Simpozionul stiintific Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat

Simpozionul stiintific  Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat
Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, începând cu ora 10, în Sala de şedinţe a Prefecturii Dolj, va avea loc Simpozionul ştiinţific „Actualităţi şi perspective în diagnosticul şi tratamentul diabetului zaharat”.

Manifestarea face parte din cadrul evenimentului Ziua Mondială a Diabetului, care va fi marcată anul acesta la nivel naţional printr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 12-14 noiembrie, la Craiova.

În Romania, diabetul afecteaza peste 1 milion de oameni, aproximativ 2800 de copii sunt bolnavi de diabet, dar și mai mulți riscă să dezvolte această afecțiune din cauza stilului de viață nesănătos. Potrivit studiilor realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, peste 60% din oamenii din întreaga lume duc o viaţă sedentară.

Simpozionul ştiinţific „Actualități și perspective în diagnosticul și tratamentul diabetului zaharat” îşi propune să prezinte cele mai recente informaţii cu privire la această boală cronică netransmisibilă care afectează în prezent aproximativ 346 de milioane de oameni din întreaga lume.

Evenimentul dorește să reunescă medici diabetologi, medici de familie, interniști, endocrinologi, nefrologi, cardiologi, oftalmologi, chirurgi și medici rezidenți, prilej de reamintire că această afecţiune este o problemă majoră de sănătate publică și că este foarte importantă informarea cu privire la prevenția diabetului și cunoaşterea factorilor de risc.

Importanţa şi nivelul ştiinţific al manifestării sunt date şi de numele spekerilor prezenţi la eveniment, dintre care amintim: prof.univ.dr. Nicolae Hâncu – Preşedinte de onoare Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof.univ.dr. Radu Lichiardopol – Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof.univ.dr. Amorin Popa – Președintele Comisiei de Diabet din cadrul Ministerului Sănătăţii, prof.univ.dr. Constantin Ionescu Târgoviște – Președintele Asociației Medicale Române, prof.univ.dr. Mariana Graur Șef Clinica de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice - Iași, prof.univ.dr. Doina Catrinoiu – Șef Clinica de Diabet, Boli de Nutriție și Metabolism - Constanța, prof. univ. dr. Gabriela Radulian, UMF „Carol Davila”, Institutul „Nicolae Paulescu”, prof.univ.dr.Dinca Mihaela,UMF Craiova, conf.univ.dr. Cristian Serafinceanu – medic primar diabetolog Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Paulescu“, conf.univ.dr. Timar Romulus – Șef Clinica de Diabet, Boli Metabolice și Nutriție - Timișoara, conf.univ.dr. Gabriela Roman, preşedintele Societăţii Europene pentru Obezitate, conf.univ.dr. Magdalena Moroșanu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, Galaţi, prof.univ.dr. Maria Moța – Preşedinte ales Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Inițiatorul evenimentului, prof.univ.dr. Maria Moța, Preşedinte ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a declarat că: „Prin organizarea acestei manifestări ştiinţifice urmărim să facem cunoscute medicilor angrenaţi în tratamentul diabetului cele mai noi informaţii despre prevenţia, controlul şi tratamentul acestei afecţiuni, pentru că lupta împotriva diabetului începe odată cu ştiinţa”.
Iniţiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din acest an sunt Asociația Română de Educație în Diabet și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Dolj. Partenerii științifici ai evenimentului sunt: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Județului Dolj în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Direcția de Sănătate Publică Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Vă așteptăm la cel mai important eveniment ştiinţific dedicat diabetului, Simpozionul „Actualități și perspective în diagnosticul și tratamentul diabetului zaharat”, organizat sâmbătă, 12 noiembrie, la Craiova.


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Simpozionul stiintific Actualitati si perspective in diagnosticul si tratamentul diabetului zaharat" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Diana Nanciu
Email:pr@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.109

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Diabetul zaharat nu doare, complicatiile insa dor

Pentru persoanele cu diabet zaharat, neuropatia diabetică, cea mai frecventă complicație severă și chiar invalidantă, poate fi considerată o altă boală. Neuropatia diabetică are consecințe grave(...) citeste mai departeSanofi-aventis anunţă rezultate iniţiale pozitive în studiul de fază III cu lixisenatidă

Sanofi-aventis a anunţat recent că lixisenatida, administrată injectabil o dată pe zi, a îndeplinit criteriul principal de eficacitate, cu mai puţine hipoglicemii comparativ cu exenatida,(...) citeste mai departeAlegeri Societatea de Neuropatie Diabetica 2017: Depunerea candidaturilor a fost deschisa

Societatea de Neuropatie Diabetică - NeuroDiab își alege în acest an noul Consiliu Director pentru perioada 2017 - 2021! citeste mai departeConferinţa de lansare a proiectului: “Formarea profesională în domeniul diabetului, al nutriţiei şi(...)

Asociaţia Medicală Română vă invită vineri, 15 aprilie, de la 13.30, la Academia Română, sala de expoziţie „Theodor Pallady”, Calea Victoriei nr.125 – intrarea prin bulevardul Dacia, sector 1, la(...) citeste mai departeSAPTAMANA NEUROPATIEI DIABETICE 27 de orase din Romania, angrenate in „maratonul” Societatii de(...)

Societatea de Neuropatie Diabetică - NeuroDiab marchează și în 2015 Săptămâna Neuropatiei Diabetice, în perioada 6-23 octombrie 2015. citeste mai departe