoanelor care suferă de această complicaţie. Medicii trebuie să cunoască cât mai multe detalii şi cele mai noi informaţii legate de această afecțiune atât de gravă, astfel încât pacienţii să poată beneficia de un tratament cât mai bun”, a precizat prof. dr. Eva Feldman, care a prezentat în premieră unele date cu privire la complicaţiile diabetului zaharat și la cercetările cu celule stem.

Un alt reputat profesionist prezent la eveniment, prof. dr. Rodica Pop-Busui, a prezentat medicilor români ultimele studii clinice referitoare la neuropatia diabetică și obiectivele acestora. “Este o oportunitate şi o bucurie să împărtăşesc colegilor mei din România noile cercetări cu privire la neuropatia diabetică. Acordăm un interes crescut studiului acestei afecțiuni și mă bucur că la această manifestare a fost prezenț un număr mare de medici implicați în managementul complicațiilor diabetului zaharat”, a menţionat prof. dr. Rodica Pop-Busui.

Discuțiile despre complicațiile diabetului zaharat au fost dezvoltate și dezbătute pe larg câteva zile mai târziu, la al 39-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurat la Sibiu. În cadrul congresului, prof.dr. Eva Felman și prof.dr. Rodica Pop-Busui au fost invitate speciale în sesiunea State of the Art ”Repere noi în neuropatia diabetică”, prezentând participanților veniți din întreaga țară ultimele informații legate de complicațiile diabetului zaharat.

Prof Dr. Eva Lucile Feldman este profesor de neurologie la Universitatea din Michigan, Statele Unite ale Americii şi director al Institutului Medical de Cercetare A. Alfred Taubman, director al Centrului de Neuropatie al Universitatii din Michigan, presedintele Asociatiei Americane de Neurologie, membru fondator al Academiei Americane de Neurologie.

Prof Dr. Rodica Pop-Busui este profesor asociat Departamentul de Medicină Internă, Divizia de Metabolism, Endocrinologie şi Diabet şi co-director al Centrului de Neuropatie, Universitatea din Michigan.
Evenimentul ”Past, Present and Future in Diabetes Complications Research” a fost susținut de către WÖRWAG Pharma, prin reprezentanța pentru România.


"Trecut, Prezent si Viitor in Cercetarile despre Complicatiile Diabetului" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:proiecte@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.108

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Zilele Institutului Paulescu 2013 se vor desfasura in perioada 22-23 martie

Atunci când spui prof.dr. Nicolae Paulescu, spui speranță pentru bolnavii de diabet zaharat. Așa cum Paulescu descoperea insulina la începutul secolului trecut și deschidea drumul în tratamentul(...) citeste mai departeParticipare internationala la Scoala de Vara Neurodiab 2014

Neuropatia diabetică și piciorul diabetic sunt complicații ireversibile ale diabetului zaharat, astfel că prevenția, diagnosticul precoce și tratamentul adecvat sunt elemente esențiale în lupta cu(...) citeste mai departeCladirea Primariei Oradea – edificiul iluminat in albastru de Ziua Mondiala a Diabetului 2012 in(...)

Ziua Mondială a Diabetului 2012 a fost marcată pretutindeni în lume pe data de 14 noiembrie, în încercarea de a atrage atenția asupra importanței prevenției și educaţiei. Mesajul de anul acesta al(...) citeste mai departePericolul de ulceratii la nivelul piciorului, la persoanele cu diabet. Cum sa iti protejezi(...)

Persoanele cu diabet sunt expuse la complicații grave care conduc la creșterea semnificativă a riscului de amputație. Una dintre principalele cauze care determină acest risc crescut este apariția(...) citeste mai departeStilul de viata sanatos – printre armele eficiente in lupta impotriva diabetului

Numărul persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2 este în creştere la nivel mondial. Potrivit ultimelor statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes(...) citeste mai departe