Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice desfasoara de Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului evenimentul O alimentatie sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice desfasoara de Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului evenimentul O alimentatie sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos
Anual, data de 14 noiembrie este marcată internațional ca și Ziua Mondială a Diabetului. Este ziua în care, prin diverse tipuri de manifestări, se încearcă de către Federația Internațională de Diabet, în colaborare cu organizații guvernamentale și non-guvernamentale, sensibilizarea opiniei publice asupra efectelor devastatoare ale diabetului zaharat.

Anul acesta sloganul propus de către Federația Internațională de Diabet este „O alimentație sănătoasă începe cu un mic dejun sănătos. Să ne protejăm viitorul!”.

Federația Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice organizează în dimineața zilei de 14 noiembrie2014, între orele 8.30 și 10.30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, evenimentul “O alimentație sănătoasă începe cu un mic dejun sănătos”, practic un exemplu de mic dejun sănătos simplu de urmat. Membrii ai Federației, alături de voluntari, vor ajuta trecătorii să se familiarizeze cu componentele de bază ale unei alimentații sănătoase, ca element fundamental în prevenirea și controlul diabetului zaharat.


"Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice desfasoara de Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului evenimentul O alimentatie sanatoasa incepe cu un mic dejun sanatos" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu
Email:iveresiu@umfcluj.ro
Telefon:0264.594455

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Al 37-lea Congres National de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice, Sibiu, 25 - 28 Mai 2011

Al 37-lea Congres National de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice, organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (SRDNBM) va avea loc in perioada 25 - 28 Mai 2011, la Hotelul(...) citeste mai departeSocietatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, premiată pentru Campania Naţională(...)

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, organizată ştiinţific de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – preşedinte: prof. dr. Maria Moţa, management(...) citeste mai departeConferinţa Naţională Managementul Dislipidemiilor - Noi perspective despre managementul și(...)

Speakeri de înalt prestigiu și peste 350 de medici cardiologi, diabetologi, interniști și rezidenți au participat la cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale Managementul Dislipidemiilor,(...) citeste mai departeWorkshop exploratoriu: Ucigasii tacuti ai lumii moderne. Diabetul si bolile metabolice – noi(...)

Workshop-ul exploratoriu: Ucigașii tăcuți ai lumii moderne. Diabetul și bolile metabolice – noi concepte și perspective de cercetare se desfășoară în perioada 26-27 septembrie 2012, la(...) citeste mai departePrimul curs de PODIATRIE din Romania! Asociatia de Podiatrie a dat startul inscrierilor pentru(...)

Asociația de Podiatrie face încă un pas în promovarea și dezvoltarea meseriei de podiatru în România și organizează primul curs destinat asistenților medicali în vederea formării(...) citeste mai departe