Beneficiile medicamentelor homeopatice

Beneficiile medicamentelor homeopatice
Administrarea medicamentelor homeopatice în combinaţie cu cele alopate ar putea constitui un pas important în vindecarea rapidă şi eficientă a pacienţilor datorită efectului de complementaritate pe care acestea îl au asupra organismului.

„Dacă medicamentele alopate acţionează atât asupra organismului normal, sănătos, cât şi asupra celui bolnav, medicamentul homeopatic nu acţionează decât asupra funcţiilor dereglate, asupra organsimului bolnav, ceea ce este un mare avantaj”, susţine prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, doctor docent în ştiinţe medicale.

Orice suferinţă intensă sau foarte intensă este tratată cu medicamente alopate care sunt mai puternic active decât cele homeopate. Spre deosebire de medicamentele alopate, cele homeopate acţionează mai blând, de aceea, trebuie folosite, de la început, în suferinţele medii şi uşoare, funcţionale, unde medicamentele alopate sunt prea puternice şi prin urmare inutile.

“Având în vedere că marea majoritate a suferinţelor sunt uşoare şi medii, iar unii oameni le tratează fără să mai meargă la medic, din proprie iniţiativă, atunci se înţelege de la sine că prin frecvenţa utilizării lor sfera de întrebuinţare a medicamentelor homeopatice egalează sfera de utilizare a medicamentelor alopate”, a precizat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu. Chiar dacă medicamentele alopate sunt folosite în situaţii în care durerile sunt severe, ele se pot dovedi insuficiente. În astfel de cazuri, “suferinţele, deşi sub tratament, nu sunt îndepărtate ci doar ameliorate sau nu sunt influenţate deloc. Sau, din cauza rezultatelor parţiale, multe suferinţe acute, repetate, se transformă în suferinţe cornice. Aşa se face că de la o anumită vârstă, respectiv de la 30-40 de ani, mulţi oameni au suferinţe cronice.”

În acest context, asocierea medicamentelor homeopatice cu cele alopate ar putea oferi rezultate uimitoare, frecvenţa suferinţelor cronice ar scădea semnificativ iar rata vindecărilor ar creşte considerabil. Deşi majoritatea medicilor “nu concep acest lucru”, utilizarea medicamentelor homeopate în spitale ar putea fi benefică, spune prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu.

Potrivit specialistului în homeopatie, dacă în clinicile chirurgicale bolnavii ar fi trataţi şi preoperator cu sedative ale sistemului nervos ca să suporte mai uşor operaţia, cu pregătitoare împotriva sângerărilor excesive în timpul operaţiei, şi postoperator cu medicamentele homeopate care opresc sângerările, care calmează durerile şi care grăbesc cicatrizările, atunci perioada dificilă de după operaţie ar fi mult scurtată. De asemenea, “dacă în bolile infecţioase la tratamentul cu antibiotic, alopat, s-ar adăuga tratamente simptomatice homeopatice, atunci durata bolii ar fi categoric scurtată în majoritatea cazurilor, iar convalescenţa care apare întotdeauna după o boală infecţioasă ar fi mult scurtată, deci beneficiile ar fi extraordinare”, a mai adăugat prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu.

Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron România sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea stricta a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc.


Download comunicat HOMEOPATIE - Focus on pain Download fisier atasat comunicatului

"Beneficiile medicamentelor homeopatice" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia TONE
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro
Telefon:0733.011.104

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Jurnalisti romani in vizita la Laboratoarele Boiron din Lyon, Franta

Între 23 şi 26 octombrie 2011 un grup de jurnalişti români a efectuat o vizită la Laboratoarele Boiron din Lyon, Franţa. Scopul vizitei a fost acela de informare cu privire la modalitatea de(...) citeste mai departe„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”

Orice substanţă şi orice produs folosit pentru a trata bolile se numeşte medicament, iar potrivit legilor care stau la baza utilizării medicamentelor, există două mari categorii: alopate şi(...) citeste mai departeLansare de carte: “Viitorul Homeopatiei” de Christian Boiron

Joi, 9 iunie 2011, are loc lansarea unei cărţi extrem de importante în domeniul homeopatiei. Lansarea lucrării “Viitorul Homeopatiei”, scrisă de Christian Boiron, se va desfăşura la librăria(...) citeste mai departeBeneficiile medicamentelor homeopatice

Administrarea medicamentelor homeopatice în combinaţie cu cele alopate ar putea constitui un pas important în vindecarea rapidă şi eficientă a pacienţilor datorită efectului de complementaritate pe(...) citeste mai departeO sarcină uşoară cu tratamente homeopatice

Copilul este cel mai frumos cadou al vieţii, însă toate femeile ştiu că o sarcină, pe cât este de frumoasă, pe atât poate să provoace neplăceri. Greţurile de dimineaţă, durerile insuportabile din(...) citeste mai departe