CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback

CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback
“Ministerul Sănătăţii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt preocupate să asigure accesul pacienților la tratamente cu cheltuieli cât mai mici în sistemul de asigurări sociale de sănătate și cu o contribuție personală a asiguratului cât mai redusă”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

În anul 2013, un grup de senatori a inițiat un proiect de act normativ care prevede plata diferențiată a taxei clawback.

Pentru a identifica soluțiile agreate de toate părțile implicate privind modul de determinare a taxei clawback diferențiată, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanțelor Publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România și Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

De comun acord, au fost aduse amendamente proiectului inițial. Proiectul de modificare a OUG 77/2011 se află în prezent la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.

CNAS avut numeroase întâlniri cu reprezentanții APMGR. Acum două zile a avut loc ultima întâlnire între reprezentanții celor două instituții, în care au fost luate în discuție amendamentele propuse de APMGR pe marginea proiectului de lege de aprobare a OUG77/2011, precum și demersurile care urmează să fie făcute de cele două instituții în perioada următoare.

În toate discuțiile purtate cu producătorii de medicamente, reprezentanții CNAS și-au exprimat susținerea implementării unei taxe clawback diferențiate.


Download comunicat FARMACIE - Conferinta Medic.ro Download fisier atasat comunicatului

"CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presa CNAS
Email:media@mail.casan.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

A.D.R.F.R. considera ca reducerea termenelor de plata in domeniul Sanatatii ar trebui sa se faca(...)

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (A.D.R.F.R.) saluta intentia Guvernului de a reduce termenele de plata din domeniul Sanatatii, insa considera ca solutia asumarii(...) citeste mai departeProducatorii de medicamente generice propun masuri pentru scaderea cheltuielilor cu medicamente ale(...)

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), asociaţie care reprezintă interesele principalilor investitori de resort prezenţi pe piaţa românească, propune(...) citeste mai departeNegocierile privind taxa clawback au esuat

• Guvernul, reprezentat de Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice, a respins orice propunere formulată de reprezentanții companiilor membre APMGR, ignorând efectele(...) citeste mai departeForumul Industriei Farmaceutice s-a desfasurat in data de 7 iunie 2012

Cea de-a treia ediţie a Forumului Industriei Farmaceutice (FIF 2012), organizată de Pharma Business Solutions sub patronajul Ministerului Sănătăţii, a reunit la masa dialogului principalii(...) citeste mai departeAPMGR sustine prescrierea medicamentelor atat pe denumirea comuna internationala, cat si pe(...)

BUCUREȘTI, 4 aprilie 2014 - Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) susține dreptul medicilor de a prescrie tratamentul farmaceutic utilizând atât denumirea(...) citeste mai departe