A IV-a ediție a Houston Farma Practic organizată la Băile Felix între 13-15 mai - scrie ComunicateMedicale.ro

A IV-a ediție a Houston Farma Practic organizată la Băile Felix între 13-15 mai

A IV-a ediție a Houston Farma Practic organizată la Băile Felix între 13-15 mai
Houston NPA organizează în perioada 13-15 mai 2011, la Băile Felix, jud. Bihor, cea de-a IV-a ediție a Houston Farma Practic, eveniment regional dedicat farmaciștilor și asistenților de farmacie. Evenimentul va reuni peste două sute de farmaciști și asistenți de farmacie din județele Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Houston Farma Practic reprezintă o serie de conferinţe regionale organizate de Houston NPA cu scopul informării corecte a farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie asupra subiectelor importante din sistemul farmaceutic.

Fiecare ediţie a Houston Farma Practic cuprinde dezbateri legate de particularităţile şi provocările profesiei de farmacist, dar şi prezentări despre noutăţile existente pe piaţa de profil. Manifestările Houston Farma Practic (HFP) își propun să abordeze într-un mod inovativ comunicarea informației medicale de calitate către farmacist și să pună accentul atât pe ceea ce își doresc să afle farmaciștii, cât și pe dialogul cu aceștia.

Simpozionul de la Băile Felix este coordonat științific de prof. farm. Marius Bojiță, președinte UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj și membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Printre lectorii care vor susține prezentări se numără: prof. dr. Horațiu Boloșiu – Președinte Societatea Română de Reumatologie; prof. dr. Laura Vicaș – Universitatea Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie; conf. dr. Szabo Ildiko – Universitatea Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie; dr. Adrian Cacovean – Medic chirurg - Spitalul Județean de Urgență Rm. Vâlcea; farm. Ioana Cacovean – Președinte Patronatul Farmaciștilor din România; dr. Marius Uscatu – Centrul de Chirurgia Piciorului București; prof. Doina Miere – UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj; conf. dr. Lorena Filip – UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj; șef lucr. dr. Ana Maria Baboia – UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj; farm. pr. Adelaida Haiduc – vicepreședinte Colegiul Farmaciștilor Cluj.

Respectând tradiţia de a crea evenimente în cadrul cărora se promovează echipa medicală şi sistemul centrat pe pacient, Houston NPA a creat acest concept de eveniment în cadrul căruia interactivitatea joacă un rol major, mai mult de o treime din timpul alocat prezentărilor fiind rezervat sesiunilor de întrebări şi răspunsuri.

În cadrul manifestării se vor aborda subiecte precum: noțiuni de confidențialitate ale actului medical, erori în antibioticoterapie, produse premise în sarcină, medicamente generice, tratamentul afecțiunilor eso-gastro-duodenale, micoterapia, managementul rapid al durerii, produsele naturale, interacțiuni medicamentoase în farmacia cu circuit deschis, tratamentul afecțiunilor respiratorii, legislație farmaceutică, problemele florei intestinale, codul deontologic al farmacistului, despre probiotice, prebiotice, simbiotice, incontinența urinară, importanța igienei orale și a igienizării profesionale, dietă și nutriție, cum tratăm bătăturile, platfus, picior scobit, monturi, precum și alte subiecte despre profesia de farmacist.

Programul este creditat pentru farmaciști de către Colegiul Farmaciștilor Cluj (edițiile trecute au fost creditate cu 30 EFC, 20 EFC și 20 EFC) și pentru asistenții de farmacie de către OAMGMAMR Bihor (edițiile trecute au fost creditate cu câte 12 EMC).

Despre Houston Farma Practic

În 2010 și 2011 au fost organizate 3 ediții ale HFP: la Sovata 25-27 iunie 2010, la Gura Humorului 26-28 noiembrie 2010 și la Sinaia 11-13 martie 2011, la care au participat aproximativ 700 de farmaciști și asistenți de farmacie din 3 regiuni geografice mari ale României (Ardeal, Moldova și respectiv Muntenia).

Fiecare ediție a fost moderată de personalități medicale de renume (HFP I Sovata: prof. farm. Marius Bojiță și prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, HFP II Gura Humorului a moderat prof. dr. Ostin Mungiu, HFP III Sinaia - prof. dr. Dumitru Lupuliasa, prof. dr. Petru Armean și farm. Clara Popescu).

În 2011 sunt programate 6 astfel de evenimente regionale desfășurate sub brandul Houston Farma Practic, dedicate farmaciștilor și asistenților de farmacie, după cum urmează:

• Houston Farma Practic Muntenia (B, IF, GR, DB, PH) a avut loc la Sinaia între 11-13 martie
• Houston Farma Practic Ardeal (CJ, AB, BN, SJ, SM, MM) are loc la Baile Felix între 13-15 mai
• Houston Farma Practic Sud (CT, TL, GL, BR, IL, CL) - estimat a avea loc în iunie
• Houston Farma Practic Vest (TM, HD, CS, GJ, MH) - estimat a avea loc în iulie
• Houston Farma Practic Moldova (IS, SV, VS, NT, BC, BT) - estimat a avea loc în septembrie
• Houston Farma Practic Centru (MS, BV, SB, CV, HR) - estimat a avea loc în noiembrie

Programul evenimentului poate fi citit în documentul ataşat.


Download comunicat FARMACIE - Conferinta Medic.ro Download fisier atasat comunicatului

"A IV-a ediție a Houston Farma Practic organizată la Băile Felix între 13-15 mai" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Corina Stancu
Email:corina.stancu@houston.ro
Telefon:0723.856.179

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

GSK lanseaza o competitie de granturi adresata cercetatorilor din Europa, inclusiv din Romania, in(...)

Competiția Discovery Fast Track 2014 se adresează tuturor cercetătorilor indepedenți sau specialiștilor afiliați unei universități, care au idei de medicamente inovatoare și sunt interesați de un(...) citeste mai departeAPMGR a adoptat un Cod de Conduita Etica privind promovarea medicamentelor eliberate pe baza de(...)

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), asociaţie care reprezintă interesele principalilor investitori de resort prezenţi pe piaţa românească, a adoptat, marți, 19(...) citeste mai departeConferinta de presa cu ocazia Congresului National de Farmacie din Romania, 25 septembrie 2014,(...)

Avem deosebita placere de a va invita sa participati joi, 25 septembrie 2014, ora 12.30, la Conferinta de presa organizata in cadrul Complexului Palas - Palas Mall, Sala Mozart, cu ocazia Congresului(...) citeste mai departeConferinta Pharma Forum se va desfasura in perioada 17-18 septembrie 2013 la Baia Mare

Pharma Business Services organizează sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România o nouă ediţie a conferinţei Pharma Forum care va avea loc în Baia Mare, la Hotel Mara, Bd-ul Unirii nr. 11, în(...) citeste mai departeRomania, ultima tara din UE fara o lista de compensate actualizata

Pacienţii români sunt singurii din Uniunea Europeană care nu au acces la medicamentele de ultimă generaţie, care le-ar putea creşte speranţa de viaţa şi şansele de vindecare. Bulgaria are lista(...) citeste mai departe