Echipa de fotbal DIA ROMANIA s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal al persoanelor cu diabet zaharat din Ungaria

Echipa de fotbal DIA ROMANIA s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal al persoanelor cu diabet zaharat din Ungaria
Echipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat din România - DIA ROMÂNIA s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal al persoanelor cu diabet zaharat, ce se desfășoară anul acesta în Ungaria. Echipa României a câștigat semifinala în fața reprezentativei Portugaliei cu scorul de 5-3 (3-1).

Scopul organizării unui astfel de campionat de fotbal este acela de a atrage un semnal de alarmă asupra importanței diabetului zaharat, dar și de a întări ideaa conform căreia persoanele cu această afecțiune pot avea o viață absolut normală și pot face performanță.

Sub sloganul „Sport pentru Diabet!”, membrii echipei de fotbal DIA ROMÂNIA lansează un îndemn pentru toți cei care se confruntă cu maladia secolului să facă mișcare și să ducă un stil de viață sănătos.
DIA ROMÂNIA – echipa de fotbal a persoanelor cu diabet zaharat din România a fost înființată la inițiativa Federației Asociaților Diabeticilor din România.

„Sportul este foarte important pentru că reglează valorile glicemice, stilul de viață și tot ce ține de viață. Antrenamentele băieților DIA ROMÂNIA, insulino-dependenți, deși la început nu aveau un control foarte bun asupra diabetului, astăzi, au un control foarte bun asupra lui. Își pot controla boala, au un stil de viață sănătos și sunt mult mai activi în viața familială și socială”, a declarat Maria Mesaroș, președinte Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.


"Echipa de fotbal DIA ROMANIA s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal al persoanelor cu diabet zaharat din Ungaria" adaugat de Comunicate Medicale

Sursă:www.sanatateatv.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Preventia si controlul diabetului zaharat, dezbatute la Cursul DIAMOND, editia Constanta

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea Ovidius din Constanţa organizează pe 5 iulie, la Constanţa (Hotel IAKI, sala Viena), Cursul Diabet, Sindrom(...) citeste mai departeSaptamana Neuropatiei Diabetice 2016

25 de orașe, peste 1000 de participanți, 8 zile de evenimente științifice dedicate îmbunătățirii îngrijirii persoanelor cu neuropatiei diabetică și picior diabetic! citeste mai departeMai mult de 1 din 10 adulti au diabet in Romania, dar nu toti stiu ca sunt bolnavi. Nu ignorati(...)

Simțiți deseori o sete puternică? Deși vă alimentați, vă este foarte foame? Urinați des? Simțiți o oboseală extremă? Aveți vederea încețoșată? Ați observat că tăieturile sau contuziile se vindecă(...) citeste mai departeINTERDIAB 2015 – Cel mai nou si interactiv eveniment dedicat Bolii Cronice Renale Diabetice din(...)

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate îngrijirii complexe a pacienților cu diabet zaharat: „Conferința Internațională de Management Interdisciplinar al Diabetului Zaharat și al(...) citeste mai departeSpeakeri internationali si nationali de renume, informatii de ultima ora, la cel de-al 39-lea(...)

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce priveşte numărul de cazuri de diabet, cu 1,5 milioane de persoane care suferă de această boală. În(...) citeste mai departe