Noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este Calin Galaseanu

Noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este Calin Galaseanu
Călin Gălăşeanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb (BMS), a fost ales Preşedinte al ARPIM în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, desfăşurată în data de 09.01.2014.

Călin Gălăşeanu este medic de profesie şi are o experienţă de peste 15 ani în industria farmaceutică. A ocupat funcţii de management în cadrul departamentelor de Marketing, Vânzări şi Medical ale companiei Schering AG Romania şi funcţii de conducere, în ultimii 7 ani, în departamentele de Government Affairs şi Market Acces în cadrul companiei pe care o conduce din luna aprilie a anului 2012. Călin Gălăşeanu are experienţă vastă, atât pe piaţa românească, cât şi în alte pieţe europene, ocupând poziţii de business management în cadrul BMS Olanda. De asemenea, din 2013, este membru în echipa de leadership european a BMS.

În anul 2013, Călin Gălăşeanu a fost membru în boardul ARPIM, contribuind activ la îndeplinirea obiectivelor asociaţiei.

,,Consider că principala mea misiune în calitate de preşedinte ARPIM este de a consolida relaţia cu autorităţile şi ceilalţi parteneri şi împreună să creem un sistem de sănătate performant, fără să uităm că elementul central este pacientul român. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispoziţia autorităţilor şi partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate în beneficiul pacientului şi în acelaşi timp a unui mediu de business etic, predictibil şi transparent”, declară Călin Gălăşeanu, noul preşedinte ARPIM.

În continuare, în anul 2014, unul dintre cele mai importante obiective ale asociaţiei rămâne asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente inovative.

,,Tratarea unui pacient depinde de două elemente esenţiale: diagnosticul corect şi tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, în centrul activităţii companiilor noastre, se află cercetarea şi dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Dar când vorbim de tratamente, nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacienţii trebuie să aibă acces la cele mai bune opțiuni de tratament şi este datoria asociaţiei de a contribui alături de decidenții din sistemul de sănătăte la facilitarea accesului pacienţilor la acestea”, a adăugat Călin Gălăşeanu.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte:
- Pascal Prigent, Vicepreşedinte - Director general GlaxoSmithKline
- Radu Răşinar, Vicepreşedinte - Director general AstraZeneca
- Elena Mitova, membru - Director general Novartis Pharma Services Romania
- Jacopo Murzi, membru – Director general Johnson & Johnson Romania şi Janssen Romania
- Gabor Sztaniszlav, membru - Director general Amgen România
- Luca Visini, membru – Director general Eli Lilly

Anterior lui Călin Gălăşeanu, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de către Makis Papataxiarchis, Managing Director al “Johnson & Johnson Romania” şi “Janssen Romania”, pharmaceutical companies.


"Noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este Calin Galaseanu" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume: Alina MARCU
Email:alina.marcu@imagepr.ro
Telefon:0755 012 448

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Romania ar putea castiga anual 1 miliard de Euro prin cresterea investitiilor in tratarea(...)

Conform celui mai recent raport al Societăţii Europene de Cardiologie, România pierde anual peste 1 miliard de Euro din cauza scăderii productivităţii bolnavilor care sunt nevoiţi să îşi ia concediu(...) citeste mai departeAutomedicatia, un comportament insusit in familie

Un studiu realizat în luna martie a anului 2012 de firma de cercetare de piaţă Unlock Market Research împreună cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente a arătat că 87%(...) citeste mai departeARPIM: Singura cale pentru a solutiona criza medicamentelor este dialogul

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) susține inițiativa autorităților de a dialoga cu toți cei implicați în domeniul medicamentelor. Este singura abordare posibilă(...) citeste mai departePana in prezent, CNAS a aprobat 49 de dosare pentru tratamentul cu molecule noi

“Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Ministerul Sănătății, prin specialiștii săi, au efectuat în regim de urgență procedurile de implementare a Hotarârii de Guvern prin care un număr de 17(...) citeste mai departeGSK lanseaza o competitie de granturi adresata cercetatorilor din Europa, inclusiv din Romania, in(...)

Competiția Discovery Fast Track 2014 se adresează tuturor cercetătorilor indepedenți sau specialiștilor afiliați unei universități, care au idei de medicamente inovatoare și sunt interesați de un(...) citeste mai departe