Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011
Dislipidemia este o boală metabolică frecventă şi un important factor de risc cardiovascular care afectează în prezent peste o treime din populaţia României. De cele mai multe ori, dislipidemiile – modificări calitative sau cantitative ale metabolismului lipidic – apar împreună cu alte afecţiuni, precum diabetul zaharat de tip 2, obezitatea și hipertensiunea arterială.

Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor în afecţiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei, nutriţiei, ci chiar şi în patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei şi a bolilor infecţioase.

Pe 19 noiembrie 2011, la Bucureşti, va avea loc a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor, primul eveniment din România dedicat managementului acestei afecţiuni privit dintr-o perspectivă multidisciplinară. Evenimentul va fi organizat sub egida ştiinţifică a Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group.

Dislipidemia reprezintă o dereglare metabolică care poate avea cauze genetice sau cauze generate de un stil de viaţă nesănătos caracterizat de o alimentaţie bogată în grăsimi de origine animală, consum excesiv de alcool, lipsa activităţii fizice. Efectele dislipidemiilor apar în timp, această afecţiune fiind de regulă asimptomatică. Importanţa efectuării unui control periodic, strânsa legătură cu alte boli frecvente, numeroasele consecinţe clinice şi subclinice fac din dislipidemii o problemă importantă de sănătate în România.

Evenimentul abordează dislipidemiile dintr-o perspectivă ştiinţifică şi multidisciplinară, cu scopul de a dezbate cele mai noi informaţii legate de managementul, diagnosticul şi tratamentul acestei afecţiuni.

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor îşi propune să promoveze în rândurile medicilor cardiologi, diabetologi, internişti, medicilor de familie şi medicilor rezidenţi cele mai noi metode de management al dislipidemiilor.
Co-Preşedinţii evenimentului sunt prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi prof.univ.dr. Dan Gaiţă, Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

„Bolile cardiovasculare – trendul epidemiologic actual” (prof. univ.dr. Dan Gaiţă), „10 ani de ATP III” (prof.univ.dr. G.A.Dan) „6 luni de la lansarea ghidului ESC” (prof.univ.dr. Doina Dimulescu), „Dislipidemiile în evenimentele acute coronariene şi cerebrale” (prof.univ.dr. Carmen Ginghină), „Este posibilă prevenirea dislipidemiilor?”, (prof.univ.dr. Amorin Popa), „Screening-ul dislipidemiilor populaţional? În grupurile la risc? Oportunistic?” (prof.univ.dr. Ion Bruckner), „Statine: originale sau generice” (conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereşiu), „ Aspecte de farmaco-economie în controlul dislipidemiilor” (conf.univ.dr. Romulus Timar), Tratamentul cu statine” (conf.univ.dr. Gabriela Roman), „Re-evaluarea rolului colesterolului alimentar” (prof.univ.dr. Gabriela Radulian) reprezintă doar câteva din temele de dezbatere care vor fi prezentate participanţilor la eveniment.

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor s-a desfăşurat anul trecut, în perioada 19-20 noiembrie, şi s-a bucurat de un real succes reunind peste 450 de medici de familie, cardiologi, diabetologi, internişti, rezidenţi şi studenţi şi peste 15 reputaţi speakeri din România care au discutat despre riscurile, screening-ul, diagnosticul, patogeneza şi tratamentul dislipidemiilor.
„Ediţia I a Conferinţei Naţionale Managementul Dislipidemiilor s-a bucurat de o participare în număr foarte mare a medicilor interesaţi de această afecţiune şi a prilejuit cadrul unor dezbateri ştiinţifice extrem de interesante şi benefice în ceea ce priveşte interdisciplinaritatea cu care trebuie abordate dislipidemiile, precum şi prevenţia lor prin modalităţi de nutriţie corectă şi importanţa diagnosticării precoce.

La această ediţie sunt aşteptaţi să participe aproximativ 450 de medici şi sper ca a doua ediţie să consolideze rolul acestei conferinţe ca punct de reper dedicat cercetării şi tratamentului dislipidemiilor”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele evenimentului şi Preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Pentru mai multe detalii: www.dislipidemii.ro


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Sursă:www.dislipidemii.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Solutiile propuse de Coalitia pentru Diabet Pediatric asa incat copiii si tinerii cu diabet de tip(...)

Diabetul pediatric (diabetul de tip 1) afectează peste 3000 de copii și tineri din România, a căror viață depinde de injectarea cu insulină. Pentru aceștia, insulina devine la fel de necesară ca(...) citeste mai departe14 noiembrie: Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului

În data de 14 noiembrie în întreaga lume se poartă o singură culoare: albastrul – ca simbol al luptei împotriva uneia dintre cele mai mari probleme de sănătate a secolului nostru: diabetul. Mesajul(...) citeste mai departeBurse in strainatate pentru medicii rezidenti in Diabet, Nutritie si Boli metabolice

Zece medici rezidenți în specialitatea Diabet, Nutriție și Boli metabolice din România au câștigat Bursele Neurodiab oferite de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab și vor participa astfel(...) citeste mai departeOradea lupta impotriva diabetului!

După 18 luni de dezbateri pe tema bolilor cronice netransmisibile, Organizația Mondială a Sănătății a formulat la începutul lunii noiembrie 2012, pentru prima dată, lista celor nouă priorități la(...) citeste mai departeSpeakeri de renume la Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, cu participare(...)

Unii dintre cei mai importanţi profesionişti din domeniul neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic, atât din țară, cât și din străinătate, vor dezbate cele mai noi informaţii din domeniu la(...) citeste mai departe