„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”

„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”
Orice substanţă şi orice produs folosit pentru a trata bolile se numeşte medicament, iar potrivit legilor care stau la baza utilizării medicamentelor, există două mari categorii: alopate şi homeopatice. Consumăm aceste medicamente de fiecare dată când ne confruntăm cu o problemă de sănătate, dar câţi dintre noi suntem informaţi cu privire la modul de acţiune a fiecarui tip de medicament?

Prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent în ştiinţe medicale și membru corespondent al Academiei Române a explicat concret terminologia de medicament şi tipurile de medicamente astfel încât termenii folosiţi în mod uzual să fie utilizaţi corect. Potrivit acestuia, medicamentele alopate acţionează la doze terapeutice numite doze ponderale sau măsurabile, iar medicamentele homeopatice sunt folosite în doze subponderale. În acest context, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu a subliniat încă o dată faptul că mulţi dintre oameni susţin nefondat că medicamentele homeopatice nu conţin nicio cantitate de substanţă activă.

Medicamentele homeopatice se prepară din substanţele chimice obişnuite, fie substanţe pure cristalizate, fie tincturi preparate din plante. Din acestea, prin diluări succesive se prepară diverse potenţe ale medicamentelor homeopatice. În marea majoritate a cazurilor, prescripţiile de medicamente homeopatice se fac cu diluţii care încă mai conţin sute de mii sau milioane de molecule active. Preparatele homeopatice care nu mai conţin deloc substanţe active sunt preparatele care au ca indice de diluare C 12. Cu toate acestea, “realitatea este că orice preparat homeopat, indiferent cât de diluat este, are acţiune asupra organismului omenesc”, a subliniat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Baza recomandărilor homeopatice constă în numeroasele teste realizate direct pe oameni.

Pe de altă parte, prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu a pus accent şi pe legea similitudinii, de altfel şi legea fundamentală a homeopatiei. Potrivit acesteia, substanţele care provoacă anumite simptome la organismele sănătoase sunt capabile să vindece simptomele respective, care se manifestă în cadrul unor boli diverse. Indiferent de tipul diluţiilor folosite, joase sau înalte, prescripţiile se fac pe baza legii similitudinii. Tratamentele homeopatice au la bază pe lângă această lege fundamentală şi legea dozelor subponderale.

În comparaţie cu tratamentele homeopatice, cele alopate au la bază legea contrariilor şi legea dozelor ponderale, a mai subliniat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu.

Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron România sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea stricta a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc.

Începând cu data de 24 februarie, în ziua de joi a săptămânii pare, va putea fi urmărit pe prima pagină a platformei online SănătateaTV.ro un serial educativ despre beneficiile homeopatiei, în colaborare cu Laboratoarele Boiron România. Pentru celelalte zile ale săptămânii, emisiunile vor putea fi accesate din secţiunea Homeopatie de pe platforma SănătateaTV.ro.

Un articol amplu referitor la beneficiile homeopatiei poate fi citit AICI

Un material video cu declarațiile prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu poate fi vizionat AICI


Download comunicat HOMEOPATIE - Focus on pain Download fisier atasat comunicatului

"„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia Tone
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

La aniversarea de 80 ani, Laboratoarele Boiron depasesc in Romania 10.000.000 euro

Laboratoarele Boiron aniversează 80 de ani de la înființare prin lansarea în România a uneia dintre cele mai importante cărți de homeopatie a momentului – “Homeopatie și prescripție oficială”.(...) citeste mai departeLansare de carte: “Viitorul Homeopatiei” de Christian Boiron

Joi, 9 iunie 2011, are loc lansarea unei cărţi extrem de importante în domeniul homeopatiei. Lansarea lucrării “Viitorul Homeopatiei”, scrisă de Christian Boiron, se va desfăşura la librăria(...) citeste mai departeConferinţa „Hofigal” pe tema creşterii imunităţii la Şcoala „Carol Davila”

„Creşterea imunităţii cu ajutorul produselor naturale” a constituit tema conferinţei de miecuri 16 Februarie, organizate de Şcoala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” în colaborare cu Compania(...) citeste mai departeBeneficiile medicamentelor homeopatice

Administrarea medicamentelor homeopatice în combinaţie cu cele alopate ar putea constitui un pas important în vindecarea rapidă şi eficientă a pacienţilor datorită efectului de complementaritate pe(...) citeste mai departeHomeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului

În lume există peste 4.000 de lucrări de cercetare care demonstrează eficienţa homeopatiei. Medicamentele homeopatice stimulează sistemul de apărare al pacientului şi permit o covalescenţă foarte(...) citeste mai departe