Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011
Dislipidemia este o boală metabolică frecventă şi un important factor de risc cardiovascular care afectează în prezent peste o treime din populaţia României. De cele mai multe ori, dislipidemiile – modificări calitative sau cantitative ale metabolismului lipidic – apar împreună cu alte afecţiuni, precum diabetul zaharat de tip 2, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor în afecţiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei, nutriţiei, ci chiar şi în patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei şi a bolilor infecţioase.

Pe 19 noiembrie 2011, la Bucureşti, va avea loc a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor, primul eveniment din România dedicat managementului acestei afecţiuni privit dintr-o perspectivă multidisciplinară. Evenimentul va fi organizat sub egida ştiinţifică a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Dislipidemia reprezintă o dereglare metabolică care poate avea cauze genetice sau cauze generate de un stil de viaţă nesănătos caracterizat de o alimentaţie bogată în grăsimi de origine animală, consum excesiv de alcool, lipsa activităţii fizice. Efectele dislipidemiilor apar în timp, această afecţiune fiind de regulă asimptomatică. Importanţa efectuării unui control periodic, strânsa legătură cu alte boli frecvente, numeroasele consecinţe clinice şi subclinice fac din dislipidemii o problemă importantă de sănătate în România.

Evenimentul abordează dislipidemiile dintr-o perspectivă ştiinţifică şi multidisciplinară, cu scopul de a dezbate cele mai noi informaţii legate de managementul, diagnosticul şi tratamentul acestei afecţiuni.

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor îşi propune să promoveze în rândurile medicilor cardiologi, diabetologi, internişti, medicilor de familie şi medicilor rezidenţi cele mai noi metode de management al dislipidemiilor.
Co-Preşedinţii evenimentului sunt prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi prof.univ.dr. Dan Gaiţă, Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

„Bolile cardiovasculare – trendul epidemiologic actual” (prof. univ.dr. Dan Gaiţă), „10 ani de ATP III” (prof.univ.dr. G.A.Dan) „6 luni de la lansarea ghidului ESC” (prof.univ.dr. Doina Dimulescu), „Dislipidemiile în evenimentele acute coronariene şi cerebrale” (prof.univ.dr. Carmen Ginghină), „Este posibilă prevenirea dislipidemiilor?”, (prof.univ.dr. Amorin Popa), „Screening-ul dislipidemiilor populaţional? În grupurile la risc? Oportunistic?” (prof.univ.dr. Ion Bruckner), „Statine: originale sau generice” (conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereşiu), „ Aspecte de farmaco-economie în controlul dislipidemiilor” (conf.univ.dr. Romulus Timar), Tratamentul cu statine” (conf.univ.dr. Gabriela Roman), „Re-evaluarea rolului colesterolului alimentar” (prof.univ.dr. Gabriela Radulian) reprezintă doar câteva din temele de dezbatere care vor fi prezentate participanţilor la eveniment.

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor s-a desfăşurat anul trecut, în perioada 19-20 noiembrie, şi s-a bucurat de un real succes reunind peste 450 de medici de familie, cardiologi, diabetologi, internişti, rezidenţi şi studenţi şi peste 15 reputaţi speakeri din România care au discutat despre riscurile, screening-ul, diagnosticul, patogeneza şi tratamentul dislipidemiilor.
„Ediţia I a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor s-a bucurat de o participare în număr foarte mare a medicilor interesaţi de această afecţiune şi a prilejuit cadrul unor dezbateri ştiinţifice extrem de interesante şi benefice în ceea ce priveşte interdisciplinaritatea cu care trebuie abordate dislipidemiile, precum şi prevenţia lor prin modalităţi de nutriţie corectă şi importanţa diagnosticării precoce.

La această ediţie sunt aşteptaţi să participe aproximativ 450 de medici şi sper ca a doua ediţie să consolideze rolul acestei conferinţe ca punct de reper dedicat cercetării şi tratamentului dislipidemiilor”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele evenimentului şi Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Pentru mai multe detalii: www.dislipidemii.ro


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Sursă:www.dislipidemii.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Prima editie a Cursului Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii a adunat peste 100(...)

Prima ediţie a Cursului „Bolile cardiometabolice, ucigaşii silenţioşi ai omenirii”, desfăşurat la Craiova, a adunat peste 100 de participanţi, medici din domeniul diabetologiei dar şi din(...) citeste mai departeDiabetul zaharat, prezent si provocari

Diabetul zaharat este o problemă majoră de sănătate publică atât la nivel global, cât și în România, cu un impact semnificativ la nivelul calității vieții persoanelor cu diabet. citeste mai departeAstazi, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat la lansarea campaniei „Diabetul nu este(...)

În cadrul evenimentului s-a subliniat necesitatea unui parteneriat cât mai strâns între autorități și asociațiile de pacienți pentru a identifica măsurile care pot duce la îmbunătățirea(...) citeste mai departeConferinta „Progrese in Diabet si Terapia cu Insulina” - ADIT 2018 are loc in luna aprilie, in(...)

În perioada 15-18 aprilie 2018, în Croația, la Dubrovnik, are loc la cea de-a 10-a ediție a Conferinței „Progrese în Diabet și Terapia cu Insulină”- ADIT 2018. citeste mai departeConferinta de presa Boala cronica de rinichi, un pericol iminent pentru persoanele cu diabet zaharat

Conform Studiului Predatorr, aproximativ 1.3 milioane de români suferă de boală cronică de rinichi. Aceleași date relevă că aproape 2 milioane de persoane suferă de diabet zaharat, iar circa(...) citeste mai departe