„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”

„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”
Orice substanţă şi orice produs folosit pentru a trata bolile se numeşte medicament, iar potrivit legilor care stau la baza utilizării medicamentelor, există două mari categorii: alopate şi homeopatice. Consumăm aceste medicamente de fiecare dată când ne confruntăm cu o problemă de sănătate, dar câţi dintre noi suntem informaţi cu privire la modul de acţiune a fiecarui tip de medicament?

Prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent în ştiinţe medicale și membru corespondent al Academiei Române a explicat concret terminologia de medicament şi tipurile de medicamente astfel încât termenii folosiţi în mod uzual să fie utilizaţi corect. Potrivit acestuia, medicamentele alopate acţionează la doze terapeutice numite doze ponderale sau măsurabile, iar medicamentele homeopatice sunt folosite în doze subponderale. În acest context, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu a subliniat încă o dată faptul că mulţi dintre oameni susţin nefondat că medicamentele homeopatice nu conţin nicio cantitate de substanţă activă.

Medicamentele homeopatice se prepară din substanţele chimice obişnuite, fie substanţe pure cristalizate, fie tincturi preparate din plante. Din acestea, prin diluări succesive se prepară diverse potenţe ale medicamentelor homeopatice. În marea majoritate a cazurilor, prescripţiile de medicamente homeopatice se fac cu diluţii care încă mai conţin sute de mii sau milioane de molecule active. Preparatele homeopatice care nu mai conţin deloc substanţe active sunt preparatele care au ca indice de diluare C 12. Cu toate acestea, “realitatea este că orice preparat homeopat, indiferent cât de diluat este, are acţiune asupra organismului omenesc”, a subliniat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Baza recomandărilor homeopatice constă în numeroasele teste realizate direct pe oameni.

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu a pus accent şi pe legea similitudinii, de altfel şi legea fundamentală a homeopatiei. Potrivit acesteia, substanţele care provoacă anumite simptome la organismele sănătoase sunt capabile să vindece simptomele respective, care se manifestă în cadrul unor boli diverse. Indiferent de tipul diluţiilor folosite, joase sau înalte, prescripţiile se fac pe baza legii similitudinii. Tratamentele homeopatice au la bază pe lângă această lege fundamentală şi legea dozelor subponderale.

În comparaţie cu tratamentele homeopatice, cele alopate au la bază legea contrariilor şi legea dozelor ponderale, a mai subliniat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu.

Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron România sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea stricta a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc.

Începând cu data de 24 februarie, în ziua de joi a săptămânii pare, va putea fi urmărit pe prima pagină a platformei online SănătateaTV.ro un serial educativ despre beneficiile homeopatiei, în colaborare cu Laboratoarele Boiron România. Pentru celelalte zile ale săptămânii, emisiunile vor putea fi accesate din secţiunea Homeopatie de pe platforma SănătateaTV.ro.

Un articol amplu referitor la beneficiile homeopatiei poate fi citit AICI

Un material video cu declarațiile prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu poate fi vizionat AICI


Download comunicat HOMEOPATIE - Focus on pain Download fisier atasat comunicatului

"„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Lansare de carte: “Viitorul Homeopatiei” de Christian Boiron

Joi, 9 iunie 2011, are loc lansarea unei cărţi extrem de importante în domeniul homeopatiei. Lansarea lucrării “Viitorul Homeopatiei”, scrisă de Christian Boiron, se va desfăşura la(...) citeste mai departeMedicamentele homeopatice - Recunoaştere din partea organizaţiilor naţionale şi internaţionale

Orice tip de suferinţă poate fi tratat urmând mai multe forme de tratament sau metode terapeutice. Dintre toate acestea, cele mai răspândite şi uşor de aplicat sunt medicamentele. citeste mai departeCum ne tratăm stările gripale?

Virozele respiratorii, răceala şi gripa sunt afecţiuni care apar frecvent în anotimpul rece. Însă pot la fel de bine să apară şi în sezonul cald. Specialiştii estimează că pe parcursul(...) citeste mai departeCongresul National de Homeopatie, 26-28 mai 2011

Asociatia Romana de Homeopatie Clinica organizeaza sub patronajul Colegiului Medicilor din Romania si Colegiul Farmacistilor din Romania, in perioada 26-28 mai 2011, la Bucuresti, Congresul National(...) citeste mai departeO sarcină uşoară cu tratamente homeopatice

Copilul este cel mai frumos cadou al vieţii, însă toate femeile ştiu că o sarcină, pe cât este de frumoasă, pe atât poate să provoace neplăceri. Greţurile de dimineaţă, durerile(...) citeste mai departe