Actualitati in managementul diabetului zaharat de tip 2

Actualitati in managementul diabetului zaharat de tip 2
A V-a Campanie Națională ”Controlează-ți Diabetul”, care s-a desfășurat la Cluj Napoca în perioada 14-16 noiembrie 2013, a cuprins, pe lângă activitățile dedicate publicului larg, și un simpozion dedicat profesioniștilor din domeniul medical. Cele mai noi informații legate de diabetul zaharat de tip 2 au fost prezentate în cadrul simpozionului ”Actualități în managementul multifactorial al diabetului zaharat de tip 2”.

Evenimentul a fost deschis de prof.univ.dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice care a prezentat mesajele Campaniei Naționale ”Controlează-ți diabetul”: Prevenție, Diagnosticare precoce, Control, Educație.

”Educația în diabet trebuie să fie prezentă în două planuri: în rândul publicului larg prin mesaje de prevenție și control al diabetului, dar și în rândul profesioniștilor care trebuie să fie informați continuu cu privire la cele mai noi metode de tratament al diabetului și complicațiilor sale. Campania Națională ”Controlează-ți Diabetul” reușește, prin activitățile sale, să atingă toate publicurile implicate în lupta împotriva diabetului” a declarat prof.univ.dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Tot în deschiderea evenimentului, Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu a discutat despre ”Importanța interacțiunii între profesioniștii implicați în managementul diabetului zaharat”, iar conf.univ.dr. Gabriela Roman despre ”Managementul multifactorial al diabetului zaharat”. De asemenea, conf.univ.dr.Ioan Andrei Vereșiu a prezentat modul în care diabetul zaharat este abordat în cadrul Centrului Clinic Județean de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Cluj Napoca.

Lucrările științifice din prima sesiune a simpozionului au abordat subiecte despre modul în care se realizează diagnosticul și screeningul bolilor metabolice, dacă există diferențe între realitatea practicii medicale și ghidurile în managementul diabetului zaharat, dar și despre relația dintre diabetul zaharat și diferite afecțiuni precum: ”Diabetul zaharat și riscul cardiovascular” și ”Diabetul zaharat și sănătatea osului”. De asemenea, a fost prezentată și ”Noua paradigmă a lipidologiei clinice: LDL colesterolul în ecuație cu nonHDL colesterolul”. Dintre speakerii primei sesiuni s-au numărat: prof.univ.dr. Maria Moța, prof.univ.dr. Mariana Graur, prof.univ.dr. Gabriela Radulian, prof.univ.dr. Amorin Popa și prof.univ.dr. Nicolae Hâncu.

A doua sesiune a simpozionului s-a focusat pe opțiunile terapeutice existente în managementul diabetului zaharat de tip II, fiind dedicată farmacoterapiei.

În ultima sesiune a simpozionului șef lucrări dr. Cristina Niță a abordat subiectul ”Controlul riscului rezidual lipidic”, conf.univ.dr. Gabriela Roman a prezentat recomandările nutriționale ce trebuie oferite pacienților cu diabet zaharat de tip 2, iar șef lucrări dr. Cornelia Bala a discutat despre importanța educației terapeutice la persoanele cu diabet. Ca orice afecțiune, diabetul, prin complicațiile pe care le presupune poate avea un impact negativ și asupra psihicului pacientului, de aceea este foarte importantă consilierea în cazurile de depresie la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, a conchis dr. Andreia Mocan.

Organizator științific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Partener local: Centrul Clinic Județean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Cluj-Napoca
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociaţia Română de Educaţie în Diabet, Societatea de Neuropatie Diabetică

Pe plan local, manifestarea este susținută de către: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județului Cluj, Consiliul Județean Cluj

Partener oficial: Ministerul Sănătăţii
Partener pentru Educație: Lilly Diabetes
Partener Testări: MSD
Parteneri Gold: Alianța Bristol-Myers-Squibb – Astra Zeneca, Sanofi
Partener Silver: Worwag
Parteneri Bronze: Abbott, Roche, Servier, Torrent

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


"Actualitati in managementul diabetului zaharat de tip 2" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Workshop pe tema piciorului diabetic, 16-17 noiembrie 2017, Suceava

În perioda 16-17 noiembrie 2017, Departamentul de Angiografie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava organizează workshop-ul ce are ca temă piciorul diabetic şi(...) citeste mai departeRomania trebuie sa-si revizuiasca abordarea terapeutica privind diabetul. Tratamentul diabetului a(...)

Tratamentul diabetului în Europa înregistrează progrese, arată un studiu comparativ paneuropean privind prevenirea şi tratamentul diabetului prezentat astăzi în timpul celui de-al 50-lea(...) citeste mai departeCongresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a ajuns la cea de-a(...)

Organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, congresul din acest an se desfăşoară sub auspiciile Academiei Române şi ale “European Association for the Study of(...) citeste mai departe14 noiembrie 2012 - Ziua Mondiala a Diabetului

În fiecare an, pe data de 14 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Rolul acestei zile este de a atrage atenția asupra importanței prevenției și controlului(...) citeste mai departeSimpozionul stiintific Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, începând cu ora 10, în Sala de şedinţe a Prefecturii Dolj, va avea loc Simpozionul ştiinţific „Actualităţi şi perspective în diagnosticul şi tratamentul(...) citeste mai departe