430 de noi medicamente pentru afectiuni cronice sunt in cercetare si dezvoltare

430 de noi medicamente pentru afectiuni cronice sunt in cercetare si dezvoltare
Cel mai recent raport lansat în luna iunie de PhRMA (Pharmaceutical Researchers and Manufacturers of America)* relevă faptul că 430 de noi medicamente destinate unui număr de 15 boli cronice care afectează adulţii peste 65 de ani sunt în fază avansată de cercetare şi dezvoltare în acest moment.

,,Rolul inovaţiei în medicină este de a asigura o viaţă mai bună pacienţilor punând la dispoziţia acestora tratamente de ultimă generaţie care fie ajută la vindecarea unei afecţiuni, fie creează condiţiile pentru ca un pacient cu o boală cronică să poată avea o viaţă cât mai aproape de normalitate. În acest context şi dat fiind faptul că speranţa de viaţă a înregistrat o creştere la nivel global – din 1950 şi până în anul 2000 a crescut cu 20 de ani -, dar şi la nivel european este justificată preocuparea cercetătorilor pentru afecţiuni resimţite frecvent de seniori”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Dintre cele 430 de noi terapii, 110 sunt destinate tratării diabetului, 67 sunt pentru pacienţii cu Alzheimer, 62 pentru pacienţii cu poliartrită reumatoidă, 61 pentru pacienţii cu boli cardiovasculare şi celelalte pentru alte afecţiuni des întâlnite în rândul persoanelor în vârstă precum boală cronică de rinichi, glaucom, depresie sau BPOC.

,,SUA a fost dintotdeauna şi va fi un pol de cercetare şi dezvoltare pentru noi terapii, foarte important la nivel global. Fiecare nouă terapie descoperită, indiferent de cine şi-o asumă, reprezintă o speranţă pentru pacienţii din întreaga lume. Îmbucurător este faptul că 18 tratamente din cele 430 sunt deja în proces de aprobare, ceea ce înseamnă că şi-au dovedit eficienţa în urma studiilor clinice şi sunt la un pas de a deveni accesibile pacienţilor.

Pasul următor, în urma aprobării de către autorităţile competente, este ca medicamentele să devină accesibile pacienţilor în regim compensat. În România abia acum se fac primii paşi în ultimii şase ani pentru actualizarea listei medicamentelor compensate. Sperăm că până în toamnă toate medicamentele aflate în aşteptare pentru compensare vor fi disponibile pacienţilor şi se va avea în vedere o actualizare regulată a listei medicamentelor compensate şi gratuite. În felul acesta, atunci când noile medicamente pentru seniori vor fi disponibile pe piaţă, acestea vor putea fi accesate şi de pacienţii români”, a adăugat Dan Zaharescu.

De-a lungul timpului, cercetarea şi dezvoltarea de noi medicamente, baza inovaţiei în medicină, a adus nenumărate beneficii pacienţilor de toate vârstele. Datorită inovaţiei în medicină hepatita C astăzi poate fi vindecată, pacienţii cu HIV au o speranţă de viaţă de 50 de ani de la momentul diagnosticării, iar numeroase afecţiuni s-au transformat din boli fatale în boli cronice.


*http://www.phrma.org/sites/default/files/pdf/2014-meds-in-dev-older-americans.pdf


"430 de noi medicamente pentru afectiuni cronice sunt in cercetare si dezvoltare" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Alina MARCU
Email:alina.marcu@imagepr.ro
Telefon:0755012448

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Peste 5000 de terapii noi se afla in diferite stadii ale dezvoltarii la nivel mondial

Cel mai recent raport al PhRMA (Industria Americană de Cercetare şi Producţie de Medicamente) făcut public în luna ianuarie a anului 2013 arată că sunt peste 5,000 de terapii noi aflate în(...) citeste mai departeAntibioticele, intre uz si abuz Conferinta Nationala cu caracter interdisciplinar ed. I, 3-4(...)

Situația actuală: 1. Din cauza utilizării excesive și uneori eronate a antibioticelor, în ultimele decenii s-a constatat răspândirea accelerată a bacteriilor rezistente la(...) citeste mai departeOrganizația Local American Working Group are un nou Board și un nou Președinte

Local American Working Group (LAWG), asociația care include majoritatea companiilor farmaceutice americane cu operațiuni în România, și-a ales, săptămâna trecută, noul Management Board,(...) citeste mai departeComunicat de presa: Declaratia presedintelui Romaniei privind liberalizarea farmaciilor

Referitor la declaraţiile domnului preşedinte Traian Băsescu cu privire la necesitatea liberalizării farmaciilor din România, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face(...) citeste mai departePharma Forum Timisoara, 26-27 februarie 2014

Pharma Business organizeaza sub egida Colegiului Farmacistilor din Romania o noua editie a Pharma Forum in Timisoara, unde va asteptam sa fiti alaturi de noi in perioada 26-27 februarie la Camera de(...) citeste mai departe