Au mai ramas 40 de zile până la al 40-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Au mai ramas 40 de zile până la al 40-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Cea de-a 40 ediţie a Congresului Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice va debuta peste 40 de zile la Sibiu. Manifestarea ştiinţifică, organizată în perioada 21-24 mai 2014, reuneşte importanţi diabetologi români, precum şi personalităţi marcante din diabetologia internaţională. Împreună vor dezbate ultimele noutăţi din domeniul diabetului zaharat, nutriţiei şi bolilor metabolice pentru a eficientiza procesul de depistare şi monitorizare al acestei afecţiuni.

În 2014, ediţia jubiliară a celui mai important şi aşteptat eveniment din diabetologia românească aduce în prim plan istoria, tradiţia şi performanţa. Timp de patru zile, speakeri reputaţi din România şi din alte 13 ţări vor susţine sesiuni ştiinţifice şi workshop-uri despre cele mai noi tehnici de prevenţie şi control în diabetul zaharat.

“Congresul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din acest an este un eveniment aniversar, pe care îl aşteptăm cu toţii cu mult entuziasm. Diabetul zaharat s-a transformat într-o adevărată provocare globală şi din acest motiv am invitat alături de noi diabetologi şi cercetători de talie internaţională, care ne vor împărtăşi din experienţa lor cu această boală perfidă. Cred cu tărie că schimbul de experienţă şi cooperarea transnaţională reprezintă cheia în stoparea răspândirii numărului de cazuri de diabet zaharat”, a declarat prof. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Printre noutăţile ediţiei din acest an se numără prezentarea unui raport cu rezultatele finale ale Studiului epidemiologic PREDATORR – derulat timp de aproape un an și jumătate în toate județele țării, precum şi lansarea Anuarului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - Ediția 2013.

Într-un cadru dinamic, educaţional şi captivant, cea de-a 40 ediţie a Congresului Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice va aborda o tematică diversificată şi completă despre impactul diabetului zaharat şi complicaţiilor, de la cauzele principale ale afecţiunii, la îngrijirea copilului şi adolescentului diabetic, autoimunitatea şi diabetul de tip 1, tulburările de nutriţie şi metabolism, neuropatia diabetică până la comportamentul alimentar la pacienții diabetici şi riscurile obezităţii şi supraponderii la persoanele cu diabet zaharat.

Al 40-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este un eveniment creditat cu puncte EMC. Înregistrarea participanţilor se face online, completând formularul publicat pe site-ul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (www.societate-diabet.ro).

Organizator științific: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Au mai ramas 40 de zile până la al 40-lea Congres al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Mai mult de 1 din 10 adulti au diabet in Romania, dar nu toti stiu ca sunt bolnavi. Nu ignorati(...)

Simțiți deseori o sete puternică? Deși vă alimentați, vă este foarte foame? Urinați des? Simțiți o oboseală extremă? Aveți vederea încețoșată? Ați observat că tăieturile sau contuziile se vindecă(...) citeste mai departeBucurestenii isi pot testa gratuit glicemia in cadrul celei de-a VII-a editii a Campaniei Nationale(...)

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice continuă seria acţiunilor de testare gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicate, precum şi de informare şi educare a publicului larg cu(...) citeste mai departeWorkshop pe tema piciorului diabetic, 16-17 noiembrie 2017, Suceava

În perioda 16-17 noiembrie 2017, Departamentul de Angiografie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava organizează workshop-ul ce are ca temă piciorul diabetic şi tipurile de(...) citeste mai departeDiabetul zaharat nu doare, complicatiile insa dor

Pentru persoanele cu diabet zaharat, neuropatia diabetică, cea mai frecventă complicație severă și chiar invalidantă, poate fi considerată o altă boală. Neuropatia diabetică are consecințe grave(...) citeste mai departeReputati medici din Romania si Republica Moldova dezbat complicatiile microvasculare in diabetul(...)

Unii dintre cei mai importanți profesioniști în boli metabolico-nutriționale din România și din Republica Moldova se vor întâlni în data de 1 august 2014, la Chișinău, la o dezbatere comună cu(...) citeste mai departe