Homeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului

Homeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului
În lume există peste 4.000 de lucrări de cercetare care demonstrează eficienţa homeopatiei. Medicamentele homeopatice stimulează sistemul de apărare al pacientului şi permit o covalescenţă foarte rapidă. De altfel, în toate patologiile care nu sunt grave se poate aborda un tratament homeopatic. Potrivit specialistului în homeopatie, prof.univ.dr. Jean Pierre Loupias, medicamentele homeopatice pot fi utilizate în întreaga patologie acută atât a adultului, cât şi a copilului.

„Întreaga patologie acută a copilului sau a adultului poate fi tratată numai prin homeopatie. Mai exact, gastroenteritele sau otitele, rinofaringitele, bronşiolitele, bronşita, angina, sinuzita, toate aceste patologii obişnuite, frecvente, pot fi tratate numai prin homeopatie. Şi în cazul patologiilor cronice, cum ar fi eczema sau astmul, homeopatia singură poate rezolva cele mai multe probleme.” a declarat prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias, specialist în homeopatie.

Homeopatia poate fi aplicată cu succes şi în cazul bebeluşilor, neexistând vreo contraindicaţie. Potrivit prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias, singura atenţie ce trebuie acordată este asupra prescripţiei medicamentelor care se dau în patologii cu risc de secreţii sau de purulenţă, cum ar fi, de exemplu, un flegmon al amigdalelor sau o sinuzită maxilară unde există un blocaj. „Trebuie să avem o obişnuinţă a tehnicii de prescripţie şi trebuie să ştim că se dau diluţii înalte pentru a evita supuraţia. Însă nu există nicio contraindicaţie reală în practicarea homeopatiei. Încă de la naştere sugarul poate să ia medicamente homeopatice fără nicio problemă, cu aceleaşi dozaje şi cu aceeaşi frecvenţă de repetare a prizelor ca şi adultul”, a mai adăugat prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias.

Spre deosebire de unele tratamente alopate, remediile homeopatice pot fi administrate bebeluşilor imediat după naştere, fără efecte secundare. Mai mult, bebeluşii pot fi trataţi în acelaşi mod ca şi adulţii, cu aceleaşi doze şi aceeaşi frecvenţă. Granulele se pot dizolva într-un biberon cu apă sau pot fi administrate sublingual. „Uneori se poate prescrie arnica după naşterea bebeluşului, în primele ore de după naştere, punându-i granule sub limbă. Bebeluşii adoră acest lucru şi chiar se joacă cu granulele în guriţă chiar în primele ore după naştere. La sugari putem întâlni toate patologiile acute infecţioase, patologii O.R.L, respiratorii, toate patologiile digestive, toată problematica ce ţine de piele, dermatologie, eritemul fesier, de exemplu, crustele de lapte. Toate aceste patologii sunt rezolvate foarte uşor prin homeopatie”, a mai subliniat prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias.

Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea strictă a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc.


"Homeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

Tratamente imunostimulatoare, recomandate persoanelor cu deficienţe

Tratamentele imunostimulatoare nu sunt recomandate tuturor, ci doar persoanelor cu deficienţe. Motivul este simplu: la o persoană sănătoasă imunostimularea efectuată în exces poate avea ca rezultat(...) citeste mai departeMedicamentele homeopatice - Recunoaştere din partea organizaţiilor naţionale şi internaţionale

Orice tip de suferinţă poate fi tratat urmând mai multe forme de tratament sau metode terapeutice. Dintre toate acestea, cele mai răspândite şi uşor de aplicat sunt medicamentele. citeste mai departe„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”

Orice substanţă şi orice produs folosit pentru a trata bolile se numeşte medicament, iar potrivit legilor care stau la baza utilizării medicamentelor, există două mari categorii: alopate şi(...) citeste mai departeJurnalisti romani in vizita la Laboratoarele Boiron din Lyon, Franta

Între 23 şi 26 octombrie 2011 un grup de jurnalişti români a efectuat o vizită la Laboratoarele Boiron din Lyon, Franţa. Scopul vizitei a fost acela de informare cu privire la modalitatea de(...) citeste mai departeHomeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului

În lume există peste 4.000 de lucrări de cercetare care demonstrează eficienţa homeopatiei. Medicamentele homeopatice stimulează sistemul de apărare al pacientului şi permit o covalescenţă foarte(...) citeste mai departe