Spitalul Militar Central – liant si arc peste timp in domeniul gastroenterologiei din Romania

Spitalul Militar Central – liant si arc peste timp in domeniul gastroenterologiei din Romania
Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC)/ Clinica de Medicină Internă şi Gastroenterologie organizează, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Patologia Pancreatică (APPR), Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie (SRED), Societatea Română de Endoscopie Digestivă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, în zilele de 5 şi 6 septembrie a.c., Cursul internaţional de patologie pancreatică şi Workshop-ul - Rolul practic al ecoendoscopiei, evenimente aflate anul acesta la cea de-a II-a și, respectiv a III-a ediţie.

Deschiderea oficială a suitei de manifestări ştiinţifice va avea loc, în data de 5 septembrie a.c., începând cu ora 08.00, în sala Magnolia a Hotelului Crowne Plaza, în prezenţa prof. univ. dr. Cristian Gheorghe – preşedintele APPR, prof. univ dr. Adrian Săftoriu – preşedintele SRED şi col medic dr. Florentina Ioniţă-Radu, manager general al SUUMC.

Pentru a corespunde cerinţelor auditoriului şi a se ridica la standardele evenimentelor ştiinţifice internaţionale, organizatorii au conceput un program dinamic, în care conferinţele vor alterna cu demonstraţiile în direct, transmise, în timp real, din Laboratorul de Endoscopie Digestivă a SUUMC, în sala de conferinţe.

Setul de concluzii ale evenimentului ştiinţific privind oportunităţile şi perspectivele de diagnostic, prevenţie şi tratament în domeniul gastroenterologiei şi hepatologiei în România, analiza etapelor de implementare a strategiilor naţionale privind transplantul hepatic şi pancreatic, vor fi prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, organizate de către Asociaţia Română pentru Patologia Pancreatică.
Reprezentanţii mass media care doresc să participe la deschiderea oficială a evenimentului vor fi aşteptaţi în data de 05.09.2014, în intervalul orar 07.45 – 08.00, la intrarea Hotelului Crowne Plaza. Persoană de contact lt. col Ciobanu Oana Magdalena, tel. 0723167072.

Suportul de telecomunicaţii, asigurat cu sprijinul unui partener extern, va permite preluarea semnalului media – imagini şi sunet- , în situaţia în care jurnaliştii prezenţi la eveniment au în dotare mufă BNC pentru semnal HD-SDI.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” este deschizător de drum în domeniul ecoendoscopiei, acesta fiind prima unitate medicală din România dotată, în anul 1998, cu tehnica necesară realizării de ecoendoscopii în scop diagnostic şi terapeutic.
Un an mai târziu, respectiv în 1999, Spitalul Militar Central a organizat, la iniţiativa d-lui col. medic dr. Bobulescu Eugeniu, şeful şi mentorul atâtor generaţii de gastoenterologi, primul Workshop de ecoendoscopie cu demonstraţii live, având-ul ca invitat pe d-nul prof. Marc Giovannini, de la Institutul Paoli-Calmettes, Marsilia, Franţa, personalitate marcantă a lumii internaţionale academice şi medicale, care, după 15 ani, a dat curs invitaţiei organizatorilor şi va participa, alături de alte somităţi în domeniu, la susţinerea programului evenimentului.

Implicarea SUUMC în organizarea acestui demers ştiinţific reprezintă un prim pas al strategiei manageriale de implementare a unui Centru de cercetări biomedicale care să permită consolidarea dialogului necesar unor parteneriate viabile în cadrul unor proiecte atractive atât pentru mediul medical, academic, universitar, cât şi pentru cel de afaceri care au ca obiective încurajarea cercetării-dezvoltării, a perfecţionării şi supraspecializării profesionale, în vederea creşterii calităţii actului medical oferit în cadrul sistemului naţional al asigurărilor de sănătate.


"Spitalul Militar Central – liant si arc peste timp in domeniul gastroenterologiei din Romania" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:lt. col Ciobanu Oana Magdalena
Telefon:0723167072.

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Conferinta de presa: Terapiile moderne in patologia hepatica

Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului (ARSF) va invita la conferinta de presa care va avea loc marti, 14 iunie, ora 12 la sala Simfonia a hotelului Intercontinental. citeste mai departeManifest pentru o viață normală: 3 pacienţi cu boli intestinale inflamatorii escaladează cel mai(...)

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) lansează proiectul „Făgăraşul speranţei”, în cadrul căruia trei pacienţi care suferă de boli intestinale inflamatorii vor pleca într-un traseu de(...) citeste mai departeCurs medical “Diagnosticul biopsic al leziunilor netumorale ale tractului digestiv"

Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca organizeaza intre 4 si 6 mai cursul postuiversitar “Diagnosticul biopsic al leziunilor netumorale ale tractului digestiv". citeste mai departeConferinta de presa cu tema Situatia accesului la inovatie in hepatita C si recomandarile(...)

Vineri, 29 mai, ora 13.30, la Hotel Novotel – Sala Nice, vă invităm la Conferinta de presa cu tema ,,Situația accesului la inovație în hepatita C și recomandările internaționale”. citeste mai departeGastroFest, editia I - Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice

A inceput prima editie a GastroFest, un simpozion academic dedicat cercetarii si expunerii unor lucrari stiintifice de top care au ca subiect afectiunile hepatice. citeste mai departe