Societatea Studentilor Medicinisti Iasi desfasoara in perioada 11-15 noiembrie 2013 campania de informare „Ziua Mondiala a Diabetului”

Societatea Studentilor Medicinisti Iasi desfasoara in perioada 11-15 noiembrie 2013 campania de informare „Ziua Mondiala a Diabetului”
Departamentul de Sanatate Publica, din cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi, desfasoara in perioada 11-15 Noiembrie 2013 campania de informare si sensibilizare: “Ziua Mondiala a Diabetului”.

Diabetul este o boala metabolica care afecteaza in prezent 371 de milioane de oameni din intreaga lume si este estimat ca pana in 2025 numarul de diabetici va ajunge la 380 de milioane. Diabetul zaharat este a 5-a cauza de deces la nivel mondial si reduce calitatea vietii cu 10% afirma specialistii.

La fiecare 5 secunde o persoana este diagnosticata cu diabet si la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza complicatiilor acestei afectiuni. In Romania peste 800.000 de oameni sufera de diabet zaharat si se preconizeaza ca pana in 2030 numarul acestora va constitui 11,1% din populatie.

In fiecare an 70.000 de copii cu varsta de pana la 14 sunt diagnosticati cu diabet zahara de tip 1. In perioada de desfasurare a proiectului 11-15 Noiembrie, studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, vor merge la elevii claselor IX-XII de la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir“ Iasi si Liceul Economic Nr. 1 Iasi pentru a incerca sa introduca notiuni minime si elementare despre factorii de risc ai diabetului, simptomatologia asociata si modalitatile de prevenire a efectelor ireversibile pe care le are aceasta tulburare a metabolismului.

De asemenea, vom marca ziua de 14 Noiembrie, care este declarata Ziua Mondiala a Diabetului, printr-un eveniment organizat in fata esplanadei Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” Iasi: se va organiza un cerc albastru, care reprezinta simbolul global al luptei impotriva diabetului.


"Societatea Studentilor Medicinisti Iasi desfasoara in perioada 11-15 noiembrie 2013 campania de informare „Ziua Mondiala a Diabetului”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Akad Mona
Email:0744 365 694

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Trecut, Prezent si Viitor in Cercetarile despre Complicatiile Diabetului

Prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul uneia dintre cele mai frecvente şi severe complicaţii a diabetului zaharat - neuropatia diabetică - reprezintă o provocare pentru profesioniștii(...) citeste mai departeAproape 500 de participanti la Conferinta Nationala Actualitati in Hipertensiunea Arteriala

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale „Actualităţi în Hipertensiunea Arterială”, organizată sub egida ştiinţifică a Societăţii Române de Medicină Internă şi moderată de prof. univ. dr. Ion Bruckner și(...) citeste mai departeNou program educational de gestionare a diabetului pentru pacientii romani

Pacienţii români cu diabet vor învăța să-şi gestioneze boala în cadrul unui program de educaţie practică, dezvoltat de universitatea americană Stanford. Programul, disponibil acum şi în România, este(...) citeste mai departeCâştigi şi dăruieşti sănătate – Marşul sibienilor pentru sibieni

Grupul sanofi-aventis, în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, organizează astăzi, 26 mai, evenimentul „Câştigi şi dăruieşti sănătate - Marşul sibienilor pentru(...) citeste mai departeEchipa de fotbal DIA ROMANIA s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal al(...)

Echipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat din România - DIA ROMÂNIA s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal al persoanelor cu diabet zaharat, ce se desfășoară anul acesta în(...) citeste mai departe