Romania, gazda Intalnirii Anuale a NEURODIAB - EASD 2016

Romania, gazda Intalnirii Anuale a NEURODIAB - EASD 2016
Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului a desemnat România ca țara-gazdă pentru cea de-a 26-a Întâlnire Anuală a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice NEURODIAB, eveniment care se va desfășura la București în septembrie 2016.

Întâlnirile anuale ale Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului sunt considerate printre cele mai importante evenimente dedicate domeniului neuropatiei diabetice, punând accentul pe colaborarea dintre diabetologi și specialiști din domenii medicale conexe, precum neurologie, cardiologie, nefrologie, chirurgie, medicină de familie, medicină internă și endocrinologie.

Cea de-a 26-a Întâlnire Anuală a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice se va afla sub organizarea științifică a Societății de Neuropatie Diabetică - NeuroDiab, în timp ce coordonatorii locali vor fi conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică și dr. Norina Gâvan, membru al Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice din cadrul Asociației Europene pentru Studiul Diabetului și secretar general al Societății de Neuropatie Diabetică.

„Pentru Societate de Neuropatie Diabetică decizia Asociației Europene pentru Studiul Diabetului, cea de a face din România gazda celei de-a 26 Întâlniri Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice este o onoare și o confirmare a contribuției pe care am reușit să o aducem, prin organizarea de evenimente de profil, din 2012, de când ne-am început activitatea și până în prezent în sfera neuropatiei diabetice. Evenimentul va fi un prilej pentru dezbatere științifică, prezentări de studii clinice relevante din domeniul neuropatiei diabetice, schimb de experiență, cercetare și promovare a noutăților din sfera medicală internațională. Așteptăm cu interes Întâlnirea Anuală din 2016 și, pentru că ne revine responsabilitatea organizării acestui eveniment de anvergură, ne dorim să menținem un nivel științific ridicat al evenimentului, ca în toți anii precedenți”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică.

Ediția 2014 a Întâlnirii Anuale a Grupului de Studiu al Neuropatiei Diabetice s-a desfășurat la Sopron, Ungaria și a pus accentul pe munca de cercetare, incluzând sesiuni orale și de postere, simpozioane și prezentări. Evenimentul a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de participanți din Europa Centrală, Europa de Est și din Asia.

Anul acesta, evenimentul științific a avut loc între 11-13 septembrie și a fost găzduit de orașul Elsinore din Danemarca. Întâlnirea a oferit specialiștilor ocazia să prezinte și să discute noutățile din domeniul managementului și al tratamentului neuropatiei diabetice.
Managementul logistic al evenimentului va fi asigurat de către Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Romania, gazda Intalnirii Anuale a NEURODIAB - EASD 2016" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Ana Maria Cizmaș
Telefon:0733.011.105

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Au inceput inscrierile in concursul Fritz-Worwag: 10.000 de euro pentru cercetare in domeniul(...)

Cercetătorii din domeniul sănătății pot să câștige Premiul Fritz-Wörwag, în valoare de 10.000 de euro, oferit de Wörwag Pharma pentru lucrări științifice pe tema biofactorilor pentru neuroprotecție.(...) citeste mai departeFemeile si Diabetul, tema campaniei din 2017 a Zilei Mondiale de lupta impotriva Diabetului

Tema din acest an a Zilei Mondiale de luptă împotriva Diabetului este ,,Femeile și Diabetul: dreptul nostru la un viitor sănătos.” Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului reprezintă principala(...) citeste mai departePrima editie a Cursului Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii a adunat peste 100(...)

Prima ediţie a Cursului „Bolile cardiometabolice, ucigaşii silenţioşi ai omenirii”, desfăşurat la Craiova, a adunat peste 100 de participanţi, medici din domeniul diabetologiei dar şi din domenii(...) citeste mai departeNume de seamă ale diabetologiei româneşti prezente la Simpozionul Naţional Controlează-ţi(...)

Personalităţi de seamă ale diabetologiei româneşti au fost prezente în cadrul Simpozionului Naţional „Controlează-ţi Diabetul”, desfăşurat la Constanţa, în data de 7 iulie 2012, eveniment care a(...) citeste mai departeStudiu: Neuropatia diabetica este cea mai frecventa complicatie invalidanta a diabetului zaharat

Diabetul zaharat se află printre cele mai răspândite boli cronice în România, iar controlul deficitar al acestei afecțiuni duce de multe ori la apariția de complicații cu urmări grave asupra(...) citeste mai departe