Societatea de Neuropatie Diabetica, prezenta la al 7-lea Simpozion International pe tema Piciorului Diabetic

Societatea de Neuropatie Diabetica, prezenta la al 7-lea Simpozion International pe tema Piciorului Diabetic
Societatea de Neuropatie Diabetică, NeuroDiab, a participat la a 7-a ediție a Simpozionului Internațional pe tema „Piciorului Diabetic”, desfășurat în perioada 20-23 mai 2015, la Haga, în Olanda.

Delegația NeuroDiab prezentă la manifestarea științifică a fost alcătuită din Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Asociației (Cluj-Napoca), Dr. Norina Gâvan (Cluj-Napoca), Șef Lucrări Dr. Eduard Catrina (București), Dr. Paula Pavel (Cluj-Napoca) și Dr. Raluca Popescu (Iași).
În cadrul sesiunilor de postere ale evenimentului, Președintele NeuroDiab, Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu a prezentat, la categoria „Educație și prevenție”, posterul „Calitatea vieții la pacienții cu diabet și cu antecendente de ulcerații ale picioarelor”.

Materialul se bazează pe studiul „Calitatea vieții pacienților cu neuropatie diabetică în România” în care au fost incluși 25.000 de români cu diabet zaharat. Cercetarea a fost derulată de către Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Asist. Univ. Dr. Cosmina Bondor (UMF „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca), Dr. Norina Gâvan (NeuroDiab), Dr. Bogdan Florea (Institutul de cercetare IMOGEN, Cluj-Napoca), alături de reputații profesori internaționali Etta Vinik și Aaron Vinik (Eastern Virginia Medical School, Centrul de Diabet „Sterlitz”, SUA).

„Prin participarea la Simpozionul Internațional pe tema „Piciorului Diabetic” și, implicit, extinderea implicării și în evenimente externe, Societatea de Neuropatie Diabetică a făcut un nou pas în consolidarea recunoașterii internaționale. Activitățile pe care le desfășurăm, așa cum a fost și studiul legat de calitatea vieții persoanelor care au neuropatie diabetică, sunt îndreptate, în primul rând, către persoanele care prezintă afecțiuni ale membrelor inferioare. Îmbunătățirea îngrijirii și, totodată, a calității vieții persoanelor cu neuropatie diabetică se află în centrul tuturor acțiunilor noastre”, a declarat Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, Președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Un alt poster al echipei NeuroDiab - „Diferențe între etiopatogenia infecțiilor piciorului diabetic în două clinici diferite, de diabet și chirurgie” realizat de Șef Lucrări Dr. Eduard Catrina (UMF „Carol Davila” București), Dr. Andra Andreescu (Institutul Cantacuzino, București) și Dr. Raluca Popescu (UMF „Gr. T. Popa”, Iași) a fost prezentat la secțiunea „Microbiologie” a sesiunilor dedicate.

Simpozionul Internațional pe tema „Piciorului Diabetic” este principala manifestare științifică la nivel mondial dedicată problematicii membrelor inferioare cauzate de diabet. Aducând în atenție teme de actualitate în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și tratamentul acestor afecțiuni, evenimentul a reunit pe parcursul celor patru zile renumiți speakeri în domeniu, precum Prof. Dr. Andrew Boulton, Președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), Prof. Dr. Benjamin Lipsky (Marea Britanie), Prof. Dr. Jim Reekers (Olanda) sau Prof. Dr. Peter Cavanagh (SUA).

Pr & Comunicare: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Societatea de Neuropatie Diabetica, prezenta la al 7-lea Simpozion International pe tema Piciorului Diabetic" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Email:press@sanatateapress.ro
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Mai mult de 1.500.000 de pacienti romani sufera de diabet, conform datelor Federatiei(...)

În România, aşa cum arată Federaţia Internaţională pentru Diabet sunt peste 1.500.000 pacienţi care suferă de diabet, iar în ultimul an au murit 18.539 bolnavi de diabet. Această cifră plasează țara(...) citeste mai departe1.397 de argeseni si-au testat glicemia in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul,(...)

A patra ediție a Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul a avut loc în Pitești, sâmbătă și duminică (29-30 iunie 2013). În cadrul campaniei, 1.397 de argeșeni au venit la cortul special amenajat(...) citeste mai departeScrisoare deschisa a pacientilor cu diabet catre autoritatile responsabile din Romania

Stimați guvernanți, Deși am fi preferat ca în aceste zile preocuparea noastră principală să fie Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului, din păcate acest lucru nu se poate întâmpla întrucât viața(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie, examinari de specialitate gratuite pentru persoanele cu diabet din(...)

Asociația de Podiatrie promovează îngrijirea corectă și completă a persoanelor cu diabet zaharat, pentru prevenirea și identificarea precoce a complicațiilor care pot să apară la nivelul picioarelor(...) citeste mai departePrin proiectul Controlin, derulat de Fundatia Vodafone Romania si Asociatia React, mii de bolnavi(...)

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania anunta rezultatele proiectului de monitorizare a diabetului - Controlin, lansat in noiembrie 2012. Controlin utilizeaza tehnologiile mobile pentru a(...) citeste mai departe