23 de speakeri internationali din 13 tari si 4 continente, la editia jubiliara a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

23 de speakeri internationali din 13 tari si 4 continente, la editia jubiliara a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Cea de-a 40-a ediţie a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cea mai aşteptată şi mai importantă manifestare ştiinţifică dedicată diabetologiei româneşti, se va desfăşura sub egida Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD - European Association for the Study of Diabetes) şi a Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF - International Diabetes Federation European Region).

Manifestarea ştiinţifică organizată în perioada 21-24 mai 2014, la Sibiu, reuneşte nume sonore ale diabetologiei româneşti, precum şi diabetologi de talie internaţională. Vor fi prezenţi 23 de speakeri străini, din 13 ţări şi patru continente, printre care amintim: prof. dr. Pierre Lefèbvre (Belgia), fost preşedinte al IDF şi EASD, prof. dr. Alberto De Leiva Hidaldgo (Spania), fost vicepreședinte EASD, prof. dr. Şehnaz Karadeniz (Turcia), preşedintele ales al Federaţiei Internaţionale de Diabet pe Europa (IDF Europe), prof. dr. Jean Claude Mbanya (Camerun), fost preşedinte IDF, prof.dr. Rodica Pop Busui (SUA), prof. dr. Dana Dabelea (SUA), dr. Julio Rosenstock (SUA), prof. dr. Paolo Pozzilli (Italia), prof. dr. Geremia Bolli (Italia), prof. dr. Philip Home (UK), prof. dr. Eberhard Standl (Germania), prof. dr. Helmut Schatz (Germania), prof. dr. Jermendy György (Ungaria), prof. dr. Predrag Djordjevic (Serbia), prof. dr. Dragan Mićić (Serbia), prof. dr. Maja Baretic (Croaţia), prof. dr. Emanuelle Bosi (Italia), prof. dr. Christophe De Block (Belgia), Kristel Van de Put (Belgia), dr. Natalia Baltag (Republica Moldova), prof dr. Larisa Zota (Republica Moldova), prof. dr. Shiue-Cheng (Tony) Tang (Taiwan).

Invitat special la manifestarea ştiinţifică este şi preşedintele în funcţie al IDF, Sir Michael Hirst din Marea Britanie. Deşi nu este medic, Sir Michael William Hirst luptă împotriva diabetului zaharat de mai bine de 20 de ani, după ce a aflat că cel mai mic dintre copiii săi a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1.

„Cel de-al 40-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, ediţie jubiliară, este în primul rând o manifestare dedicată educaţiei medicale continue la cel mai înalt nivel şi de aceea vom avea alături, în toate cele patru zile, profesori şi cercetători renumiţi atât din România, cât şi din alte 13 ţări, reprezentanţi ai celor mai importante organizaţii şi societăţi de profil din lume. Prezenţa experţilor străini într-un număr atât de mare ne onorează, ne bucură şi ne responsabilizează să avem o reuniune ştiinţifică de cea mai înaltă calitate. Încă o dată, România se aliniază la standardele internaţionale privind educaţia profesioniştilor implicaţi în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat”, a declarat prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

În 2014, Congresul Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice va aborda o tematică variată şi de maximă importanţă pentru medicii participanţi. Vor fi oferite cele mai noi informaţii referitoare la prevenţia şi tratamentul diabetului zaharat şi al bolilor metabolico-nutriţionale, particularităţile acestei afecţiuni la copil şi adolescent, tulburările de nutriţie şi metabolism, statistici privind neuropatia diabetică, comportamentul alimentar la pacienții diabetici, precum şi date privind noile tehnologii folosite în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat.

Totodată, în cadrul ediţiei jubiliare a Congresului, va fi prezentat şi raportul cu rezultatele finale ale Studiului epidemiologic PREDATORR – derulat timp de aproape un an și jumătate în toate județele țării. O altă noutate în cadrul manifestării este apariţia publicaţiei „Diabetul sub lupă în România anului 2014”, care prezintă în premieră o analiză detaliată a situaţiei actuale a numărului de diabetologi români, o evidenţă a unităţilor medicale în care aceştia lucrează, precum şi statistici pe zone din România referitoare la epidemiologia bolilor metabolico-nutriţionale, date obţinute în urma derulării studiului PREDATORR.

Medicii diabetologi, nefrologi, cardiologi, chirurgi, oftalmologi, internişti, medicii de familie şi medicii rezidenţi pot în continuare să se înscrie la eveniment. Înscrierea se face online, completând formularul publicat pe site-ul www.societate-diabet.ro/congres2014.

Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este o organizaţie profesională, neguvernamentală, al cărei scop este îmbunătăţirea îngrijirii şi calităţii vieţii persoanelor diagnosticate cu boli metabolice. În prezent, Societatea reuneşte cei mai importanţi diabetologi şi specialişti în domeniul bolilor metabolice şi de nutriţie din România.

Organizator științific: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice


"23 de speakeri internationali din 13 tari si 4 continente, la editia jubiliara a Congresului National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Lideri de opinie din diabetologia romaneasca, personalitati ale lumii medicale si academice,(...)

Evenimentul Zilele Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. dr. N.C. Paulescu” 2013, manifestare de referință ce marchează două decenii de activitate(...) citeste mai departeCele mai actuale tehnici si abordari medicale ale neuropatiei diabetice discutate la Scoala de(...)

Specialiști internaționali și români în îngrijirea piciorului diabetic se întâlnesc la Sinaia, în perioada 19-22 iulie, în cadrul Școlii de Vară NEURODIAB. Manifestarea este organizată(...) citeste mai departeReputati medici din Romania si Republica Moldova dezbat complicatiile microvasculare in diabetul(...)

Unii dintre cei mai importanți profesioniști în boli metabolico-nutriționale din România și din Republica Moldova se vor întâlni în data de 1 august 2014, la Chișinău, la o dezbatere(...) citeste mai departeManual si atlas de podiatrie – editat in premiera in Romania! Carte de referinta in domeniul(...)

Asociația de Podiatrie va publica în toamna anului 2016 „Manualul și atlasul de podiatrie”, realizat în parteneriat cu editura medicală FarmaMedia. Lucrarea, tradusă și editată pentru(...) citeste mai departePodiatria o profesie a viitorului si in Romania?

A merge este un act normal atâta timp cât avem picioarele sănătoase. Uneori nici nu conștientizăm cât de important este să avem picioarele funcționale. Deplasarea și mobilitatea sunt(...) citeste mai departe