La aniversarea de 80 ani, Laboratoarele Boiron depasesc in Romania 10.000.000 euro

La aniversarea de 80 ani, Laboratoarele Boiron depasesc in Romania 10.000.000 euro
Laboratoarele Boiron aniversează 80 de ani de la înființare prin lansarea în România a uneia dintre cele mai importante cărți de homeopatie a momentului – “Homeopatie și prescripție oficială”. Autoarea cărții, fiica fondatorului Laboaratoarelor Boiron, a fost prezentă în țara noastră în premieră pentru lansarea acestui volum. Laboratoarele Boiron sunt prezente în România încă din 1997, iar filiala de promovare a Boiron a fost înființată în anul 2000.

Deși piața de produse homeopate este încă la început, în 2011 Boiron România a avut o cifra de afaceri de 8.700.000 euro, iar anul acesta se estimează o creștere de aproximativ 17,4%. La nivel mondial, cifra de afaceri Boiron reprezintă 0,1% din piața farmaceutică internațională, adică aproximativ 535 milioane de euro.

„Obiectivul nostru pentru România, este acela de a crește notorietatea medicamentelor homeopate, ca alternativă terapeutică eficientă, pentru profesioniștii din domeniul sănătății, cât și pentru marele public. Acest obiectiv îl realizăm sprijinindu-ne pe extinderea distribuției în farmacii și prin campanii de informare corecte și etice asupra beneficiilor acestor tratamente, în scopul îmbunătățirii calitătii vieții pacienților”, declară Ștefania Popescu, Director de Marketing și Comunicare Boiron România.

Pe piața de profil din România, Boiron este prezent cu 15 medicamente homeopatice, cu nume de marcă înregistrată la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, ca medicamente OTC (fără prescripție medicală). Dintre medicamentele prezente pe piață, cele mai cunoscute branduri sunt Oscillococcinum (locul 7 în medicația de raceală și gripă), Stodal (locul 7 în rândul medicamentelor contra tusei) și Sedatif PC (locul 2 în categoria medicamentelor OTC destinate stresului, anxietății și tulburărilor de somn). La aceste branduri se adaugă 300 de medicamente homeopatice unitare, cu nume științifice latinești, autorizate ca medicamente cu prescripție medicală.

Cu alte cuvinte, ceea ce se dorește este promovarea Homeopatiei ca terapeutică medicală pentru că reprezintă una dintre bogăţiile medicinei. Ea nu trebuie nici privilegiată, nici penalizată în raport cu alte branşe ale terapeuticii medicale, ci din contră, este necesar să se ţină cont de specificitatea sa.

În 1932, frații Henri și Jean Boiron creau la Paris Laboratorul Central Homeopatic, care avea să devină unul dintre cei mai importanți producători de produse homeopatice din lume, prezent în 100 de țări, cu peste 2800 de angajați.


Download comunicat HOMEOPATIE - Focus on pain Download fisier atasat comunicatului

"La aniversarea de 80 ani, Laboratoarele Boiron depasesc in Romania 10.000.000 euro" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Vlad Merticaru
Email:vlad.merticaru@linkspr.ro
Telefon:40722 103 283

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Jurnalisti romani in vizita la Laboratoarele Boiron din Lyon, Franta

Între 23 şi 26 octombrie 2011 un grup de jurnalişti români a efectuat o vizită la Laboratoarele Boiron din Lyon, Franţa. Scopul vizitei a fost acela de informare cu privire la modalitatea de(...) citeste mai departeConferinţa „Hofigal” pe tema creşterii imunităţii la Şcoala „Carol Davila”

„Creşterea imunităţii cu ajutorul produselor naturale” a constituit tema conferinţei de miecuri 16 Februarie, organizate de Şcoala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” în colaborare cu(...) citeste mai departeTratamente imunostimulatoare, recomandate persoanelor cu deficienţe

Tratamentele imunostimulatoare nu sunt recomandate tuturor, ci doar persoanelor cu deficienţe. Motivul este simplu: la o persoană sănătoasă imunostimularea efectuată în exces poate avea ca(...) citeste mai departeMedicamentele homeopatice - Recunoaştere din partea organizaţiilor naţionale şi internaţionale

Orice tip de suferinţă poate fi tratat urmând mai multe forme de tratament sau metode terapeutice. Dintre toate acestea, cele mai răspândite şi uşor de aplicat sunt medicamentele. citeste mai departeLansare de carte: “Viitorul Homeopatiei” de Christian Boiron

Joi, 9 iunie 2011, are loc lansarea unei cărţi extrem de importante în domeniul homeopatiei. Lansarea lucrării “Viitorul Homeopatiei”, scrisă de Christian Boiron, se va desfăşura la(...) citeste mai departe