CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback

CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback
“Ministerul Sănătăţii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt preocupate să asigure accesul pacienților la tratamente cu cheltuieli cât mai mici în sistemul de asigurări sociale de sănătate și cu o contribuție personală a asiguratului cât mai redusă”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

În anul 2013, un grup de senatori a inițiat un proiect de act normativ care prevede plata diferențiată a taxei clawback.

Pentru a identifica soluțiile agreate de toate părțile implicate privind modul de determinare a taxei clawback diferențiată, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanțelor Publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România și Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente.

De comun acord, au fost aduse amendamente proiectului inițial. Proiectul de modificare a OUG 77/2011 se află în prezent la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.

CNAS avut numeroase întâlniri cu reprezentanții APMGR. Acum două zile a avut loc ultima întâlnire între reprezentanții celor două instituții, în care au fost luate în discuție amendamentele propuse de APMGR pe marginea proiectului de lege de aprobare a OUG77/2011, precum și demersurile care urmează să fie făcute de cele două instituții în perioada următoare.

În toate discuțiile purtate cu producătorii de medicamente, reprezentanții CNAS și-au exprimat susținerea implementării unei taxe clawback diferențiate.


Download comunicat FARMACIE - Conferinta Medic.ro Download fisier atasat comunicatului

"CNAS sustine aplicarea diferentiata a taxei clawback" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Biroul de presa CNAS
Email:media@mail.casan.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

COPAC solicita grabirea implementarii celor 17 medicamente orfane aprobate

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România solicită Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să grăbească procesul implementării(...) citeste mai departeCompaniile de medicamente generice din Romania cer Parlamentului sa dezbata bugetul sanatatii(...)

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), organism reprezentativ al companiilor producătoare de medicamente generice din România, cere Parlamentului să nu dezbată(...) citeste mai departeFarmacistii prahoveni sunt asteptati la Pharma Forum

Farmaciştii şi asistenţii de farmacie sunt aşteptaţi în perioada 26-27 noiembrie la Pharma Forum Ploieşti, eveniment organizat de Pharma Business Services sub auspiciile Colegiului(...) citeste mai departeProducatorii de medicamente cer revizuirea imediata a modului de finantare a deficitului sistemului(...)

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) cer autoritatilor revizuirea imediata a modului de(...) citeste mai departePharma Forum, Tg. Mures, 22 - 23 martie 2012

Pharma Business Solutions organizeaza sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania o noua editie in Tg. Mures, a conferintei regionale Pharma Forum, care va avea loc la Hotel President, sala(...) citeste mai departe