Asociatia de Podiatrie a deschis inscrierile pentru viitori membri

Asociatia de Podiatrie a deschis inscrierile pentru viitori membri
Asistenții medicali și medicii interesați să descopere în detaliu domeniul podiatriei, să aibă acces la cele mai importante informații de specialitate și să facă parte din comunitatea de specialiști în îngrijirea picioarelor în România sunt așteptați în rândul membrilor Asociației de Podiatrie.

Pentru a căpăta statutul de membri, cei interesați trebuie să acceseze formularul online disponibil în secțiunea specială de pe site-ul Asociației de Podiatrie, să achite o taxă de înscriere și, ulterior, cotizația anuală.
„Facem tot mai multe demersuri pentru dezvoltarea podiatriei în România, ceea ce înseamnă că ne dorim ca, și în țara noastră, această disciplină să ofere premisele pentru o meserie recunoscută, așa cum se întâmple în alte 19 țări ale lumi, dintre care 13 sunt țări europene. Prin deschiderea înscrierilor medicilor si asistentilor medicali ca membri în Asociația de Podiatrie, ne-am propus să construim, pas cu pas, o comunitate, prin toate mijloacele pe care le avem. Cei care se vor ralia Asociației de Podiatrie și vor deveni membri vor avea o deschidere mare față de noutățile, inițiativele și programele de educație medicală pe care ni le-am propus, ajutând totodată în extinderea domeniului podiatriei în România” a declarat dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie.

Odată cu afilierea la Asociația de Podiatrie, membrii vor putea explora un domeniu vast, nou, pentru România, și vor avea o serie de privilegii, luând în considerare necesitatea actuală, în țara noastră, a dezvoltării zonei de sănătate și îngrijire a picioarelor și a abordării corecte și multidisciplinare a persoanelor cu picior diabetic:
• Acces facil la toate programele de formare în podiatrie demarate de Asociație
• Perspective de implicare activă și de educare în domeniul podiatriei, în vederea dobândirii aptitudinilor necesare exercitării acestei competente, specialitati si meserii
• Reduceri la plata taxelor de participare la evenimentele Asociatiei
• Oportunități de dezvoltare profesională în domeniul podiatriei
• Acces la programele pe care Grupul Internațional de Lucru pentru Picior Diabetic din cadrul Federație Internaționale de Diabet le va desfășura în România

Asociația de Podiatrie se implică deja, de peste un an, în România, în proiecte de promovare a sănătății picioarelor și în inițiative care atrag atenția, în rândul profesioniștilor și al populației asupra importanței dezvoltării disciplinei podiatriei în România. Asociația de Podiatrie și-a propus ca, prin intermediul programelor implementate susținute, să formeze viitorii specialiști în podiatrie, din rândul asistenților medicali, pentru ca meseria de podiatrie să existe, în mod oficial, și în țara noastră.

Deoarece unele dintre cele mai vulnerabile persoane în fața afecțiunilor picioarelor sunt persoanele cu diabet și picior diabetic, iar în România se efectuează în medie 62 de amputații pe zi, la această categorie, Asociația de Podiatrie duce o activitate amplă în acest domeniu, punând un accent puternic pe rolul formării de specialiști în podiatrie care să se alăture echipei multidisciplinare de îngrijire și management pentru piciorul diabetic.

Mai multe detalii despre proiectele Asociației de Podiatrie pe www.podiatrie.ro


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Asociatia de Podiatrie a deschis inscrierile pentru viitori membri" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Teme de actualitate si speakeri reputati la Neurodiab 2013

13 speakeri străini și 21 speakeri români vor dezbate cele mai noi informații legate de managementul neuropatiei diabetice, în perioada 17-20 octombrie 2013, la București. Totul în cadrul unui(...) citeste mai departeEducatia persoanelor cu diabet zaharat sta la baza preventiei neuropatiei diabetice, a ulceratiilor(...)

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă şi invalidantă complicaţie a diabetului zaharat. Una din trei persoane cu diabet zaharat este diagnosticată cu o formă de neuropatie diabetică şi(...) citeste mai departe31,4% dintre romani sufera de obezitate, iar 34,6% sunt supraponderala Alimentatia nesanatoasa,(...)

Alimentația sănătoasă este o condiție esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Ignorarea sau abordarea superficială a problematicii alimentației, precum și asocierea unei(...) citeste mai departeRomania va avea traineri specializati in managementul piciorului diabetic

În premieră pentru țara noastră, patru medici români vor participa la Cursul ”Train the Foot Trainer” al Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul(...) citeste mai departe23 de speakeri internationali din 13 tari si 4 continente, la editia jubiliara a Congresului(...)

Cea de-a 40-a ediţie a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, cea mai aşteptată şi mai importantă manifestare ştiinţifică dedicată(...) citeste mai departe