Pacientii cu hepatita C vor acces la terapiile inovatoare, nu promisiuni si amanari

Pacientii cu hepatita C vor acces la terapiile inovatoare, nu promisiuni si amanari
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România face apel către reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Ministerului Sănătății să nu își uite promisiunile făcute și să definitiveze procedurile de acordare a terapiei antivirale cu noile molecule pacienților cu hepatita cronică C.

Pentru a clarifica situatia APAH-RO a depus inca de saptamana trecuta o solicitare de audientă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii, la care nu s-a primit încă nici un răspuns.

Pe data de 22 iulie 2015, în cadrul unei Conferințe de Presă, președintele CNAS a promis ferm că, în luna august, pacienții cu hepatită vor avea acces la noile molecule. Suntem la finalul lunii august și observăm că, cel puțin până la ora la care vorbim, nimic nu s-a întâmplat.

,,De la începutul anului asistăm la declarații și promisiuni neonorate, la termene care nu s-au respectat și la scuze care nu ajută cu nimic pacienții cu hepatita C aflați la capătul disperării. Am ascultat cu atenție declarațiile din ultimele zile. Apreciem că se dorește rezolvarea problemei și se fac eforturi, însă observăm că batem pasul pe loc. Așteptăm niste termene clare din partea autorităților, termene asumate, astfel încât pacienții să știe foarte clar care sunt procedurile pe care trebuie să le urmeze, cui trebuie să se adreseze și care sunt termenele de evaluare a dosarelor!”, a declarat Marinela Debu, președinta APAH-RO.

Pacienții sunt derutați, mulți se confruntă cu probleme financiare și sunt în incapacitatea de a ști ce se va întâmpla cu viața lor în lipsa tratamentului! Deja există câțiva care își pregătesc sau intenționează să-și pregătească documentele necesare pentru a-și obține terapia pe cale legală, apelând la instanța de judecată.

\"Am ajuns la capătul răbdării! La ora actuală protocolul terapeutic nu mai prevede nicio soluție de tratament pentru două recăderi cu interferon. Cum o să asigur susținerea financiară a familiei, când eu nu mai pot face față bolii ? A crește trei copii singură este o povară destul de mare pentru oricine, nu numai pentru sotia mea! Sper ca decidenții din sănătate să își ia rolul în serios și să ia decizii în beneficiul pacienților pentru că un om sănătos este un om care contribuie la dezvoltarea societății, iar acest drept ne este garantat prin Constituție!”, a declarat A.S., pacient cu hepatita C.


Download comunicat GASTROENTEROLOGIE - Download fisier atasat comunicatului

"Pacientii cu hepatita C vor acces la terapiile inovatoare, nu promisiuni si amanari" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Marinela Debu
Email:hepatobv@gmail.com

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Lansarea oficiala a Spitalului Baneasa, 2 octombrie 2012

Lansarea oficială a Spitalului Băneasa are loc marți, 2 octombrie 2012, printr-o conferință de presă, începând cu ora 11.00. citeste mai departeManifest pentru o viață normală: 3 pacienţi cu boli intestinale inflamatorii escaladează cel mai(...)

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) lansează proiectul „Făgăraşul speranţei”, în cadrul căruia trei pacienţi care suferă de boli intestinale inflamatorii vor pleca într-un traseu de(...) citeste mai departeConferinta de presa cu tema Situatia accesului la inovatie in hepatita C si recomandarile(...)

Vineri, 29 mai, ora 13.30, la Hotel Novotel – Sala Nice, vă invităm la Conferinta de presa cu tema ,,Situația accesului la inovație în hepatita C și recomandările internaționale”. citeste mai departeSimpozionul National de Gastroenterologie, Hepatologie si Endoscopie Digestiva

Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie, Societatea Romana de Endoscopie Digestiva, in colaborare cu Universitatea de Medicina din Constanta va invita la al XXXI-lea Simpozion National(...) citeste mai departePacientii cu hepatita C vor acces la terapiile inovatoare, nu promisiuni si amanari

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România face apel către reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Ministerului Sănătății să nu își uite promisiunile făcute și să(...) citeste mai departe