Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir

Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir
Neuropatia Diabetică Periferică, afectează aproximativ 50% din pacienții cu diabet zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.

La inițiativa Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a avut loc la Cluj-Napoca, pe data de 26 ianuarie 2013, prima întâlnire între consiliul director al Neurodiab și membrii Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România. Urmând această direcție, Societatea continuă seria manifestărilor pentru pacienți în orașele din țară unde activează asociații de pacienți cu diabet zaharat, pentru a facilita accesul acestora la informații de actualitate privind Neuropatia Diabetică. Seria conferintelor “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” continuă cu manifestarea de la Cugir-Alba din data de 11 septembrie 2013, orele 16, la Casa de Cultura – sala mica. Evenimentul este structurat sub forma unei conferințe interactive de doua ore în cadrul căreia se dorește abordarea interdisciplinară a Neuropatiei Diabetice, Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al neurologului- lector dr. Liiana Prodan – medic specialist Neurologie , Neuropatia Diabetică din punctul de vedere al diabetologului- lector dr. Marcela Rus – medic specialist Diabet Nutriție și Boli Metabolice.

Participanții vor putea interactiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație pentru prevenirea și managementul eficient al neuropatiei diabetice. În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite.

Pentru Alba Iulia transport gratuit pe baza de inscriere la tel. 0743.999.333

Intrarea liberă.
Partener oficial Primaria Cugir
Sponsor Worwag Pharma.

Istoric:
Societatea de Neuropatie Diabetică-Neurodiab a luat ființă în anul 2012 la Cluj-Napoca, având ca misiune creșterea conștientizării problematicii neuropatiei diabetice, educarea publicului și a furnizorilor de servicii medicale, sprijinirea pacienților, încurajarea găsirii de resurse, a cercetării pentru înțelegerea cauzelor neuropatiei diabetice, pentru dezvoltarea de terapii cât mai eficiente.
Primele conferinte dedicate pacienților au avut loc la Targu-Mures in 27 iunie 2013 si la Cluj-Napoca in 5 septembrie.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Anunt intalnire pacienti cu diabet zaharat, 11 septembrie 2013, Cugir" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Teodora Cristescu
Email:teodora.cristescu@neurodiab.org
Telefon:0743.999.333

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

In 28 de orase, medicii participa la Saptamana Neuropatiei Diabetice 2014

Prevenirea, diagnosticarea, tratarea şi monitorizarea neuropatiei diabetice și piciorului diabetic reprezintă una dintre marile provocări pentru medicii implicaţi în îngrijirea persoanelor cu diabet(...) citeste mai departeTestari gratuite pentru screeningul de neuropatie diabetica, la Craiova

Societatea de Neuropatie Diabetică - NeuroDiab și Asociația de Podiatrie s-au alăturat Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul” 2016 care se desfășoară în perioada 12-14 noiembrie, la Craiova,(...) citeste mai departeOradea lupta impotriva diabetului!

După 18 luni de dezbateri pe tema bolilor cronice netransmisibile, Organizația Mondială a Sănătății a formulat la începutul lunii noiembrie 2012, pentru prima dată, lista celor nouă priorități la(...) citeste mai departeRomania, locul 27 din 30 de tari in Indexul European de Diabet. Dr. Beatriz Cebolla: In Romania,(...)

România se clasează pe locul 27 între cele 30 de țări cuprinse într-un studiu comparativ paneuropean privind prevenirea și tratamentul diabetului lansat astăzi, 17 septembrie. Dr. Beatriz Cebolla,(...) citeste mai departePeste 1200 de medici, asteptati la Saptamana Neuropatiei Diabetice 2017

Peste 1200 de specialiști din 21 de orașe din România sunt așteptați în perioada 4 – 27 octombrie 2017, la un adevărat „roadshow” organizat de către Societatea de Neuropatie Diabetică - NeuroDiab, în(...) citeste mai departe