APMGR cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al ANMDM lanseaza campania nationala de informare si educare - Medicamentele generice: eficienta, calitate si siguranta la un pret mai mic

APMGR cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al ANMDM  lanseaza campania nationala de informare si educare - Medicamentele generice: eficienta, calitate si siguranta la un pret mai mic
BUCUREȘTI, 26 noiembrie 2014 - Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a semnat astăzi un parteneriat cu Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), pe baza căruia s-a lansat campania naţională de informare și educare cu privire la siguranţa, calitatea şi eficienţa medicamentelor generice.

În demararea acestei campanii, s-a avut în vedere necesitatea îmbunătăţirii cunoştinţelor românilor cu privire la medicamentele generice, care pot genera economii semnificative pentru consumatorii finali, fără a se face vreun compromis la nivelul calităţii.

Un alt obiectiv al campaniei îl constituie informarea consumatorilor asupra dreptului de a cere medicului sau farmacistului mai multe informații cu privire la tratamentul recomandat. În România, medicii prescriu medicamentele pe baza substanței active, care se regăsește în mai multe medicamente sub diverse denumiri comeriale și la prețuri diferite. Prin urmare, este foarte important ca pacienții să cunoască opțiunile de tratament disponibile în farmacii, pentru a putea face o alegere informată.

Parteneriatul și campania de informare au fost anunțate în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Președintele APMGR Dragoș Damian, Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății şi Președintele ANMDM Marius Savu.

"Este absolut necesar ca pacienții români să fie mai bine informaţi cu privire la tratamentele urmate şi astfel să ceară în farmacii medicamentele potrivite nevoilor lor. În acest sens, românii ar trebui să ştie faptul că medicamentele generice sunt la fel de sigure și eficiente ca orice alte medicamente disponibile în farmacii și, în plus, sunt mai accesibile ca preț. Încurajarea utilizării medicamentelor generice reprezintă o soluție adoptată la nivel mondial pentru creșterea accesului la tratament al populației și pentru ținerea sub control a costurilor sistemelor publice de sănătate", a declarat Dragoș Damian, Președinte APMGR.

"Ministerul Sănătăţii susţine astfel de acţiuni de conştientizare a consumatorilor cu privire la siguranţa şi calitatea medicamentelor generice, care se înscriu în programul de acţiuni adoptat recent de Guvern în cadrul Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020. Sperăm că această campanie de informare va creşte accesul pacienţilor la tratament, ajutandu-i să-şi cunoască mai bine drepturile şi să fie conştienţi de posibilităţile de a face economii prin alegerea medicamentelor generice", a declarat Dorel Săndesc, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

"Medicamentele generice îndeplinesc aceleaşi standarde de calitate ca orice alte medicamente care sunt comercializate în România, întrucât sunt supuse aceluiaşi control strict al ANMDM. Tocmai de aceea, facem un apel către mass media să ne ajute în promovarea acestei campanii de informare şi educare adresate consumatorilor români. Folosirea cu predilecţie a medicamentelor generice, acolo unde acestea sunt o alternativă de tratament, va ajuta sistemul de sănătate să facă faţă presiunilor bugetare imense la care este supus şi pacienţii români să beneficieze de tratamente sigure şi eficiente, la costuri mai mici", a declarat Marius Savu, Președinte ANMDM.

Campania de informare va debuta printr-o etapă pilot, desfășurată pe o durată de trei luni și va cuprinde o serie de acțiuni de informare, inclusiv website dedicat, comunicare în presa scrisă și online, în social media și promovare directă către pacienți în unități spitalicești.


"APMGR cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al ANMDM lanseaza campania nationala de informare si educare - Medicamentele generice: eficienta, calitate si siguranta la un pret mai mic" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Andreea Curelea
Email:andreea.curelea@grayling.com
Telefon:0744 689 086

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Roche desemnat, pentru al treilea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic, in Dow Jones(...)

Compania elvetiana Roche a fost desemnata, pentru al treilea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). citeste mai departeComunicat ANMDM cu privire la situatia creata de neconformitatea identificata la seriile de vaccin(...)

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), efectueaza eliberarea oficiala a seriilor de medicamente imunologice sau medicamente derivate din sânge uman sau plasmă(...) citeste mai departePeste 360 cadre medicale din toata tara au participat la conferinta interdisciplinara(...)

Prima ediție a conferinței naționale “ANTIBIOTICELE, între UZ și ABUZ” organizată de compania de comunicare medicală Houston NPA s-a bucurat de un real succes. Pe parcursul celor 2 zile de(...) citeste mai departeFarma Practic, Editia XXV: Particularitatile profesiei de farmacist, farmacovigilenta si(...)

În perioada 6-8 septembrie 2013, Houston NPA a organizat la Poiana Brașov cea de-a 25-a ediție a simpozioanelor regionale Farma Practic. Această ediție a reunit farmaciști și asistenți de(...) citeste mai departeCurs creditat cu 40 puncte EFC organizat de Colegiul Farmaciștilor Alba pentru farmaciștii din(...)

Prima acțiune a președintelui Colegiului Farmaciștilor Alba, farm. Roxana Filimon s-a bucurat de un real succes, beneficiind de participarea a peste 120 de persoane. Evenimentul a fost creditat cu(...) citeste mai departe