Congresul National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic, cu participare internationala 2014

Congresul National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic, cu participare internationala 2014
Se estimează că diabetul zaharat afectează mai mult de 10% din populaţia României. Concret, rezultatele studiului naţional PREDATORR, făcute publice anul acesta, arată că aproape două milioane de români trăiesc cu această afecţiune, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 11,6%. Dintre aceştia, cel puţin o treime dezvoltă una dintre cele mai severe complicaţii ale diabetului zaharat, şi anume neuropatia diabetică, se arată în literatura de specialitate.

În neuropatia diabetică, membrele inferioare sunt cele mai afectate părţi ale corpului. Astfel, persoanele cu diabet zaharat prezintă un risc de amputaţii de 25 de ori mai mare decât în rândul populaţiei generale. Din fericire, riscul de amputaţii poate fi prevenit cu succes, prin îngrijirea corespunzătoare a persoanelor cu diabet zaharat. Pentru o informare cât mai corectă asupra acestei afecţiuni, Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab organizează Congresul Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic, cu participare internaţională. Manifestarea va avea loc la Bucureşti, în perioada 16-18 octombrie 2014.

Congresul Neurodiab 2014 îşi propune să îmbunătăţească nivelul de educație medicală în domeniul neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic, fiind vorba de patologii complexe, invalidante şi costisitoare. De asemenea, temele manifestării vor sublinia necesitatea abordării multidisciplinare în neuropatia diabetică, spre beneficiul persoanelor afectate de această complicație.

„Ediţia din acest an a Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic este dedicată analizei în profunzime a celor mai actuale teme legate de aceste patologii. Bineînţeles, accentul va fi pus în special pe cercetarea ştiinţifică şi practica clinică. În 2014 vom continua ceea ce am început anul trecut, şi anume să încurajăm schimbul de experienţă atât în timpul dezbaterilor interactive, cât şi în pauzele dintre sesiunile ştiinţifice. De ce? Pentru că informarea permanentă este cheia formării noastre profesionale, în beneficiul pacienților noștri”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab.

Pe parcursul celor trei zile de lucrări ştiinţifice şi seminarii tematice, participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu unii dintre cei mai importanți profesioniști internaționali din domeniu, precum și cu reputaţi specialişti români. Printre invitaţii de seamă de peste hotare amintim: prof. dr. Roy Freeman (Universitea Harvard, SUA), prof. dr. Aaron Vinik şi prof. dr. Etta Vinik (Universitatea Eastern Virginia, SUA), prof. dr. Dan Ziegler (Universitatea Dusseldorf, Germania), prof. dr. Peter Kempler (Universitatea Semmelweiss Budapesta, Ungaria), prof. dr. Rodica Pop Buşui (Universitatea Michigan, SUA), dr. Alin Ştirban (Universitatea Dusseldorf, Germania), dr. Edward Jude (Universitatea Manchester, Anglia), dr. Mitra Tavakoli (Universitatea Manchester, Anglia) şi dr. Vilma Urbancic (Universitatea Liubliana, Slovenia).

În 2014, Congresul Național de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic va avea un program complex, cu sesiuni de prezentare a celor mai noi tehnici de diagnostic a neuropatiei diabetice, ateliere interactive în domeniul microscopiei confocale de cornee şi a sistemelor de analiză cardiovasculară şi neuropatie autonomă. De asemenea, vor fi organizate şi dezbateri referitoare la rolul podiatrului în echipa multidisciplinară de abordare a piciorului diabetic.

Manifestarea ştiinţifică anuală a Societăţii de Neuropatie Diabetică a purtat până în 2014 denumirea de Conferinţă Naţională. Datorită adresabilităţii crescute a specialiştilor implicaţi în această patologie, precum şi a problematicii neuropatiei diabetice şi a piciorului diabetic, conducerea Neurodiab a decis schimbarea denumirii în Congresul Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic.

-------------------------------------
Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab are drept scop desfăşurarea de activităţi cu caracter medical, ştiinţific, de cercetare şi pregătire profesională în domeniul medical, pentru dezvoltarea şi studiul neuropatiei diabetice în România și nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizează programe educaţionale pentru pacienții cu diabet zaharat în vederea prevenirii și informării legate de neuropatiei diabetice, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România (FADR) şi Asociaţia Română de Educaţie în Diabet (ARED).

www.neurodiab.org


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Congresul National de Neuropatie Diabetica si Piciorul Diabetic, cu participare internationala 2014" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab
Email:media@neurodiab.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Peste 30.000 de persoane cu diabet sunt inregistrate in judetul Timis

Aproximativ 5% din populația județului Timiș1 are diabet zaharat și se află în evidențele medicilor diabetologi, arată datele Casei Județene de Sănătate Timiș. Astfel, ultimele statistici,(...) citeste mai departeAdoptarea unor comportamente sanatoase ajuta la preventia diabetului zaharat. Sanatatea se cunoaste(...)

Numărul persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2 este în creştere la nivel mondial. Potrivit ultimelor statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes(...) citeste mai departeConferinţa Naţională Managementul Dislipidemiilor - Noi perspective despre managementul și(...)

Speakeri de înalt prestigiu și peste 350 de medici cardiologi, diabetologi, interniști și rezidenți au participat la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale Managementul Dislipidemiilor, un(...) citeste mai departeDe la neuropatie diabetica la... AMPUTATIE Drumul pe care persoana cu diabet NU trebuie sa il(...)

Afectarea sistemului nervos periferic, în cazul persoanelor cu diabet zaharat, adică neuropatia diabetică periferică, este cea mai frecventă complicație la persoanele cu diabet, cu implicații majore(...) citeste mai departeCurs Bolile Metabolice: de la teorie la practica, Timisoara, 12 octombrie 2013

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, organizează pe 12 octombrie 2013, la Timişoara (Hotel NH(...) citeste mai departe