Implicatiile nutritiei asupra sanatatii, discutate la Conferinta „Sanatate prin Alimentatie” 2017

Implicatiile nutritiei asupra sanatatii, discutate la Conferinta „Sanatate prin Alimentatie” 2017
7 din 10 vizite medicale sunt cauzate de alimentația dezechilibrată, arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS)*. Obiceiurile nesănătoase în alimentație reprezintă unul dintre factorii de risc pentru apariția bolilor cronice netransmisibile cu cel mai mare impact populațional, atât din punctul de vedere al incidenței, cât și raportat la mortaliatatea asociată: acțiuni cardiovasculare, diabet zaharat, respectiv cancer.

Efectele unei alimentații dezechilibrate asupra sănătății, împreună cu alte teme legate de relația nutriție-sănătate, vor fi abordate în cadrul Conferinței „Sănătate prin Alimentație”, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase din România, care va avea loc sâmbătă, 28 octombrie 2017, ora 09:00, la Hotel Ramada Parc, București.

Evenimentul, aflat la a șaptea ediție, se adresează profesioniștilor din domeniul sănătății și al nutriției și aduce în atenție implicațiile alimentației într-o serie de afecțiuni cronice netransmisibile, în care componenta comportamentală reprezintă un factor de risc important. Conferința va aborda, astfel, subiecte precum actualități și controverse în nutriție, rolul alimentației în patologia cardioasculară, metabolică, respectiv renală, alergiile alimentare, alimentația antioxidantă, nutriția și tulburările de somn, dieta alimentară și guta.

„Povara bolilor cronice netransmisible, așa cum sunt obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea, atacul cerebral sau cancerul continuă trendul ascendent, iar premisele nu sunt deloc îmbucurătoare. Numai dacă ne uităm la diabetul zaharat, estimările prefigurează o creștere cu peste 50% a numărului de cazuri, până în 2040. Nutriția este un important factor de risc modificabil pentru apariția bolilor cronice, de aceea, o alimentație echilibrată este primul pas ce trebuie luat în calcul dacă discutăm despre prevenția bolilor cronice netransmisibile.”, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române, co-președinte al evenimentului.

Conferinţa Naţionala „Sănătate prin Alimentaţie” se adresează nutriţioniştilor, medicilor de familie, medicilor cardiologi, gastroenterologi, diabetologi, pediatri, autorităţilor şi tuturor persoanelor din sectorul medical, care sunt interesate de sănătate prin alimentaţie.

„Este evidentă necesitatea și importanța conștientizării implicațiilor de natură nutrițională ale stilului de viață pe care îl avem, în contextul actual. În România, peste jumătate din populația adultă suferă de obezitate sau suprapondere, probleme asociate nutriției, care sunt la rândul lor factori majori de risc pentru afecțiunile din sfera metabolică, cardiovasculară sau anumite forme de cancer. Conferință Sănătate prin Alimentație își propune să creeze o platformă de discuții, între specialiști, care să promoveze principiile de alimentație sănătoasă către publicul larg, prin intermediul medicilor.”, a declarat prof. dr. Mariana Graur, Președinte Societatea de Nutriție din România, co-președinte al evenimentului.

Pe lângă obiectivele de informare și educație nutrițională, conferința urmărește să tragă un semnal de alarmă autorităților cu privire la incidența crescută a bolilor cauzate de dezechilibrele alimentare, precum și la necesitatea elaborării și implementării la nivel național a unui plan de măsuri pentru reducerea acestora.

Principalele concluzii vor fi transmise la finalul evenimentului, împreună cu recomandările de specialitate pe problematica alimentației sănătoase, precum și cea a prevenției anumitor afecțiuni prin intermediul alimentației.

Evenimentul este creditat puncte EMC.

Inscrierea este gratuită și se realizează online, pe: www.sanatateprinalimentatie.ro, în limita locurilor disponibile.
Organizator științific: Societatea de Nutriție din România
Management eveniment: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.

Referințe:
*Organizația Mondială a Sănătății
- http://who.int/dietphysicalactivity/publications/trs916/en/
- http://www.who.int/gho/ncd/risk_factors/obesity_text/en/


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Implicatiile nutritiei asupra sanatatii, discutate la Conferinta „Sanatate prin Alimentatie” 2017" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Email:pr@sanatateapress.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Diabetul, pe lista celor noua prioritati la nivel mondial

La începutul lunii noiembrie 2012, Organizația Mondială a Sănătății a formulat, pentru prima dată, lista celor nouă priorități la nivel mondial. Diabetul zaharat este una dintre aceste priorităţi,(...) citeste mai departe



Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, activitatile fizice din cadrul Campaniei Controleaza-ti(...)

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, activităţile fizice anunţate pentru data de 30 iunie 2013 (ora 11 - dans modern şi ora 12 - zumba) care trebuiau desfăşurate în faţa Primăriei Municipiului(...) citeste mai departe



20 de ani de diabetologie modernă la Cluj-Napoca

În urmă cu 20 de ani, la data de 17 martie 1992, se deschidea Centrul Clinic de Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice. De fapt tradiţia şi şcoala diabetologică Clujeană datează din 1963, când Profesorul(...) citeste mai departe



Workshop exploratoriu: Ucigasii tacuti ai lumii moderne. Diabetul si bolile metabolice – noi(...)

Workshop-ul exploratoriu: Ucigașii tăcuți ai lumii moderne. Diabetul și bolile metabolice – noi concepte și perspective de cercetare se desfășoară în perioada 26-27 septembrie 2012, la Hotel Ramada(...) citeste mai departe



Noutatile in abordarea clinica a diabetului zaharat si a bolilor din sfera metabolica, dezbatute de(...)

Prevenția, procesul de diagnostic, controlul diabetului și al afecțiunilor din sfera metabolică și nutrițională se află în centrul dezbaterilor științifice, în cadrul simpozionului „Diabet, Sindrom(...) citeste mai departe