Homeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului

Homeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului
În lume există peste 4.000 de lucrări de cercetare care demonstrează eficienţa homeopatiei. Medicamentele homeopatice stimulează sistemul de apărare al pacientului şi permit o covalescenţă foarte rapidă. De altfel, în toate patologiile care nu sunt grave se poate aborda un tratament homeopatic. Potrivit specialistului în homeopatie, prof.univ.dr. Jean Pierre Loupias, medicamentele homeopatice pot fi utilizate în întreaga patologie acută atât a adultului, cât şi a copilului.

„Întreaga patologie acută a copilului sau a adultului poate fi tratată numai prin homeopatie. Mai exact, gastroenteritele sau otitele, rinofaringitele, bronşiolitele, bronşita, angina, sinuzita, toate aceste patologii obişnuite, frecvente, pot fi tratate numai prin homeopatie. Şi în cazul patologiilor cronice, cum ar fi eczema sau astmul, homeopatia singură poate rezolva cele mai multe probleme.” a declarat prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias, specialist în homeopatie.

Homeopatia poate fi aplicată cu succes şi în cazul bebeluşilor, neexistând vreo contraindicaţie. Potrivit prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias, singura atenţie ce trebuie acordată este asupra prescripţiei medicamentelor care se dau în patologii cu risc de secreţii sau de purulenţă, cum ar fi, de exemplu, un flegmon al amigdalelor sau o sinuzită maxilară unde există un blocaj. „Trebuie să avem o obişnuinţă a tehnicii de prescripţie şi trebuie să ştim că se dau diluţii înalte pentru a evita supuraţia. Însă nu există nicio contraindicaţie reală în practicarea homeopatiei. Încă de la naştere sugarul poate să ia medicamente homeopatice fără nicio problemă, cu aceleaşi dozaje şi cu aceeaşi frecvenţă de repetare a prizelor ca şi adultul”, a mai adăugat prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias.

Spre deosebire de unele tratamente alopate, remediile homeopatice pot fi administrate bebeluşilor imediat după naştere, fără efecte secundare. Mai mult, bebeluşii pot fi trataţi în acelaşi mod ca şi adulţii, cu aceleaşi doze şi aceeaşi frecvenţă. Granulele se pot dizolva într-un biberon cu apă sau pot fi administrate sublingual. „Uneori se poate prescrie arnica după naşterea bebeluşului, în primele ore de după naştere, punându-i granule sub limbă. Bebeluşii adoră acest lucru şi chiar se joacă cu granulele în guriţă chiar în primele ore după naştere. La sugari putem întâlni toate patologiile acute infecţioase, patologii O.R.L, respiratorii, toate patologiile digestive, toată problematica ce ţine de piele, dermatologie, eritemul fesier, de exemplu, crustele de lapte. Toate aceste patologii sunt rezolvate foarte uşor prin homeopatie”, a mai subliniat prof. univ. dr. Jean – Pierre Loupias.

Medicamentele homeopatice produse de Laboratoarele Boiron sunt elaborate după metode farmaceutice riguroase şi aplicând întreaga tehnologie modernă existentă, cu respectarea strictă a normelor GMP. Medicamentele homeopatice produse de Boiron sunt autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului, în urma unor testări specifice, şi înregistrate ca medicamente benefice organismului omenesc.


"Homeopatia - eficientă şi în patologia acută a copilului" adaugat de Comunicate Medicale


 Alte comunicate din aceeaşi categorie

„Orice preparat homeopat are acţiune asupra organismului omenesc”

Orice substanţă şi orice produs folosit pentru a trata bolile se numeşte medicament, iar potrivit legilor care stau la baza utilizării medicamentelor, există două mari categorii: alopate şi(...) citeste mai departeCartea lui Christian Boiron, “Viitorul Homeopatiei”, a fost lansata in Romania

Joi, 9 iunie 2011, la librăria Humanitas Kretzulescu a avut loc lansarea lucrării “Viitorul Homeopatiei”, scrisă de Christian Boiron. citeste mai departeConferinţa „Hofigal” pe tema creşterii imunităţii la Şcoala „Carol Davila”

„Creşterea imunităţii cu ajutorul produselor naturale” a constituit tema conferinţei de miecuri 16 Februarie, organizate de Şcoala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” în colaborare cu(...) citeste mai departeBeneficiile medicamentelor homeopatice

Administrarea medicamentelor homeopatice în combinaţie cu cele alopate ar putea constitui un pas important în vindecarea rapidă şi eficientă a pacienţilor datorită efectului de(...) citeste mai departeO sarcină uşoară cu tratamente homeopatice

Copilul este cel mai frumos cadou al vieţii, însă toate femeile ştiu că o sarcină, pe cât este de frumoasă, pe atât poate să provoace neplăceri. Greţurile de dimineaţă, durerile(...) citeste mai departe