Interactivitate, noutati si informaţii despre practica farmaceutica la Houston Farma Practic

Interactivitate, noutati si informaţii despre practica farmaceutica la  Houston Farma Practic
Houston NPA organizează în perioada 11 – 13 martie 2011, la Hotel Rina, Sinaia (Bld. Carol I, nr. 8, Sinaia, jud. Prahova), “Houston Farma Practic”, a treia manifestare dintr-o serie de evenimente regionale dedicate farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie. Ediția a treia va reuni peste două sute de farmaciști din județele București, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova și Argeș.

Programul Houston Farma Practic este acreditat de Colegiul Farmaciștilor din România, temele dezbătute fiind selectate în urma unui sondaj de opinie efectuat în rândul participanților, iar minim o treime din durata fiecărei prezentări este alocată secțiunii de întrebări și răspunsuri. Evenimentele regionale din seria Houston Farma Practic (HFP) își propun să abordeze într-un mod inovativ comunicarea informației medicale de calitate către farmacist și să pună accentul atât pe ceea ce își doresc să afle farmaciștii, cât și pe dialogul cu aceștia.

Moderatorii acestei ediții sunt: prof. dr. Dumitru Lupuliasa, președinte al Colegiului Farmaciștilor din România (vineri 11 martie) și prof. dr. Petru Armean, Manager General al Spitalului Clinic "Prof. dr. Th. Burghele" București (sâmbătă 12 martie).

Dintre lectorii confirmați fac parte:

- Prof. dr. Dumitru Lupuliasa - Președinte Colegiul Farmaciștilor România
- Asist. Med. Prin. Generalist Carmen Doina Mazilu - Președinte OAMMR București
- Farm. Ioana Cacovean - Președinte Patronatul Farmaciștilor din România
- Prof. dr. Adrian Georgescu - Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului Alfred Rusescu București
- Dr. psih. Letitia Dobranici - Spitalul Universitar CFR 2 București
- Conf. univ. dr. Manole Cojocaru - Președinte Societatea Română de Medicină de Laborator
- Asist. univ. Oana Deleanu - Institutul de Pneumologie Prof. Dr. Marius Nasta București
- Conf. dr. Gabriel Popescu - Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș București
- Dr. Adrian Cacovean - medic chirurg cardiolog, Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea
- Dr. Marius Uscatu - Centrul de Chirurgia Piciorului București
- Prof. dr. Petru Armean - Manager General Spitalul Clinic Th Burghele, București
- Farm. spec. Horváth Géza

În urma sondajului de opinie realizat printre participanți, aceștia s-au arătat interesați de abordarea următoarelor teme la eveniment: produse nou lansate pe piață, interacțiuni medicamentoase, legislație farmaceutică, produse permise în sarcină, piața de medicamente din România, homeopatie, diabet, complicații diabet-neuropatie, tratamentul cu AINS, dietă și nutriție, produse care dau dependență, celule stem, probiotice, produse cu precauții (gravide, copii), tratamentul cu antibiotice, medicamente în programe naționale, stres/insomnii, hepatite, terapia durerii, intoxicații medicamentoase, vaccinuri facultative.

Programul științific se va desfășura vineri (11.03.2011) între orele 16.00 și 19.00; sâmbătă (12.03.2011) între orele 09.00 și 16.00, duminică fiind program liber.
Taxa de participare pentru 2 zile este de 150 ron/persoană și include: cazare 2 nopți, 1 prânz, 2 cine, coffee-break și accesul la lucrările conferinței. Numărul locurilor este limitat.
Pentru informații despre înscriere și eveniment, vă rugăm contactați pe: Corina Stancu, Coordonator evenimente (email: corina.stancu@houston.ro ; telefon: 0723.856.179).

***
Despre Houston Farma Practic
În anul 2010 au fost organizate 2 ediții ale HFP: la Sovata între 25-27 iunie și la Gura Humorului între 26-28 noiembrie, la care au participat aproximativ 500 de farmaciști și asistenți de farmacie din 2 regiuni geografice mari ale României (Ardeal și Moldova). Moderatorii evenimentului sunt personalități medicale de renume (la Sovata: prof. Marius Bojiță și Prof. Adrian Streinu-Cercel, iar la Gura Humorului Prof dr Ostin Mungiu).
În 2011 sunt programate 6 astfel de evenimente regionale desfășurate sub brandul Houston Farma Practic, dedicate farmaciștilor și asistenților de farmacie.
Houston Farma Practic Muntenia (B, IF, GR, DB, PH)
Houston Farma Practic Ardeal (CJ, AB, BN, SJ, SM, MM)
Houston Farma Practic Sud (CT, TL, GL, BR, IL, CL)
Houston Farma Practic Vest (TM, HD, CS, GJ, MH)
Houston Farma Practic Moldova (IS, SV, VS, NT, BC, BT)
Houston Farma Practic Centru (MS, BV, SB, CV, HR)


Download comunicat FARMACIE - Conferinta Medic.ro Download fisier atasat comunicatului

"Interactivitate, noutati si informaţii despre practica farmaceutica la Houston Farma Practic" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Simona Oprea
Email:simona.oprea@houston.ro
Telefon:021/317 09 43
Sursă: www.houston.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Beneficiile economice pe termen lung ale actualizarii listei de medicamente sunt de cinci ori mai(...)

Conform studiului realizat de Institutul de Prognoză Economică al Academiei Române, cu susținerea Local American Working Group (LAWG), societatea românească va câștiga pe termen lung de aproape cinci(...) citeste mai departeOrganizația Local American Working Group are un nou Board și un nou Președinte

Local American Working Group (LAWG), asociația care include majoritatea companiilor farmaceutice americane cu operațiuni în România, și-a ales, săptămâna trecută, noul Management Board, precum și un(...) citeste mai departeInteractivitate, noutati si informaţii despre practica farmaceutica la Houston Farma Practic

Houston NPA organizează în perioada 11 – 13 martie 2011, la Hotel Rina, Sinaia (Bld. Carol I, nr. 8, Sinaia, jud. Prahova), “Houston Farma Practic”, a treia manifestare dintr-o serie de evenimente(...) citeste mai departeTaxa clawback blocheaza accesul la tratament pentru sute de mii de pacienti, creste cheltuielile in(...)

În perioada 2011-2014 au dispărut de pe piață 1.332 de medicamente, din care peste jumătate costau mai puțin de 50 Ron, iar 45% erau fabricate în România. Această tendință se va accentua, cu efecte(...) citeste mai departeAPMGR: Decizia Curtii Constitutionale este un prim gest de corectitudine fata de producatorii de(...)

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), asociaţie care reprezintă interesele principalilor investitori de resort prezenţi pe piaţa românească, consideră că decizia(...) citeste mai departe