Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic

Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic
Președintele proaspăt-înființatei Asociații de Podiatrie, dr. Norina A. Gâvan, a fost cooptată în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Dr. Norina A. Gâvan se alătură astfel unor specialiști în domeniul piciorului diabetic recunoscuți la nivel mondial precum: Dr. Vilma Urbancic, Pod. Margreet Van Putten, Pod. Sue Tulley, Pod. Mounia Sabasse, Dr. Abdul Basit, Dr. Anna Korzon, Dr. Alexandra Jirkovska, Dr. Lawrence Harkless, Pod. Carine Haemels, Pod. Neil Baker.

Din postura de membru al IWGDF, dr. Gâvan va contribui la crearea unui program educațional dedicat asistenților medicali care vor fi implicați în îngrijirea piciorului diabetic.

„Numirea mea în cadrul Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet îmi confirmă că înființarea Asociației de Podiatrie nu a rămas fără ecou internațional. Recunoașterea demersului nostru din partea celei mai importante organizații la nivel mondial din sfera diabetului mă onorează și ne motivează. Implementarea de programe educaționale prin care asistenții medicali din România se vor specializa în podiatrie va fi cu sigurantă facilitată prin implicarea mea directă în grupul de lucru dedicat din cadrul Federației Internaționale de Diabet”, a declarat Norina A. Gâvan, Președinte al Asociației de Podiatrie.

Lansată recent la Cluj-Napoca, Asociația de Podiatrie își propune să dezvolte specialitatea de podiatrie în rândul asistenților medicali și să creeze meseria de podiatru în România. Odată cu înființarea Asociației de Podiatrie, România se alătură înițiativei internaționale prin care se urmărește extinderea acestei specialități și pregătirea de profesioniști în prevenirea și tratarea afecțiunilor picioarelor.

Podiatria este recunoscută ca specialitate în 19 țări la nivel mondial, numărul specialiștilor în podiatrie ridicându-se la peste 100.000. Prin includerea podiatrilor în echipa implicată în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat, numărul de amputații poate fi redus cu până la 85%, conform Federației Internaționale de Diabet.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Presedintele Asociatiei de Podiatrie, cooptata in grupul international de lucru pentru piciorul diabetic" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ai diabet? Cand ti-ai testat ultima oara rinichii?

Specialiștii atrag atenția că aproximativ jumătate dintre persoanele cu diabet zaharat vor face boală cronică de rinichi în cursul vieții, drept urmare testarea periodică a funcțiilor renale(...) citeste mai departePericolul de ulceratii la nivelul piciorului, la persoanele cu diabet. Cum sa iti protejezi(...)

Persoanele cu diabet sunt expuse la complicații grave care conduc la creșterea semnificativă a riscului de amputație. Una dintre principalele cauze care determină acest risc crescut este apariția(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie, examinari de specialitate gratuite pentru persoanele cu diabet din(...)

Asociația de Podiatrie promovează îngrijirea corectă și completă a persoanelor cu diabet zaharat, pentru prevenirea și identificarea precoce a complicațiilor care pot să apară la nivelul picioarelor(...) citeste mai departeTrecut, Prezent si Viitor in Cercetarile despre Complicatiile Diabetului

Prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul uneia dintre cele mai frecvente şi severe complicaţii a diabetului zaharat - neuropatia diabetică - reprezintă o provocare pentru profesioniștii(...) citeste mai departe16 noiembrie 2015: Asistenta podiatrica gratuita pentru persoanele cu diabet si cu afectiuni ale(...)

Asociația de Podiatrie vine în sprijinul persoanelor cu diabet care se confruntă cu probleme la nivelul membrelor inferioare! Luni, 16 noiembrie 2015, Asociația de Podiatrie, în parteneriat cu(...) citeste mai departe