Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011
Dislipidemia este o boală metabolică frecventă şi un important factor de risc cardiovascular care afectează în prezent peste o treime din populaţia României. De cele mai multe ori, dislipidemiile – modificări calitative sau cantitative ale metabolismului lipidic – apar împreună cu alte afecţiuni, precum diabetul zaharat de tip 2, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor în afecţiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei, nutriţiei, ci chiar şi în patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei şi a bolilor infecţioase.

Pe 19 noiembrie 2011, la Bucureşti, va avea loc a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor, primul eveniment din România dedicat managementului acestei afecţiuni privit dintr-o perspectivă multidisciplinară. Evenimentul va fi organizat sub egida ştiinţifică a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Dislipidemia reprezintă o dereglare metabolică care poate avea cauze genetice sau cauze generate de un stil de viaţă nesănătos caracterizat de o alimentaţie bogată în grăsimi de origine animală, consum excesiv de alcool, lipsa activităţii fizice. Efectele dislipidemiilor apar în timp, această afecţiune fiind de regulă asimptomatică. Importanţa efectuării unui control periodic, strânsa legătură cu alte boli frecvente, numeroasele consecinţe clinice şi subclinice fac din dislipidemii o problemă importantă de sănătate în România.

Evenimentul abordează dislipidemiile dintr-o perspectivă ştiinţifică şi multidisciplinară, cu scopul de a dezbate cele mai noi informaţii legate de managementul, diagnosticul şi tratamentul acestei afecţiuni.

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor îşi propune să promoveze în rândurile medicilor cardiologi, diabetologi, internişti, medicilor de familie şi medicilor rezidenţi cele mai noi metode de management al dislipidemiilor.
Co-Preşedinţii evenimentului sunt prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi prof.univ.dr. Dan Gaiţă, Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

„Bolile cardiovasculare – trendul epidemiologic actual” (prof. univ.dr. Dan Gaiţă), „10 ani de ATP III” (prof.univ.dr. G.A.Dan) „6 luni de la lansarea ghidului ESC” (prof.univ.dr. Doina Dimulescu), „Dislipidemiile în evenimentele acute coronariene şi cerebrale” (prof.univ.dr. Carmen Ginghină), „Este posibilă prevenirea dislipidemiilor?”, (prof.univ.dr. Amorin Popa), „Screening-ul dislipidemiilor populaţional? În grupurile la risc? Oportunistic?” (prof.univ.dr. Ion Bruckner), „Statine: originale sau generice” (conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereşiu), „ Aspecte de farmaco-economie în controlul dislipidemiilor” (conf.univ.dr. Romulus Timar), Tratamentul cu statine” (conf.univ.dr. Gabriela Roman), „Re-evaluarea rolului colesterolului alimentar” (prof.univ.dr. Gabriela Radulian) reprezintă doar câteva din temele de dezbatere care vor fi prezentate participanţilor la eveniment.

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor s-a desfăşurat anul trecut, în perioada 19-20 noiembrie, şi s-a bucurat de un real succes reunind peste 450 de medici de familie, cardiologi, diabetologi, internişti, rezidenţi şi studenţi şi peste 15 reputaţi speakeri din România care au discutat despre riscurile, screening-ul, diagnosticul, patogeneza şi tratamentul dislipidemiilor.
„Ediţia I a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor s-a bucurat de o participare în număr foarte mare a medicilor interesaţi de această afecţiune şi a prilejuit cadrul unor dezbateri ştiinţifice extrem de interesante şi benefice în ceea ce priveşte interdisciplinaritatea cu care trebuie abordate dislipidemiile, precum şi prevenţia lor prin modalităţi de nutriţie corectă şi importanţa diagnosticării precoce.

La această ediţie sunt aşteptaţi să participe aproximativ 450 de medici şi sper ca a doua ediţie să consolideze rolul acestei conferinţe ca punct de reper dedicat cercetării şi tratamentului dislipidemiilor”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele evenimentului şi Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Pentru mai multe detalii: www.dislipidemii.ro


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Sursă:www.dislipidemii.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prof.univ.dr. Serrano Rios: “Diabetul este preţul pe care îl plătim pentru civilizaţie şi(...)

Prof.univ.dr. Manuel Serrano Rios, Preşedinte de Onoare al Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF) şi una dintre personalităţile internaţionale invitate în cadrul celei de-a 9 a ediţii a(...) citeste mai departeCampania Nationala „Controleaza-ti Diabetul” - Uniti pentru diabet

Într-o societate dinamică, în care atenţia la sănătatea noastră este din ce în ce mai scăzută, afecţiunile grave se răspândesc în permanenţă. La nivel mondial, diabetul, afectează(...) citeste mai departeA 41-a editie a CONGRESULUI NATIONAL AL SOCIETATII ROMANE DE DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE(...)

Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ajunge, anul acesta, la ediția cu numărul 41, urmând să se desfășoare în perioada 20-23 mai, la Hotel(...) citeste mai departeProblematica diabetului zaharat de tip 2, dezbatuta la Cluj-Napoca

Potrivit celor mai recente date oficiale emise de Federaţia Internaţională de Diabet (IDF), 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat. Fiind o adevărată problemă de sănătate publică,(...) citeste mai departeAsociatia de Podiatrie se implica in demersurile de unificare a specializarii de Podiatrie la(...)

Federația Internațională a Podiatrilor (FIP) a început acțiunile care vor duce la recunoașterea automată a specialiștilor în îngrijirea piciorului la nivel european. La lucrările(...) citeste mai departe