Dr. Norina Gavan, aleasa in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului

Dr. Norina Gavan, aleasa in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice  al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului
Dr. Norina Gâvan, secretarul general al Societății de Neuropatie Diabetică, a fost desemnată să facă parte din Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice NEURDIAB al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD).

Nominalizarea Dr. Norina Gâvan a fost făcută cu prilejul celei de-a 25-a ediții a Întâlnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice- NEURODIAB al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, eveniment care s-a desfășurat în perioada 11-13 septembrie, la Elsinore, Danemarca.

„Este o mare onoare pentru mine să fac parte din Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului. Domeniul diabetologiei românești se află în plină dezvoltare, iar Societatea de Neuropatie Diabetică a contribuit, în ultimii ani, la consolidarea imaginii diabetologiei și pe plan internațional, prin activitățile pe care le-am derulat și care au implicat specialiști din țară și din străinătate. Participarea mea în cadrul Grupului de Studiul al Neuropatiei Diabetice va deschide noi orizonturi în managementul neuropatiei diabetice, pentru țara noastră, fiind o șansă în plus de a dezvolta nivelul științific și de cultură medicală, în domeniul neuropatiei diabetice”, a declarat Dr. Norina Gâvan, secretar general al Societății de Neuropatie Diabetică.

Dr. Norina Gâvan se numără printre fondatorii Societății de Neuropatie Diabetică, înființată în august 2012.

Totodată, Dr. Norina Gâvan este președintele Asociației de Podiatrie, organizație lansată în luna aprilie 2015, care vizează dezvoltarea și promovarea importanței domeniului podiatriei în țara noastră.

Anul acesta, în luna mai, Dr. Norina Gâvan a devenit membru în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet, în vederea implementării în România a programului de îngrijre petru piciorul diabetic, destinat asistenților medicali.

Întâlnirile anuale ale Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului se numără printre cele mai mari și prestigioase evenimente dedicate domeniului neuropatiei diabetice, la care participă, anual, deopotrivă specialiști în neuropatie diabetică și reprezentanți ai domeniilor conexe - neurologie, cardiologie, nefrologie, chirurgie, medicină de familie, medicină internă și endocrinologie.

Ediția de anul viitor a Întâlnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului se va desfășura în România, organizatorul local fiind Societatea de Neuropatie Diabetică. Evenimentul științific va fi coordonat de Conf. Univ. Dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică și de Dr. Norina Gâvan, membru al Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice al EASD și secretar general al Societății de Neuropatie Diabetică.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Dr. Norina Gavan, aleasa in Grupul de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Podiatria in Romania

Podiatrul este specialistul care are grijă de sănătatea picioarelor. Mai precis, acesta este profesionistul care asigură îngrijirea de specialitate, de la prevenție, la diagnostic și tratamentul(...) citeste mai departeDe Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului, specialistii fac apel la adoptarea unei alimentatii(...)

Numărul persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2 este în creştere la nivel mondial. Potrivit ultimelor statistici ale Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF – International Diabetes(...) citeste mai departeSăptămâna Responsabilităţii Sociale Sanofi

Grupul Sanofi organizează în perioada 28 mai - 2 iunie 2012 campania „Săptămâna Responsabilităţii Sociale Sanofi”, un proiect de mare amploare, cu acoperire naţională, al cărui obiectiv este(...) citeste mai departeExperti din 7 tari europene la Congresul National al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli(...)

Una dintre cele mai importante manifestări ştiinţifice din domeniul diabetologiei româneşti, Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), se desfăşoară(...) citeste mai departeEducatia persoanelor cu diabet zaharat sta la baza preventiei neuropatiei diabetice, a ulceratiilor(...)

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă şi invalidantă complicaţie a diabetului zaharat. Una din trei persoane cu diabet zaharat este diagnosticată cu o formă de neuropatie diabetică şi se(...) citeste mai departe