Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou board

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou board
Un nou board ARPIM a fost ales în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei şi va funcţiona sub conducerea preşedintelui, Călin Gălăşeanu, Country Manager Bristol Myers Squibb, acesta primind un nou mandat din partea membrilor.

Obiectivul noului board este asigurarea accesului pacienţilor români la medicamente de ultimă generaţie în condiţiile unei finanţări corecte a sistemului sanitar. De asemenea, noul board îşi propune continuarea procesului de consolidare a relaţiei cu autorităţile şi cu ceilalţi parteneri din Sănătate, pentru un sistem sanitar performant care să răspundă nevoilor reale ale pacienţilor.

,,Una dintre problemele majore ale sistemului de sănătate o reprezintă decalajul foarte mare, de aproximativ 1 miliard de RON, dintre nevoile de tratament ale pacienţilor români şi bugetul alocat sănătăţii. Mai mult, România alocă sub 4% din PIB-ul sănătăţii, în condiţiile în care media europeană este de 6,5%, iar pentru medicamente, bugetul alocat este de 164 EUR/capita, aproximativ de două ori mai puţin decât nivelul mediu european de 349 EUR/capita. Sănătatea României are nevoie de o finanţare corectă şi conform cu realitatea pacienţilor. Sperăm ca anul 2015 să aducă o alocare de cel puţin 5% din PIB pentru că doar aşa, pacienţii români vor putea ajunge, treptat, să beneficieze de aceleaşi condiţii de tratament ca cei europeni”, a declarat Dr. Călin Gălăşeanu, preşedintele ARPIM.

În ceea ce priveşte noul board ARPIM, Elena Mitova, Director General Novartis România şi Mihail Briciu, Director General Novo Nordisk ocupă cele două funcţii de Vicepreşedinte.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte:
- Luana Ionaşcu, membru - Director General Ipsen România
- Nolan Townsend, membru – Director General Pfizer România
- Adrian Grecu, membru - Director General Abbott România
- Fabrizio Giombini – Director General MSD România

Despre ARPIM
Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizează împreună peste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești. Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.

ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA) – organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.


"Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou board" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume: Alina MARCU
Email:alina.marcu@imagepr.ro
Telefon: 0755012448

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta de presa: Industria farmaceutica din Romania: principalele tendinte si impactul asupra(...)

Institutul de Prognoza Economica din cadrul Academiei Romane, cu sprijinul filialei din Romania a Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA) - Local American Working Group - are(...) citeste mai departeBeneficiile economice pe termen lung ale actualizarii listei de medicamente sunt de cinci ori mai(...)

Conform studiului realizat de Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române, cu susținerea Local American Working Group (LAWG), societatea românească va câștiga pe termen lung de aproape cinci(...) citeste mai departePharma Forum Bucuresti, 1-2 octombrie 2015

Farmaciştii şi asistenţii de farmacie sunt aşteptaţi în perioada 1-2 octombrie la Pharma Forum Bucureşti, eveniment organizat de Pharma Business Services sub auspiciile Colegiului Farmaciştilor din(...) citeste mai departeTaxa clawback blocheaza accesul la tratament pentru sute de mii de pacienti, creste cheltuielile in(...)

În perioada 2011-2014 au dispărut de pe piață 1.332 de medicamente, din care peste jumătate costau mai puțin de 50 Ron, iar 45% erau fabricate în România. Această tendință se va accentua, cu efecte(...) citeste mai departeFarma Practic, Editia XXV: Particularitatile profesiei de farmacist, farmacovigilenta si(...)

În perioada 6-8 septembrie 2013, Houston NPA a organizat la Poiana Brașov cea de-a 25-a ediție a simpozioanelor regionale Farma Practic. Această ediție a reunit farmaciști și asistenți de farmacie(...) citeste mai departe