Societatea Studentilor Medicinisti Iasi desfasoara in perioada 11-15 noiembrie 2013 campania de informare „Ziua Mondiala a Diabetului”

Societatea Studentilor Medicinisti Iasi desfasoara in perioada 11-15 noiembrie 2013 campania de informare „Ziua Mondiala a Diabetului”
Departamentul de Sanatate Publica, din cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi, desfasoara in perioada 11-15 Noiembrie 2013 campania de informare si sensibilizare: “Ziua Mondiala a Diabetului”.

Diabetul este o boala metabolica care afecteaza in prezent 371 de milioane de oameni din intreaga lume si este estimat ca pana in 2025 numarul de diabetici va ajunge la 380 de milioane. Diabetul zaharat este a 5-a cauza de deces la nivel mondial si reduce calitatea vietii cu 10% afirma specialistii.

La fiecare 5 secunde o persoana este diagnosticata cu diabet si la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza complicatiilor acestei afectiuni. In Romania peste 800.000 de oameni sufera de diabet zaharat si se preconizeaza ca pana in 2030 numarul acestora va constitui 11,1% din populatie.

In fiecare an 70.000 de copii cu varsta de pana la 14 sunt diagnosticati cu diabet zahara de tip 1. In perioada de desfasurare a proiectului 11-15 Noiembrie, studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, vor merge la elevii claselor IX-XII de la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir“ Iasi si Liceul Economic Nr. 1 Iasi pentru a incerca sa introduca notiuni minime si elementare despre factorii de risc ai diabetului, simptomatologia asociata si modalitatile de prevenire a efectelor ireversibile pe care le are aceasta tulburare a metabolismului.

De asemenea, vom marca ziua de 14 Noiembrie, care este declarata Ziua Mondiala a Diabetului, printr-un eveniment organizat in fata esplanadei Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” Iasi: se va organiza un cerc albastru, care reprezinta simbolul global al luptei impotriva diabetului.


"Societatea Studentilor Medicinisti Iasi desfasoara in perioada 11-15 noiembrie 2013 campania de informare „Ziua Mondiala a Diabetului”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Akad Mona
Email:0744 365 694

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Implicatiile diabetului la femei si problemele cu care se confrunta copiii si tinerii cu diabet de(...)

Lipsa unui program gratuit pentru monitorizarea continuă a glicemiei la copiii cu diabet zaharat și insuficiența testelor glicemice compensate pentru mulți dintre adulți sunt câteva dintre(...) citeste mai departeImportanta individualizarii tratamentului neuropatiei diabetice

Neuropatia diabetică a fost unul dintre subiectele dezbătute în cadrul celei de-a treia ediții a Congresului Naţional Bolile Cronice Netransmisibile. Astfel, specialiștii au adus în discuție(...) citeste mai departeCongresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, editia a 9-a

În ROMÂNIA există peste 1 milion de adulţi şi aproximativ 2800 de copii bolnavi de diabet. Statistica este cu atât mai îngrijorătoare cu cât stilul de viaţă nesănătos al românilor va(...) citeste mai departeA fost lansata Societatea de Neuropatie Diabetica! Reputati specialisti sustin initiativa

Aproximativ 65% dintre persoanele care au diabet zaharat suferă de neuropatie diabetică, dar, din păcate, această complicație a diabetului zaharat este mult subdiagnosticată. Situația este cu(...) citeste mai departeDiabetul zaharat poate fi prevenit prin adoptarea unor comportamente sanatoase - „Sanatatea se(...)

Numărul persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2 este în creştere la nivel mondial. Potrivit ultimelor statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes(...) citeste mai departe