Noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este Calin Galaseanu

Noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este Calin Galaseanu
Călin Gălăşeanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb (BMS), a fost ales Preşedinte al ARPIM în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, desfăşurată în data de 09.01.2014.

Călin Gălăşeanu este medic de profesie şi are o experienţă de peste 15 ani în industria farmaceutică. A ocupat funcţii de management în cadrul departamentelor de Marketing, Vânzări şi Medical ale companiei Schering AG Romania şi funcţii de conducere, în ultimii 7 ani, în departamentele de Government Affairs şi Market Acces în cadrul companiei pe care o conduce din luna aprilie a anului 2012. Călin Gălăşeanu are experienţă vastă, atât pe piaţa românească, cât şi în alte pieţe europene, ocupând poziţii de business management în cadrul BMS Olanda. De asemenea, din 2013, este membru în echipa de leadership european a BMS.

În anul 2013, Călin Gălăşeanu a fost membru în boardul ARPIM, contribuind activ la îndeplinirea obiectivelor asociaţiei.

,,Consider că principala mea misiune în calitate de preşedinte ARPIM este de a consolida relaţia cu autorităţile şi ceilalţi parteneri şi împreună să creem un sistem de sănătate performant, fără să uităm că elementul central este pacientul român. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispoziţia autorităţilor şi partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate în beneficiul pacientului şi în acelaşi timp a unui mediu de business etic, predictibil şi transparent”, declară Călin Gălăşeanu, noul preşedinte ARPIM.

În continuare, în anul 2014, unul dintre cele mai importante obiective ale asociaţiei rămâne asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente inovative.

,,Tratarea unui pacient depinde de două elemente esenţiale: diagnosticul corect şi tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, în centrul activităţii companiilor noastre, se află cercetarea şi dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Dar când vorbim de tratamente, nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacienţii trebuie să aibă acces la cele mai bune opțiuni de tratament şi este datoria asociaţiei de a contribui alături de decidenții din sistemul de sănătăte la facilitarea accesului pacienţilor la acestea”, a adăugat Călin Gălăşeanu.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte:
- Pascal Prigent, Vicepreşedinte - Director general GlaxoSmithKline
- Radu Răşinar, Vicepreşedinte - Director general AstraZeneca
- Elena Mitova, membru - Director general Novartis Pharma Services Romania
- Jacopo Murzi, membru – Director general Johnson & Johnson Romania şi Janssen Romania
- Gabor Sztaniszlav, membru - Director general Amgen România
- Luca Visini, membru – Director general Eli Lilly

Anterior lui Călin Gălăşeanu, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de către Makis Papataxiarchis, Managing Director al “Johnson & Johnson Romania” şi “Janssen Romania”, pharmaceutical companies.


"Noul Presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) este Calin Galaseanu" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume: Alina MARCU
Email:alina.marcu@imagepr.ro
Telefon:0755 012 448

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

A IV-a ediție a Houston Farma Practic organizată la Băile Felix între 13-15 mai

Houston NPA organizează în perioada 13-15 mai 2011, la Băile Felix, jud. Bihor, cea de-a IV-a ediție a Houston Farma Practic, eveniment regional dedicat farmaciștilor și asistenților de farmacie.(...) citeste mai departeAPMGR : Recalcularea nediscriminatorie a pretului medicamentelor generice este vitala pentru(...)

BUCUREŞTI, 23 aprilie 2015 - Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), organism reprezentativ al companiilor producătoare de medicamente generice din România, solicită(...) citeste mai departeConferinta de presa cu ocazia Congresului National de Farmacie din Romania, 25 septembrie 2014,(...)

Avem deosebita placere de a va invita sa participati joi, 25 septembrie 2014, ora 12.30, la Conferinta de presa organizata in cadrul Complexului Palas - Palas Mall, Sala Mozart, cu ocazia Congresului(...) citeste mai departeNegocierile privind taxa clawback au esuat

• Guvernul, reprezentat de Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice, a respins orice propunere formulată de reprezentanții companiilor membre APMGR, ignorând efectele economice și(...) citeste mai departeMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit cu reprezentantii ARPIM

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu Secretarul de Stat Adrian Pană, şi preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, s-au întâlnit astăzi, 8 februarie 2014, cu reprezentanţii ARPIM. citeste mai departe