Al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Anul acesta se împlinesc 90 de ani de când injecția cu insulină a fost folosită pentru prima dată pe un pacient pentru tratarea diabetului. Acest moment important din istoria medicinei se întâmpla imediat după ce românul Nicolae Paulescu a descoperit insulina, la sfârșitul anului 1921, în urma unor lungi studii experimentale. Drept tribut, al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ce se va desfășura în perioada 07 – 09 noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, va avea ca temă "Abordarea multidisciplinară a pacientului cu diabet, la 90 de ani de la prima injecție cu insulină".

Federația Internațională de Diabet avertizează că principalele cauze de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu diabet sunt complicațiile diabetului. La nivel global, se estimează că aproximativ 4 milioane de oameni pe segmentul de vârstă 20-79 ani au murit în urma complicațiilor diabetului în 2010. În consecință, complicațiile diabetului reprezintă o prioritate în managementul bolii.

”În cadrul Congresului se va atrage atenția asupra faptului că, deși Programul național de diabet asigură accesul neîngrădit la o medicație specifică de cea mai bună calitate, ”pachetele" de îngrijire a pacienților cu complicații sunt absente” a declarat conf.univ.dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

La al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, reputați specialiști din țară și străinătate vor dezbate principalele complicații ale diabetului: retinopatia, nefropatia, neuropatia, bolile cardiovasculare și leziunile piciorului. Alte subiecte de interes legate de diagnosticarea, tratamentul și prevenția diabetului vor fi abordate și în sesiunile dedicate asistentelor educatoare și pacienților.

Pentru mai multe informații legate de participarea la al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, vizitați site-ul: www.federatiaromanadiabet.ro .

PR şi comunicare: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical


Download comunicat DIABET, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE - OPTOMETRIA AZI, conferinta nationala de optometrie, workshp-uri si expozitie de optica si optometrie la Universitatea Politehnica Bucuresti Download fisier atasat comunicatului

"Al X-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Georgiana Giunca
Email:press@sanatateapressgroup.ro
Sursă:www.federatiaromanadiabet.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Ce stim despre neuropatia diabetica? – eveniment educativ destinat persoanelor cu diabet zaharat(...)

Neuropatia diabetică și piciorul diabetic sunt unele dintre cele mai frecvente și severe complicaţii invalidante ale diabetului zaharat. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai mult de(...) citeste mai departeTrecut, Prezent si Viitor in Cercetarile despre Complicatiile Diabetului

Prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul uneia dintre cele mai frecvente şi severe complicaţii a diabetului zaharat - neuropatia diabetică - reprezintă o provocare pentru profesioniștii(...) citeste mai departePeste 160 de tineri medici au participat la cea mai importanta manifestare stiintifica dedicata(...)

A II-a ediție a Forumului Național al Tinerilor Medici Diabetologi, YoungDIAB, a avut loc la Cluj-Napoca. Organizat sub egida Facultății de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, forumul(...) citeste mai departeLupta impotriva diabetului continua. A IV-a editie a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”,(...)

În România, aproximativ 1,5 milioane de persoane suferă de diabet, iar numărul acestora este în continuă creştere, conform International Diabetes Federation. În contextul acestor statistici(...) citeste mai departeConferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a, 19 noiembrie 2011

Dislipidemia este o boală metabolică frecventă şi un important factor de risc cardiovascular care afectează în prezent peste o treime din populaţia României. De cele mai multe ori, dislipidemiile –(...) citeste mai departe