Tratamente imunostimulatoare, recomandate persoanelor cu deficienţe

Tratamente imunostimulatoare, recomandate persoanelor cu deficienţe
Tratamentele imunostimulatoare nu sunt recomandate tuturor, ci doar persoanelor cu deficienţe. Motivul este simplu: la o persoană sănătoasă imunostimularea efectuată în exces poate avea ca rezultat slăbirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, tratamentele imunostimulatoare au fost şi sunt încă înţelese greşit de pacienţi.

Prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, specialist în homeopatie, susţine că “această imunostimulare profilactică pentru oricine este nejustificată. Şi asta cu atât mai mult cu cât cei mai mulţi oameni au sistemul imun la un nivel funcţional bun, normal, aşa cum au toate funcţiile fiziologice. Sistemul imunitar nu face excepţie, deci un om obişnuit, aparent sănătos nu are nevoie de imunostimulatoare. De aceste imunostimulatoare au nevoie persoanele cu imunodeficienţe, respectiv bolnavii cronici, cei cu bronşite cronice repetate care au nevoie de tratament antibiotic, reumaticii cronici care necesită tratamente aproape permanente cu antireumatice, care sunt imunodepresive, asmaticii care iau corticosteroizi şi care sunt imunodepresivi, toţi bolnavii de tumori canceroase, tumori maligne care fac tratamente cu citostatice, care sunt imunodepresive, diabeticii, leucemicii, cei cu scleroze multiple etc.”

Imunostimularea se face cu produse pe bază de plante medicinale
Cele mai multe tratamente imunostimulatoare se fac cu produse naturale, pe bază de plante medicinale. Unul din cele mai cunoscute tratamente imunostimulatoare este cel cu Echinaceea. Celelalte imunostimulatoare se întâlnesc, de exemplu, în muşeţel, calendula, gălbenele şi pătlagină.

Medicamentul homeopatic se găseşte sub formă de granule sau globule, soluţii, capsule, comprimate care se sug sau siropuri. Potrivit prof. univ. dr. Dumitru Dobrescu, s-a ajuns ca sfera de întrebuinţare a tratamentelor homeopatice să egaleze pe cea a tratamentelor alopate. În ceea ce priveşte tratamentele imunostimulatoare, specialistul a subliniat faptul că majoritatea acestor tratamente se face cu produse naturale, pe bază de plante medicinale. Însă tratamentele imunostimulatoare ţintite se pot face şi cu vaccinul antigripal. Astfel se poate vorbi de o imunostimulare nespecifică şi de o imunostimulare specifică. “Imunostimularea se poate face nespecific, adică pentru orice agresor extern, fie el virus sau microb. De regulă, imunostimularea nespecifică se face cu produse vegetale. În ceea ce priveşte imunostimularea specifică aceasta se face prin vaccinuri preparate din tulpinile de virusuri sau de microbi izolaţi.”

Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea stricta a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc.


Download comunicat HOMEOPATIE - Focus on pain Download fisier atasat comunicatului

"Tratamente imunostimulatoare, recomandate persoanelor cu deficienţe" adaugat de Comunicate Medicale

Persoana de contact
Nume:Cornelia TONE
Email:comunicare@sanatateapressgroup.ro

 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Medicamentele homeopatice - Recunoaştere din partea organizaţiilor naţionale şi internaţionale

Orice tip de suferinţă poate fi tratat urmând mai multe forme de tratament sau metode terapeutice. Dintre toate acestea, cele mai răspândite şi uşor de aplicat sunt medicamentele. citeste mai departeCartea lui Christian Boiron, “Viitorul Homeopatiei”, a fost lansata in Romania

Joi, 9 iunie 2011, la librăria Humanitas Kretzulescu a avut loc lansarea lucrării “Viitorul Homeopatiei”, scrisă de Christian Boiron. citeste mai departeLa aniversarea de 80 ani, Laboratoarele Boiron depasesc in Romania 10.000.000 euro

Laboratoarele Boiron aniversează 80 de ani de la înființare prin lansarea în România a uneia dintre cele mai importante cărți de homeopatie a momentului – “Homeopatie și prescripție oficială”.(...) citeste mai departeTratamente imunostimulatoare, recomandate persoanelor cu deficienţe

Tratamentele imunostimulatoare nu sunt recomandate tuturor, ci doar persoanelor cu deficienţe. Motivul este simplu: la o persoană sănătoasă imunostimularea efectuată în exces poate avea ca rezultat(...) citeste mai departeCum ne tratăm stările gripale?

Virozele respiratorii, răceala şi gripa sunt afecţiuni care apar frecvent în anotimpul rece. Însă pot la fel de bine să apară şi în sezonul cald. Specialiştii estimează că pe parcursul unui an, un(...) citeste mai departe